Jumlah Paparan Halaman

2 Ogos 2016

APA ITU #YOUCANDUIT ?

Posted by   on

Apa itu Perbadanan Ekonomi Digital Malaysia (MDEC) ?

Perbadanan Ekonomi Digital Malaysia (MDEC) sebelum ini dikenali sebagai Perbadanan Pembangunan Multimedia (MDeC) telah diperbadankan pada tahun 1996 untuk menyelia pembangunan MSC Malaysia dan menasihati kerajaan Malaysia mengenai dasar dan perundangan, dan juga untuk menetapkan piawaian kejayaan bagi operasi multimedia.APA ITU #YOUCANDUIT ?

#YOUCANDUIT merupakan kempen digital untuk meningkatkan pendapatan tambahan dari kalangan rakyat Malaysia melalui inisiatif digital eRezeki dan eUsahawan.

APA ITU eREZEKI ?

eRezeki adalah inisiatif digital yang bertujuan untuk menghubungkan golongan berpendapatan rendah dengan saluran pendapatan digital. Individu akan diberi latihan untuk melakukan tugasan digital yang bersesuaian dan menjadi sebahagian tenaga kerja digital yang berdaya saing.

APA ITU eUSAHAWAN ?

eUsahawan merupakan suatu inisiatif bertujuan untuk menerapkan nilai dan ilmu keusahawanan digital di kalangan usahawan mikro yang sedia ada serta orang awam yang berminat untuk menceburi bidang keusahawanan. Peserta akan menjalani kursus keusahawan digital jangka pendek di institusi kemahiran yang terpilih.


Untuk lebih dekat dan lebih lanjut tentang semua kempen ini boleh datang beramai2 ker Karnival #YOUCANDUIT yang akan belangsung pada:-

12 hingga 14 Ogos 2016
INOVASI DIGITAL JOHOR Persada Johor
9.00 pagi hingga 8.00 malam


Tiada ulasan:
Write ulasan

Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter