Jumlah Paparan Halaman

23 Februari 2017

Bosch Pamerkan Penyelesaian IOT Pintar Di Barcelona

Posted by   on

Bosch pamerkan penyelesaian IOT pintar di MWC 2017 di Barcelona. Pembekal global bagi teknologi dan perkhidmatan membentangkan penyelesaian inovatif pada pameran perdagangan untuk mobiliti berhubung dan teknologi sensor. teknologi ini menjadikan kehidupan seharian lebih mudah, lebih selesa dan lebih selamat.


Kereta itu menjadi ruang yang ketiga


Di samping rumah dan tempat kerja, sambungan beralih kereta ke dalam ruang yang ketiga. Dengan bantuan komunikasi peribadi antara kereta dan pemandu, prestasi yang semakin tinggi dan perkhidmatan yang komprehensif akan selamat untuk beroperasi pada masa akan datang juga. By 2022, pasaran global untuk mobiliti berhubung dijangka berkembang sebanyak hampir 25 peratus setiap tahun. Dalam hanya beberapa tahun, kereta akan menjadi bahagian aktif IOT dan akan dapat untuk berkomunikasi dengan mod pengangkutan yang lain dan juga dengan rumah pintar. 

Kereta itu juga boleh dilihat sebagai pembantu peribadi. memandu automatik akan memberi kepada pemandu lebih banyak masa untuk berbakti kepada tugas-tugas lain. Sebagai contoh, pemandu dan penumpang akan dapat menggunakan masa yang dihabiskan di dalam kereta untuk menulis e-mel, atau menghiburkan diri dengan muzik yang dialirkan atau video. Pada MWC 2017, Bosch membentangkan sebuah kereta konsep yang menunjukkan bagaimana bidang yang berbeza dalam kehidupan akan lancar saling pada masa akan datang di luar kenderaan itu sendiri. komunikasi peribadi antara kereta dan pemandunya juga akan diperluaskan. 

Bosch Forward ShowCar terdiri daripada pelbagai teknologi inovatif: Pemantauan pemandu Camera membuat pengecaman wajah dan peribadi mungkin dari masa ini pemandu berada di dalam kereta. Sebagai contoh, kereta menetapkan roda stereng, cermin, suhu dalaman dan stesen radio mengikut pilihan peribadi pemandu. Kereta konsep juga termasuk kawalan pertama pernah isyarat dengan maklum balas haptic, yang menggunakan sensor ultrasound yang mengesan sama ada tangan pemandu adalah di tempat yang betul. 

Terima kasih kepada skrin sentuh dengan maklum balas haptic, butang yang muncul pada skrin sentuh merasa seperti butang sebenar. Pemandu akan menutup mata mereka di jalan raya, dan ini meningkatkan keselamatan. The Mirror Cam System ialah penyelesaian berasaskan kamera yang menggantikan kedua-dua cermin luar. Sensor video boleh disepadukan ke dalam dalaman kenderaan, dan imej ditunjukkan pada paparan berhampiran dengan A-tiang di sebelah kanan dan sisi kereta sebelah kiri.

Sempurna tanpa kunci: kunci kereta selamat dalam telefon pintar anda


Lebih aplikasi sedang ditujukan untuk telefon mudah alih, untuk menjadikan kehidupan lebih mudah dan lebih peribadi untuk pengguna. masuk tanpa kunci adalah satu lagi contoh peribadi: Sempurna tanpa kunci adalah sistem akses kenderaan mengutamakan pengguna yang menawarkan pemandu penuh kemasukan pasif dan fungsi permulaan pasif menggunakan telefon pintar sebagai kunci kereta digital. Dengan kekunci digital yang disulitkan di telefon, kenderaan itu boleh dibuka dan bermula tanpa sebarang interaksi. Apabila menghampiri kenderaan, sistem secara automatik akan mengenal pasti kekunci rahsia pada telefon pintar dan melaksanakan ukuran jarak: dalam julat yang ditetapkan ke kereta (kira-kira dua meter), akses dibenarkan. Dalam cara yang sama, bermula daripada kereta itu hanya dibenarkan jika penginapan Keyless localizes peranti mudah alih dalam kereta.


Tempat letak kenderaan berasaskan komuniti


Fungsi-fungsi baru menyambung kereta kepada persekitarannya, Bosch bekerja pada integrasi perkhidmatan pintar ke dalam kenderaan. Apabila berkomunikasi dengan persekitarannya, kereta juga mengambil tugas-tugas penting di bandar berhubung. Sebagai contoh, dengan tempat letak kereta berasaskan komuniti, kereta itu menjadi pencari tempat letak kereta. Apabila memandu di jalan raya, kereta mengesan jurang antara kereta yang diletakkan dengan sensor dalam lembaga pengarahnya. Data yang dikumpulkan kemudiannya dihantar kepada peta jalan digital. 

Prestasi tinggi Bosch algoritma menilai munasabah data dan membuat ramalan mengenai keadaan tempat letak kereta. Perkhidmatan berasaskan awan yang menggunakan data ini untuk membuat peta letak kenderaan masa nyata, menjimatkan pemandu banyak masa dan wang, dan juga membantu mengurangkan tekanan, serta lalu lintas, ketika mencari ruang letak kereta. Dalam kerjasama dengan Mercedes-Benz, Bosch sedang menguji konsep tempat letak kereta berasaskan komuniti di bandar Stuttgart dan di bandar-bandar lebih Eropah.

Berasaskan Cloud pandu arah


Laporan trafik mengenai pemandu salah hala adalah kejadian semua-terlalu-biasa. Selalunya, insiden-insiden ini membawa kepada situasi kritikal, termasuk kemalangan yang serius. Pada masa ini, lalu lintas memberi amaran melalui saluran mesej trafik. Di sini span purata masa antara penerimaan pemberitahuan dan amaran siaran itu adalah kira-kira tiga setengah hingga empat minit. Walau bagaimanapun, ia mengambil masa beberapa minit untuk amaran yang akan disiarkan melalui radio, dan jadi pengguna jalan raya terancam sering memberi amaran beberapa minit tegas terlambat.

Berasaskan awan Bosch salah hala amaran pemandu amaran baru pemandu dan pengguna jalan raya yang hampir pupus dalam masa beberapa saat lebih cepat dan lebih tepat. Untuk mengesan salah-cara memandu, algoritma membandingkan apabila kenderaan yang menghampiri jalan pintu masuk lebuh raya atau jalan keluar jalan dan pergerakan sebenar kenderaan dengan arah yang dibenarkan dalam bilik. Jika kedua-dua set pertembungan maklumat, pemandu salah hala adalah dimaklumkan kepada kesesatannya. Pada masa yang sama, pemandu kenderaan dari arah depan juga diberi amaran.

Fungsi ini bergantung kepada biasa, laporan tidak bernama kedudukan setiap kenderaan di pintu masuk lebuh raya ke awan. Kenderaan-kenderaan lebih disambungkan terdapat, yang lebih padat keselamatan bersih tidak kelihatan dan pengguna jalan raya yang lebih akan diberi peringatan pemandu salah hala. Sistem pemandu amaran salah hala boleh didapati sebagai fungsi dalam aplikasi sebagai ver¬sion telefon pintar. Aplikasi ini boleh disepadukan sebagai sebahagian daripada Kit Pembangunan Perisian (SDK) ke dalam aplikasi sedia ada daripada aplikasi rakan kongsi yang lain atau ke dalam penyelesaian infotainment manufac¬turers kereta '. 


Komunikasi yang selamat dengan semua domain 


The Central Gateway CGW adalah hab untuk membuat sambungan mungkin. Ia memastikan komunikasi dengan semua domain merentas semua bas data. Bosch anak syarikat ETAS dan ESCRYPT membolehkan dikemaskini dengan cepat dan selamat perisian kenderaan melalui internet (SOTA / FOTA) itu. Walaupun pakar-pakar ESCRYPT menyediakan penyelesaian keselamatan yang menyeluruh untuk melindungi daripada manipulasi perisian dan kecurian, ETAS tertanam pakar, dengan seni bina dan perisian yang sesuai komponen, memastikan bahawa kemas kini boleh selamat dan boleh dipercayai dilaksanakan - walaupun selepas banyak kemas kini. Di samping itu, pakar-pakar ETAS telah membangunkan lagi teknologi untuk aplikasi dalam sektor automotif, yang membuat kemas kini sehingga tujuh kali lebih cepat. Berdasarkan bertahun-tahun automotif, keselamatan dan pengalaman keselamatan, ETAS dan ESCRYPT pengeluar kenderaan sokongan dalam pandangan holistik keselamatan berfungsi dan automotif keselamatan siber. 

Dua roda penyelesaian untuk meningkatkan keselesaan dan keselamatan 


Bosch juga memberi tumpuan kepada permintaan yang semakin meningkat untuk penyelesaian penyambungan yang bijak bagi motosikal. The Kesambungan Kluster Bersepadu (ICC) adalah satu sistem maklumat rider yang dibangunkan khusus untuk motosikal. Ia mempunyai ubah saiz paparan dan resolusi dan, terima kasih kepada teknologi terkini, mudah untuk membaca dalam semua keadaan. "MySPIN untuk dua roda" adalah satu sistem integrasi telefon pintar perkakasan bebas untuk motosikal, skuter, eBikes dan kenderaan Powersports. 

Ia berfungsi dengan baik dengan ICC tetapi juga boleh dijalankan pada dua paparan roda. Sudah tersedia untuk kereta sejak 2014, teknologi ini kini telah disesuaikan untuk dua roda, dan menyediakan penyelesaian yang sempurna untuk meningkatkan keselesaan dan keselamatan, sebagai contoh dengan maklumat mengenai keadaan lalu lintas, atau berkongsi keutamaan laluan dengan penunggang lain. mySPIN untuk dua roda serasi dengan telefon pintar iOS dan Android. Kit Pembangunan Perisian (SDK) untuk pemaju aplikasi untuk mengintegrasikan dalam aplikasi mereka boleh didapati melalui developer.myspin@bosch-softtec.com.  

Sistem eScooter bersepadu dari Bosch menunjukkan interaksi yang lebih baik antara komponen tunggal sebagai penyelesaian sistem disambungkan. Ia menyediakan akses mudah kepada maklumat yang paling relevan dan boleh dipercayai melalui HMI dan / atau aplikasi telefon pintar: contohnya, status bateri, kelajuan, baki perbatuan, dan kegagalan dan maklumat diagnosis. Fungsi 'membawa saya rumah' boleh mengira laluan yang optimum, dan fungsi 'anti-kecurian "' awasan pemilik eScooter melalui telefon pintar jika skuter sedang dipindahkan tanpa kebenaran. Berkongsi serta fungsi pengurusan armada adalah sebahagian daripada sistem bersepadu juga. 

 


Smart teknologi sensor: New penyelesaian sensor optik untuk aplikasi IOT 


Tiny sensor Bosch MEMS (sistem mikroelektromekanik) boleh didapati di kebanyakan peranti elektronik. Daripada, telefon pintar, konsol permainan dan tablet, untuk banyak dijumpai di dalam aplikasi kenderaan dan sistem keselamatan dan banyak peranti lain. Walaupun mereka kecil, mereka adalah sangat berkesan, membuat sistem lebih selamat, cekap tenaga dan lebih selesa dan mudah untuk digunakan. sensor MEMS Bosch adalah "mata dan telinga berjuta-juta" peranti elektronik. Pada MWC 2017, Bosch membentangkan penyelesaian MEMS optik pertama dunia itu sendiri. Ia boleh digunakan untuk pelbagai aplikasi dalam Internet Perkara (IOT), mis untuk kawalan maya peralatan rumah, tablet dan robot sosial.


Tiada ulasan:
Write comments

Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter