Jumlah Paparan Halaman

6 Januari 2017

Bosch Beri Tumpuan Kepada Pembantu Pintar Dalam Kehidup

Posted by   on

Bayangkan anda mempunyai seorang pembantu peribadi atau malaikat penjaga dalam setiap aspek kehidupan. Seseorang yang sentiasa tahu sama ada anda meninggalkan ketuhar pada - walaupun anda sudah dalam perjalanan anda di suatu tempat dengan kereta, atau duduk di pejabat. Pada CES 2017, Bosch menunjukkan bahawa penyelesaian berhubung telah membuat wawasan ini satu realiti.


"Tunjuk cara adalah satu trend yang semakin meningkat dalam bidang perhubungan, dan kami memandu trend ini ke hadapan," kata Dr. Werner Struth, ahli lembaga Bosch pengurusan, semasa persidangan akhbar syarikat itu di CES 2017 di Las Vegas. Pada pameran perdagangan elektronik pengguna terbesar di dunia, pembekal global bagi teknologi dan perkhidmatan memberi tumpuan kepada domain berikut: rumah pintar, bandar pintar, mobiliti berhubung dan Industri 4.0.

Dengan peribadi yang semakin meningkat produk dan perkhidmatan, sambungan kini mencapai fasa seterusnya dalam pembangunan: "Dunia berhubung semakin emosi. Peranti menjadi sahabat pintar yang menjadikan kehidupan seharian lebih mudah dan selamat di rumah, di bandar, di dalam kereta dan di tempat kerja. " Menurut satu kajian baru-baru ini, lebih daripada 60 peratus daripada responden percaya bahawa pembantu pintar akal. "Bosch membentuk semua bidang dunia yang disambungkan. Kami set-up bermakna kita cukup bersedia untuk mengambil peranan utama dalam peribadi penyambungan, "kata Struth. 


Sangat beberapa syarikat industri mempunyai kepakaran setanding di ketiga-tiga tahap internet perkara: Bosch membawa pengalaman yang luas ke meja dengan teknologi sensor, perisian dan perkhidmatan, dan juga mempunyai awan IOT sendiri. Ini menjadikan syarikat kedai sehenti bagi Internet Perkara (IOT). Keselamatan data memainkan peranan penting dalam hal ini. "Pelanggan dan pengguna mempunyai ketelusan penuh dan membuat keputusan sendiri bagaimana data digunakan".

Selain itu, Bosch mempunyai matlamat untuk rangkaian 100 peratus daripada produk elektronik dan menawarkan pakej perkhidmatan digital bagi setiap produk. pelanggan adalah fokus utama di sini: "Teknologi Connected mesti sentiasa mempunyai manfaat", kata Struth. "Ia menjadi semakin penting untuk menawarkan fungsi tambahan pandai dan perkhidmatan yang bersesuaian dengan keperluan individu dan tabiat penggunaan," kata Struth. Terima kasih kepada peribadi produk dan penyelesaian melalui sambungan, ini adalah semakin mungkin.

Kereta mempunyai pembantu peribadi


Menjelang 2022, pasaran global untuk mobiliti berhubung dijangka berkembang sebanyak hampir 25 peratus setiap tahun. Dalam hanya beberapa tahun, kereta akan menjadi bahagian aktif IOT dan akan dapat untuk berkomunikasi dengan mod pengangkutan yang lain dan juga dengan rumah pintar. Pada CES 2017, Bosch membentangkan sebuah kereta konsep baru yang menunjukkan bagaimana bidang yang berbeza dalam kehidupan akan lancar saling pada masa hadapan. "Kenderaan itu akan memainkan peranan penting dalam komunikasi silang domain," kata Struth. 


Komunikasi peribadi antara kereta dan pemandunya juga akan diperluas: Fungsi baru menyambung kereta ke sekitarnya, rumah pintar dan kedai pembaikan. Fungsi-fungsi ini akan membuat sangat automatik memandu mungkin. "Bosch sedang berusaha bersungguh-sungguh untuk memastikan bahawa mobiliti dan perkhidmatan pintar menjadi satu," kata Struth. "Jika kereta tersebut disambungkan ke rumah pintar atau bandar pintar melalui awan, akan ada manfaat yang boleh diukur. Kesambungan beralih kereta ke pembantu kepada empat roda. "

Apa yang lebih, kereta konsep Bosch terdiri daripada pelbagai teknologi inovatif: sekiranya pemandu duduk, teknologi pengiktirafan muka menetapkan roda stereng, cermin, suhu dalaman dan stesen radio mengikut pilihan individu pemandu. Sistem ini dikawal melalui paparan sentuh haptik dan sistem kawalan isyarat inovatif, kedua-duanya memberi maklum balas yang nyata apabila ia digunakan. Jika kereta itu sangat automatik, perkhidmatan berasaskan awan membolehkan persidangan video, atau membolehkan pemandu dan penumpang untuk merancang perjalanan membeli-belah hujung minggu mereka atau menonton video terkini. 


Menjelang 2025, memandu sangat automatik akan menyelamatkan pemandu kerap purata di Amerika Syarikat, Jerman atau China hampir 100 jam setiap tahun, menurut kajian yang Bosch baru ditauliahkan. Dari segi teknikal semata-mata, unit kawalan komunikasi seperti Bosch Central Gateway membuat sambungan mungkin. The Gateway merupakan hab yang memastikan komunikasi dengan semua domain merentas semua bas data. ETAS dan ESCRYPT, yang kedua-duanya sebahagian daripada Kumpulan Bosch, menyediakan penyelesaian penghantaran dan penyulitan. 

Ini memastikan bahawa kemas kini perisian kenderaan berasaskan awan boleh dijalankan dengan selamat sepanjang hayat perkhidmatan kenderaan. Jika kereta itu berkomunikasi dengan persekitarannya, kemas kini keselamatan perlu dilakukan secara tetap. Apabila berkomunikasi dengan persekitarannya, kereta juga mengambil tugas-tugas penting di bandar berhubung. Sebagai contoh, dengan tempat letak kereta berasaskan komuniti, kereta itu menjadi sebuah taman.Tiada ulasan:
Write ulasan

Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter