Jumlah Paparan Halaman

19 Januari 2017

GT Dollar Bakal Peneraju E-Dagang Terbesar Di Malaysia

Posted by   onTimbalan Menteri Pelancongan dan Kebudayaan Y.B. Datuk Mas Ermieyati Binti Samsudin telah melancarkan gergasi e-dagang, GT Dollar Malaysia di Pusat Konvensyen Sime Darby, Bukit Kiara, Kuala Lumpur pada Persidangan Ekosistem Malaysia FinTech dan GT Dollar Grand Launch. Majlis itu disaksikan oleh pegawai-pegawai kerajaan yang terkenal serta 3,000 pemimpin industri IT dan e-dagang yang menyokong pembangunan ekosistem FinTech dinamik, membuka jalan untuk inovasi SMART seperti GT Dollar, menjadikan Malaysia satu kuasa yang berpengaruh dalam sektor FinTech.

Y.B. Datuk Mas Ermieyati Binti Samsudin Timbalan Menteri Pelancongan dan Kebudayaan

Kerjasama ini antara kerajaan Malaysia dan GT Dollar membantu untuk meringankan kehidupan rakyat melalui pelancaran aplikasi mudah alih GT Dollar , yang merupakan "Sehenti mudah alih platform e-dagang" yang bertujuan untuk membina sebuah masyarakat yang padu untuk pengguna dan peniaga dari pelbagai industri untuk berinteraksi dalam pasarannya.

Bagi melengkapkan usaha sama ini, GT Robot berteknologi tinggi dan inovatif di bawah GT Group, pakar kemajuan dalam penyelesaian robot humanoid. Sebagai mengiktiraf ia kemajuan, kerajaan Malaysia sedang merancang untuk memperuntukkan suatu kawasan di sepanjang sempadan Sembilan Melaka-Negeri untuk pembuatan dan pemasangan sendiri kilang GT Robot, yang bernilai lebih kurang RM 300 juta dalam pelaburan. Tumbuhan ini dianggarkan menjana pendapatan untuk syarikat sebanyak lebih kurang USD 20 Billon (yang sama dengan 10 Juta keping Mobile Robot) dan mewujudkan lebih 10,000 peluang kerja bagi penduduk tempatan dalam tempoh 5 tahun akan datang. GT kilang Robot akan menjadi yang pertama di Asia dengan pembuatan yang mesra alam dengan peralatan teknologi tinggi selepas China.

Mr Patrick Chew CEO GT Dollar Malaysia

Hari ini, menandakan pelancaran acara pecah tanah yang akan turun dalam sejarah. Melancarkan kemas kini utama improvisasi semua baru aplikasi GT Dollar, sosial mudah alih perisian e-dagang yang pertama di dunia. Konsep baru pertama kali ditemui pada tahun 2014 oleh Presiden Kumpulan dan Ketua Pegawai Eksekutif GT Dr. Paul Zhang Baolu, yang dilengkapi dengan lebih daripada 30 tahun pengalaman industri dalam pengurusan berteknologi tinggi, pembangunan ekonomi dan pelancongan di seluruh dunia. Syarikat itu yang bernilai lebih daripada $ 4.7 bilion. Persidangan itu bertujuan untuk memacu pembangunan penggunaan Interne serantau, di mana pengguna dan perniagaan berhubung dengan lancar tanpa halangan. Ini memberi manfaat kepada pengguna yang besar apabila perniagaan menjadi lebih murah sekali gus merangsang pertumbuhan ekonomi, hasil cukai negara dan pertumbuhan pekerjaan.

Sebagai kemas kini utama, akan ada ciri-ciri utama yang baru dipertingkatkan untuk membantu mengurangkan pengalaman pengguna secara keseluruhan. Melalui penggunaan teknologi SMART yang terdiri daripada teknologi AR untuk bagi melaksanakan "yang mendapatkan ciri madu", "menangkap lebah untuk mendapatkan ciri-GT Tunai" yang boleh digunakan untuk pembelian dalam pasaran interaktif serta menjadi berkesan alat yang Bee Commerce untuk membantu pengguna menguruskan kewangan mereka dengan berkesan dengan menikmati simpanan jangka panjang yang eksklusif, muncul sebagai trend Malaysia dalam dunia e-dagang.

Dr. Paul Zhang Baolu Presiden Kumpulan dan Ketua Pegawai Eksekutif GT Group

Permohonan ini bertujuan untuk menggunakan teknologi, sekali gus menyumbang kepada pertumbuhan ekonomi negara. A platform komprehensif untuk kedua-dua pengguna dan peniaga, menggalakkan transaksi tunai percuma di seluruh dunia. Dengan yuran sifar pendaftaran, langganan dan pengiklanan, pedagang perlu membeli GT Dollar (Virtual Mata Wang) dan mengedarkannya kepada pengguna mereka bila-bila masa, di mana sahaja. Ini akan dalam bentuk bertukar menjadi e-promosi atau e-pengiklanan dengan caj minimum. Pembayaran Online Gateway akan digunakan untuk menerima bayaran dalam talian - E-wallet / Visa (Kredit, Debit, Prepaid) / MasterCard (. Kredit Debit, Prepaid) / CUP Kad (Kredit, Debit, Prepaid) / Akaun Debit langsung untuk melaksanakan transaksi caj.

GT Dollar fokus utama adalah mengenai mewujudkan satu dunia kemudahan berpusat di sekitar akaun kredit maya untuk membolehkan pengguna untuk membuat pembayaran melalui sistem e-wallet yang membolehkan carian luas untuk produk atau perkhidmatan melalui pasaran. GT Dollar membolehkan PKS untuk berfungsi hampir. Ia menghubungkan mereka dengan pengguna baru dan sedia ada dan mengekalkan program kesetiaan melalui pengagihan kredit maya (GTD). Komunikasi antara peniaga dan pengguna dipermudahkan melalui lokasi GPS- lancar dan platform tempahan user-friendly.


Aplikasi ini berfungsi sebagai komposit gaya hidup seharian seseorang dan panduan bandar untuk melengkapkan dan memudahkan gaya hidup yang semakin sibuk dengan menyediakan pengguna dengan akses pernah berlaku sebelum ke pangkalan data yang besar lebih 80,000 peniaga di seluruh dunia sehingga kini tidak di Internet atau mudah alih, tetapi yang menawarkan yang besar pelbagai produk. Peniaga dan pengguna boleh menikmati perkhidmatan yang lain dari membeli-belah dalam talian seperti pemindahan dana, pembayaran bil utiliti, masa siaran prabayar top-up, Rangkaian Chat Sosial (sehingga 20 orang dalam setiap kumpulan) dan lain-lain.

Seperti statistik, terdapat lebih daripada 18 juta pengguna aktif digital di Malaysia dan sehingga 2015, sebanyak 77.3% daripada isi rumah di Malaysia mempunyai akses kepada perkhidmatan jalur lebar. Permohonan adalah aktif sepanjang hari, yang membolehkan pengguna untuk membeli-belah di convivence mereka sendiri di kemudahan telefon pintar mereka. "Kami melihat peluang untuk mengambil kesempatan daripada ledakan digital dan membangunkan penyelesaian inovatif yang memberi manfaat kepada kedua-dua perniagaan dan pengguna," kata Encik Patrick Chew, CEO GT Dollar Malaysia.


GT Dollar bertujuan untuk membentuk masa depan perjalanan dan pelancongan pemacu pertumbuhan mudah alih dengan kerjasama yang berpotensi dengan Persatuan Pelancongan untuk meningkatkan landskap pelancongan di Malaysia. Paul Zhang menjadi Pengerusi China Tian Ma Travel Group, penyedia ketiga perkhidmatan pelancongan terbesar dan rekreasi di China berharap dapat menarik pelancong China ke Malaysia dengan GT Dollar , yang berfungsi sebagai panduan bandar penting untuk pelancong.

GT Robot merancang untuk memulakan sebuah kilang pembuatan dan pemasangannya di Malaysia yang terletak di sepanjang sempadan Sembilan Melaka-Negeri yang bernilai anggaran RM 300 juta dalam pelaburan. Tumbuhan ini dianggarkan menjana pendapatan untuk syarikat sebanyak lebih kurang USD20 Bilion (yang sama dengan 10 Juta pcs Robot Mobile) dan mewujudkan lebih 10,000 peluang kerja di kalangan orang tempatan dalam masa 5 tahun akan datang. GT kilang Robot akan menjadi yang pertama di Asia dengan pembuatan yang mesra alam dengan peralatan teknologi tinggi selepas China.


GT Dollar  Malaysia berharap untuk mengembangkan perniagaan e-dagang di dunia dan menjadi pintu masuk bagi Asia. Pada majlis ini, GT Robot, sayap tinggi-teknologi inovatif GT Kumpulan yang pakar kemajuan dalam penyelesaian robot humanoid akan melancarkan dua robot yang dikenali sebagai GT Wonder Boy, bot sosial sahabat SMART dan GT Gobot, perkhidmatan bot pelbagai fungsi yang disasarkan untuk meningkatkan kualiti hidup keseluruhan rakyat, merentasi ke era baru kecerdasan.

 

Tiada ulasan:
Write comments

Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter