Jumlah Paparan Halaman

26 Januari 2016

Rebutan Anugerah Terbaik Akan Bermula Di Malaysia Social Media Week 2016

Posted by   on

Sebagai media sosial terus membangkitkan kebanyakan peristiwa global hari ini, ramai orang yang masih menyertai lingkungan sosial digital. Malaysia Social Media Week (MSMW) 2016 pelancaran awal berlangsung di Universiti Teknologi Kreatif Lim Kok Wing, Cyberjaya menjelang Malaysia Social Media Week 2016.


Pelancaran awal yang telah diadakan pada 20 Januari 2016 dari 3:00 petang hingga 5:00 petang bertema "Melibatkan diri, Mendidik dan Menghibur" terutamanya bertujuan untuk menggalakkan setiap selama seminggu Malaysia Social Media Week 2016 perayaan. Acara ini telah dirasmikan oleh YB Senator Datuk Seri Panglima Dr Mohd Salleh bin Tun Said Keruak, Menteri Komunikasi dan Multimedia Malaysia.


Tidak syak lagi, media sosial telah menjadi topik bergaya untuk tahun sekarang dan seperti tahun-tahun terus maju begitu juga dengan penggunaan media sosial. Secara tradisinya, orang biasa menyuarakan pendapat mereka (s) hanya akan menyatakan pandangan mereka di kalangan rakan-rakan mereka atau organisasi tertentu, tetapi baru-baru ini, dengan kebangkitan media sosial, sejumlah besar orang telah diberi kuasa untuk menyuarakan dan berkongsi pendapat mereka lebih berkesan dan kepada khalayak yang lebih luas tanpa mengira jarak atau keadaan.


Selain itu, orang ramai kini boleh mendapatkan sokongan daripada individu seperti yang berfikiran. Walau bagaimanapun, media sosial tidak mempunyai kelemahannya dan dengan ini berkata, media sosial sebagai topik yang hanya menjadi bersetuju, marah-marah atau diperdebatkan. Ia adalah pendapat peribadi.


MSMW pelancarannya 2016 dimulakan dengan ucapan pembukaan oleh Encik Shahul Hameed Dawood, Pengasas dan Presiden Media Sosial Malaysia Chambers yang kemudian memperkenalkan acara kemuncak lain acara ini yang tidak Malaysia Social Media Week Summit, Kerajaan dan media baru - Summit, Malaysia Social Media Week Anugerah, Bengkel Media Sosial, Perbincangan Meja Bulat, Media Sosial.


Malaysia Social Media Week (MSMW) 2016 adalah satu acara kebangsaan menghubungkan orang ramai, kandungan dan perbualan berkisar trend baru muncul dalam media sosial dan mudah alih. Dihantar melalui rangkaian persidangan kreatif dan distrim dalam talian melalui media sosial, MSMW mencapai rangkaian luas orang, menyambung dan berkomunikasi idea dan pengalaman untuk memajukan pemahaman kita tentang peranan media sosial dalam masyarakat.


MSMW 2016, perhimpunan media sosial yang besar, pelapisan untuk masa kelima, dianjurkan oleh Malaysia Social Media Chambers dan dianjurkan bersama oleh My Events International dengan sokongan daripada Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia. Acara ini dijadualkan pada 07-13 Mac 2016 pada Berjaya Times Square Hotel, Kuala Lumpur.


Selain Malaysia Minggu Media Sosial, usaha bersama telah dilancarkan oleh YB Senator Datuk Seri Panglima Dr Mohd Salleh bin Tun Said Keruak, Menteri Komunikasi dan Multimedia Malaysia untuk menubuhkan pusat latihan kemahiran untuk media digital dengan Pusat Inovasi Digital Malaysia. Pusat ini akan menjadi pusat latihan untuk meningkatkan kemahiran digital di kalangan rakyat Malaysia.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai MSMW 2016, sila layari http://socialmediaweek.com.my. Terima kasih untuk gambar menarik dari MSMW 2016.Tiada ulasan:
Write comments

Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter