Jumlah Paparan Halaman

4 November 2017

Cabaran Amatur DoTA 2 Gabungan Malaysia Dan Singapura Kembali

Posted by   on

Cabaran Dew yang sangat dinanti-nantikan dan Cabaran Amatur DoTA 2 kembali untuk tahun ketiga. Buat pertama kali dalam sejarah Cabaran Dew, Mountain Dew telah membuka pintu kepada pasukan Singapura untuk menyertai kejohanan, menjadikan Cabaran Dew tahun ini lebih besar dan berani.


Menginap pada mantera "DO THE DEW", Mountain Dew sentiasa menggalakkan individu untuk menolak sempadan mereka melalui cabaran yang akan membolehkan mereka berkembang dan mencapai impian mereka sepanjang hayat. Selaras dengan populariti eSports yang semakin meningkat, jenama itu merancang untuk mengembangkan pemain amatur di dalam negara dengan menganjurkan kejohanan tahunan dew Cabaran Amatur DoTA 2, menjadikan Mountain Dew sebagai jenama perintis di Malaysia untuk menjadi tuan rumah kejohanan DoTA 2 amatur.

Di samping itu, kejayaan Cabaran Dew tahun sebelumnya telah membuka peluang besar kepada para pemenang seperti Yeik Nai Zheng, yang juga dikenali sebagai MidOne. Dia menjadi pemain kedua terbaik di Eropah dan kini menjadi anggota Pasukan Rahsia, sebuah pasukan e-sukan yang berpusat di Eropah. Begitu juga, pemenang tahun lalu, Chong Jia Hao, yang juga dikenali sebagai VT Pudar, menjadikannya lebih besar dalam sukan e-sukan selepas kejohanan itu. 

Dia kini menjadi sebahagian daripada pasukan China yang dipanggil Nga Gaming. Hasil dari Cabaran Dew adalah pencapaian yang luar biasa bukan sahaja untuk Mountain Dew, tetapi sebagai negara kerana ia membolehkan lebih banyak rakyat Malaysia diiktiraf di peringkat antarabangsa. Atas sebab ini, jenama itu bertujuan untuk terus menyediakan satu platform untuk peminat permainan untuk meningkatkan semangat mereka.


Bagi mereka yang ingin menyertai pertandingan seterusnya, proses pendaftaran adalah sangat mudah. Sebelum kejohanan ini, pemain perlu mendaftarkan ahli pasukan mereka di tapak mikro Mountain Dew di www.mountaindewdota2.com. Semasa hari kejohanan, pasukan berdaftar hanya perlu mendaftar masuk di kaunter pendaftaran dan mereka bersedia untuk berperang. Ia sangat mudah bahawa para pemain tidak perlu risau tentang kegilaannya, dan sebaliknya boleh memanfaatkan masa mereka untuk memberi tumpuan kepada strategi permainan mereka sambil menikmati dan mendapatkan peningkatan tenaga dari minuman Mountain Dew yang disediakan.

Terdapat sejumlah 1,600 peserta dari 320 pasukan: 224 pasukan dari Malaysia dan 96 pasukan dari Singapura, yang terdiri daripada lima pemain dalam setiap pasukan. Peserta perlu berjuang di peringkat negeri untuk meneruskan ke peringkat akhir. Kejohanan akan berlangsung di rantau dan lokasi berikut:

Malaysia
• Pahang di Wildfire Net Café (Kuantan) pada 4 dan 5 November 2017
• Kuala Lumpur di Internet Café TBUN 3 (Wangsa Maju) pada 11 dan 12 November 2017
• Johor pada 818 CC (Johor Bahru) pada 18 dan 19 November
• Selangor di INC (SS2) pada 25 dan 26 November

Singapura
• Orchard di JCube pada 4 dan 5 November 2017
• Pasir Ris di Colosseum pada 11 dan 12 November 2017
• Outram di Alienware pada 18 dan 19 November 2017

Seterusnya, 24 pasukan terbaik dari Malaysia dan 12 pasukan teratas dari Singapura akan bersaing di peringkat peringkat kumpulan yang akan diadakan pada 25 November 2017 di kafe siber JCube di Orchard, Singapura dan 8 Disember di SS (cy2 café) di kafe Selangor, Malaysia. Selepas itu, hanya empat pasukan teratas dari kedua-dua negara akan meneruskan ke pusingan akhir untuk bertanding untuk gelaran juara dan kolam hadiah utama SGD50,000 yang akan diadakan dari 9 hingga 10 Disember 2017 di Berjaya Times Square.


"Kami sangat gembira dan gembira dengan hasil Cabaran Dew sejak tahun-tahun sebelumnya. Ia menunjukkan bahawa para belia dapat menimbulkan cabaran dan melampaui impian mereka yang paling liar. Melalui kejohanan Amatur DoTA 2 ini, jenama Mountain Dew menyediakan platform dan peluang bagi para belia untuk menolak sempadan mereka dengan sendirinya untuk merealisasikan potensi mereka sepenuhnya dan mengejar impian mereka, "kata Santharuban T. Sundaram, Naib Presiden Pemasaran di Etika Sdn Bhd.

Memandangkan eSports menjadi sangat popular, terdapat peningkatan para atlet eSports profesional yang bersaing di peringkat antarabangsa. Mountain Dew bertujuan untuk menjadi tuan rumah Cabaran Dew tahunan untuk menggalakkan lebih ramai belia membuka kunci potensi mereka dan terus mencabar diri mereka sendiri.

Santharuban menambah, "Cabaran Dew tahun ini lebih besar dan lebih baik daripada sebelum ini. Jenama Mountain Dew telah memutuskan untuk menambah keseronokan dengan membuka kejohanan kepada para pemain Singapura untuk turut serta, memacu semangat persaingan di seluruh negara. Kami sangat teruja untuk melihat siapa yang akan menjadi pemenang seterusnya yang akan memenangi gelaran juara ".
Tiada ulasan:
Write comments

Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter