Jumlah Paparan Halaman

10 April 2016

Pencalonan Seluruh Dunia The IFIP International Young IT Awards Telah Di Buka

Posted by   on


IFIP (International Federation for Information Processing), badan profesional global bagi mereka yang bekerja dalam sektor ICT, telah mengumumkan program anugerah global pertama untuk profesional IT muda. The IFIP International Young IT Awards, yang ditadbirkan oleh International Young IT Group IFIP ini, InterYIT, akan mengiktiraf pengamal IT muda yang cemerlang dari seluruh dunia yang telah membezakan diri mereka dalam salah satu daripada tiga kategori:

    1) IFIP International Young IT Professional Tahun;
    2) Usahawan IFIP International Young IT Tahun; dan
    3) Projek IT IFIP Pelajar Antarabangsa Terbaik Tahunan.

Pencalonan kini sedang dicari, melalui 40+ masyarakat ahli IFIP di seluruh dunia dan juga daripada individu atau syarikat yang ingin meletakkan seseorang ke hadapan untuk dipertimbangkan. Pencalonan akan diterima sehingga sehingga 30 Jun, 2016, dengan pemenang diumumkan pada Majlis Makan Malam Anugerah Gala pada Persidangan WITFOR 2016 di Costa Rica pada bulan September.


InterYIT Kerusi, Yasas V. Abeywickrama berkata Antarabangsa Anugerah Young IT akan menggalakkan profesional IT muda dan pelajar meneroka keupayaan penuh mereka.

"Anugerah ini bukan sahaja akan mengenali orang yang berjaya pada tahap yang tinggi, tetapi juga akan menyediakan satu peluang yang unik untuk yang terbaik dan cemerlang untuk rangkaian dan membina hubungan antarabangsa yang akan meningkatkan kerjaya mereka sebagai profesional IT," katanya.

"Sebagai persekutuan antarabangsa bagi industri IT di seluruh dunia, IFIP dengan bangganya melancarkan inisiatif ini menarik bertujuan untuk menggalakkan profesional muda untuk membangunkan dalam disiplin IT. Kami berharap anugerah ini akan menggalakkan mereka yang terlibat untuk prestasi yang lebih baik pada masa akan datang tiada industri dan menjadikan dunia ini tempat yang lebih baik".

Permohonan akan disemak oleh sebuah panel bebas yang terdiri daripada InterYIT Wakil IFIP (Pengerusi atau penama), dua Ahli (GA) IFIP Perhimpunan Agung, satu University akademik dijemput oleh IFIP InterYIT (Non GA Ahli) dan satu Industri profesional dijemput oleh IFIP InterYIT (GA anggota tidak). Untuk maklumat lanjut atau untuk membuat permohonan, sila e-mel info@ifipinteryit.org. Borang Peraturan dan permohonan boleh dimuat turun di http://ifipinteryit.org/activity/ifip-international-young-it-awards-2/

Tiada ulasan:
Write ulasan

Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter