Jumlah Paparan Halaman

30 November 2017

Juara Dunia F1 Fernando Alonso Menyertai Pasukan Logitech G

Posted by   on

Juara dunia F1 Fernando Alonso dan Logitech G, peneraju dunia dalam gear dan roda simulasi global, dan G2 Esports, pasukan sukan terkemuka di seluruh dunia, mengumumkan pasukan lumba elit baru, FA Racing G2 Logitech G. Pasukan akan mengambil bahagian dalam pelbagai permainan, konsol dan platform PC, serta semua pertandingan semasa.


Pasukan profesional adalah kritikal untuk mengekalkan pertumbuhan fenomenal esport dan untuk perlumbaan simulasi khususnya. Melalui kerjasama ini Racing FA, G2 Esports dan Logitech G menjadi pasukan perlumbaan pertama untuk bermitra dengan juara F1, dan bertujuan untuk mencipta satu pasukan yang semua peminat perlumbaan sim akan bercita-cita. Pasukan itu dengan sukacitanya mengesahkan bahawa Cem Bolukbasi, finalis dalam kejohanan sukan F1 tahun ini yang berlangsung di Abu Dhabi minggu ini, telah mendaftar.

"Setiap pemandu Formula 1 adalah seorang peminat permainan jantung," kata Fernando Alonso.

"Bersaing di peringkat maya membuka peluang besar bagi pemandu muda yang tidak sepatutnya berpeluang untuk berlumba. Buat pertama kalinya, peminat tidak lagi hanya penonton tetapi boleh mengambil bahagian dalam permainan dan mungkin menjadi pelumba sim sebenar pada pasukan saya. Saya tidak boleh memikirkan rakan kongsi yang lebih baik daripada G2 Esports dan Logitech G untuk memulakannya dan saya sedang berusaha untuk terus berjalan!"

"Logitech G telah memainkan peranan penting dalam menyokong perkembangan esport sejak tahun 1997," kata Kristian Tear, ketua EMEA di Logitech. "Kami sangat gembira dengan perkongsian ini dengan G2 Esports dan Fernando Alonso dan berharap dapat bekerjasama membina program memandu baru dan gear terbaik untuk perlumbaan profesional."

G2 Esports CEO Carlos 'ocelote' Rodriguez berkata: "Menggabungkan dua keghairahan awal saya untuk sukan dan sukan motorsport untuk mencipta pasukan elit yang diketuai oleh Juara Dunia Formula Satu dua kali adalah impian zaman kanak-kanak untuk saya. Perkongsian ini membawa bahagian perlumbaan yang kompetitif ke tahap yang baru dan saya bangga untuk memimpin usaha dalam syarikat yang baik itu."
Tiada ulasan:
Write ulasan

Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter