Total Pageviews

October 13, 2016

CASIO Keluarkan 2 Kamera Baru EX-FR200 Dan EX-ZR5000 Untuk Gambar Lebih Hebat

Posted by   on

CASIO Malaysia hari ini mengumumkan 2 produk baru yang bakal berada di pasaran untuk memenuhi kehendak bergambar rakyat Malaysia. EX-FR200 dan EX-ZR5000 mengutamakan kualiti pada gambar selfie dan juga gambar panorama yang dihasilkan. Pada majlis memperkenalkan produk diadakan hari ini di Armada Hotel Petaling Jaya di rasmikan oleh TAKASHI NIIDA, Pengurus Bahagian Global Strategik Marketing, CASIO COMPUTER LTD.

 MR TAKASHI NIIDADisasarkan kepada pencinta mengambil gambar selfie, EX-FR200 teknologi baru mengambil keseluruhan imej 180 darjah dengan menekan butang, menangkap latar belakang keseluruhan termasuk pengguna dan sahabat, tidak kira apa sudut pandangan. 

Selain Dome View capture, kamera boleh mengambil 360 darjah foto mendatar Panorama dan video, serta 208 darjah pepenjuru foto Sudut Super Wide dan video, yang menawarkan fleksibiliti untuk hampir apa-apa jenis tempat anda bergambar. FR-200 kalis air, freeze-proof dan tahan lasak.

Turut dipamerkan adalah EX-ZR5000, tambahan terbaru kepada siri EXILIM ZR Casio kamera digital kompak. Model baru ini juga memaparkan 19mm taraf super lensa sudut lebar dan Wide mod Lihat Gambar untuk menyampaikan luas dan berimpak tinggi, gambar-gambar yang indah.

Ini bermakna, mendokumenkan cuti adalah lebih mudah kerana ia kini boleh menangkap tindakan yang lebih dalam satu kerangka dengan 19mm super lensa sudut lebar, sesuai untuk pemasangan di latar belakang yang indah walaupun dalam 'selfies' dan 'wefies'. F2.7 terang dibentuk kanta kaca juga menghasilkan imej yang lebih tajam dengan resolusi cemerlang dengan membetulkan penyimpangan optik, mengurangkan pantulan permukaan dan ghosting. 

FR200 dijual pada harga pasaran RM2,399 dan manakala ZR5000 pula dijual pada harga RM1,949. Kedua-dua model mula boleh didapati dipasaran Malaysia pada penghujung bulan Oktober 2016 ini.


No comments:
Write comments

Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter