Jumlah Paparan Halaman

18 Mac 2017

Bosch Dengan Teknologi Kenderaan Yang Terkini Menggunakan Perisian

Posted by   on

Bermula Mac 2018, eCall sistem panggilan kecemasan automatik akan menjadi wajib di EU. Ini bermakna bahawa setiap kereta baru akan menjadi sebuah kereta yang bersambung secara lalai. Syarikat penyelidikan pasaran Gartner meramalkan bahawa menjelang 2020, akan terdapat 250 juta kereta disambungkan di jalan-jalan di dunia.


Seperti kereta semakin menjadi peranti mudah alih pada roda, pembeli yang berminat memberi tumpuan lebih dan lanjut mengenai perkhidmatan digital, seperti orang-orang yang memantau keadaan kereta itu atau memberi amaran kepada pemandu salah hala. Menurut kajian yang dijalankan oleh Pengguna Jerman dan kumpulan Analisis Media (Vuma 2017), lebih daripada satu perempat daripada penduduk Jerman sudah views akses internet sebagai pertimbangan utama bersepadu apabila membeli kereta. 

Automotif Cloud Suite menawarkan pembuat dan pembekal perkhidmatan mobiliti platform perisian ditambah dengan kit alat yang komprehensif untuk membangunkan pelbagai jenis perkhidmatan untuk pemandu dan untuk cepat membawa mereka ke pasaran yang luas.

Kekuatan Bosch: kepakaran dalam kereta, awan, dan data yang besar

The Suite Bosch Automotive Cloud adalah berdasarkan Bosch IOT Suite, dan menyediakan asas teknologi untuk semua perkhidmatan yang melibatkan kereta disambungkan. Ia menawarkan semua fungsi yang diperlukan untuk menyambung peranti, pengguna, syarikat, dan domain pada satu platform. Automotif yang Cloud Suite, Bosch menyediakan modul individu perisian, seperti buku log digital atau penyelesaian untuk melaksanakan kemas kini perisian.

Penyedia perkhidmatan mobiliti boleh menggunakannya untuk membangunkan pelbagai perkhidmatan kereta disambungkan untuk pemandu.Bosch membawa bersama-sama banyak bidang kepakaran di Suite Automotive Cloud mereka: selain kemahiran sebagai pembekal sistem untuk industri automotif dan sebagai pembekal terkemuka teknologi penyulitan, syarikat itu mempunyai pengalaman yang luas kedua-dua sebagai pengendali awan dan dalam mengendalikan data yang besar.

Bosch menunjukkan pelbagai perkhidmatan baru dalam kereta menunjukkan berdasarkan Jaguar F-Pace di Bosch Connected World 2017. Berikut adalah lima perkhidmatan yang kerana menjadi standard dalam setiap kenderaan.

1. Pemandu amaran

Di Jerman sahaja, kira-kira 2,000 amaran mengenai pemandu salah hala disiarkan pada setiap tahun. Dalam kebanyakan kes, bagaimanapun, amaran yang datang terlambat, kerana satu pertiga daripada insiden tersebut biasanya berakhir selepas pemandu salah hala telah mengembara purata 500 meter - dalam kes paling teruk dengan kesan-kesan maut. salah hala pemandu amaran berasaskan awan Bosch direka untuk memberikan amaran dalam masa sepuluh saat atau lebih. amaran pergi bukan sahaja kepada pemandu salah hala, tetapi kepada semua pengguna jalan raya di kawasan itu. Perkhidmatan itu berfungsi sebagai malaikat penjaga dalam awan data.

2. Diagnostik ramalan

Tidak ada yang lebih menjengkelkan daripada apabila kereta rosak bercuti. diagnostik ramalan menghalang situasi di mana kereta itu adalah di luar jangkaan daripada komisen. Semasa pemacu biasa, sistem boleh menganalisis data dan membuat ramalan tentang keadaan komponen utama. Pemandu diberitahu sebelum bahagian yang memakai keluar dan menerima cadangan untuk lawatan kedai pembaikan seterusnya.

3. Letak kenderaan berasaskan komuniti

Perkhidmatan ini bertukar tempat letak kereta ke dalam aktiviti kemasyarakatan. Seperti kereta yang memandu di sekitar, ia menggunakan sensor atas kapal untuk mengenal pasti dan mengukur jurang antara kereta yang diletakkan di tepi jalan. maklumat yang mengalir ke dalam peta letak kereta digital. Menggunakan pemprosesan data pintar, Bosch kemudian menguatkan maklumat untuk membekalkan ramalan keadaan tempat letak kereta. Peta letak kereta digital disediakan di dalam awan untuk kereta di kawasan itu, yang membolehkan pemandu untuk mengemudi terus ke tempat kosong.

4. Pembantu peribadi

Impian mempunyai pembantu sendiri seseorang peribadi kenyataan. Dengan perkhidmatan Bosch ini, pemandu boleh menggunakan arahan suara untuk menguruskan mudah pelantikan mereka, meminta pelbagai maklumat, membuat perubahan dalam rumah pintar mereka, dan banyak lagi, semua dalam berkempen. Dari masa ke masa, pembantu belajar tabiat dan pilihan pengguna untuk menyediakan sokongan yang lebih baik.

5. Kemas kini perisian melalui udara

Kemas kini perisian dari awan sudah tertentu untuk telefon pintar; sekarang, Bosch adalah melakukan perkara yang sama untuk kereta. Ciri-ciri baru, seperti mod pemanduan yang lebih cekap bagi kenderaan elektrik, boleh ditambah kepada kereta - dalam sekelip mata, disulitkan, dan dilindungi daripada penggodam.


Tiada ulasan:
Write ulasan

Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter