Jumlah Paparan Halaman

22 Mac 2018

Tourism Malaysia Menyokong Kempen Ketua Pegawai Pelancongan (CTO) ShopBack Malaysia

Posted by   on

Tourism Malaysia hari ini mengungkapkan sokongannya terhadap kempen Ketua Pegawai Pelancongan (CTO) ShopBack Malaysia, idea menarik yang menawarkan RM15,000 untuk setiap perjalanan sepertiga perjalanan di Malaysia dan mempamerkan bagaimana dia melakukannya melalui cara yang lebih bijak melalui video.


"Perjalanan telah menjadi hobi bersama di kalangan belia, dan kami percaya kempen Ketua Pegawai Perjalanan ShopBack pastinya akan mendorong minat dan perbualan ke arah tempat-tempat menarik di Malaysia. Kempen CTO yang pertama pada tahun 2017 berjaya, dan kami gembira kerana ShopBack Malaysia bersemangat untuk mengekalkan tempat ini - tempat yang lebih baik dapat ditemui oleh Ketua Pegawai Pelancongan seterusnya, "kata Encik Mohd Amirul Rizal Abd Rahim, Timbalan Pengarah, Bahagian Domestik & Peristiwa, Pelancongan Malaysia.

"Malaysia adalah negara yang kaya dengan destinasi yang indah. Ramai di antara kita adalah pencinta perjalanan, oleh itu kami memulakan kempen sosial yang merangkumi kemahiran menjimatkan wang, semangat perjalanan bersemangat serta pengembaraan yang menyeronokkan dan berani. CTO pertama membawa kami ke tempat-tempat yang kurang dipublikasikan seperti Kudat, hujung Borneo di Sabah sambil menunjukkan dengan jelas bagaimana dia menyelamatkan perjalanan perjalanan melalui ShopBack melalui video yang meriah. Kami tidak sabar-sabar untuk bekerjasama dengan Ketua Pegawai Kanan seterusnya untuk pengalaman yang lebih menarik seperti ini, "kata Alvin Gill, Pengurus Besar Negara, ShopBack Malaysia.

Laman cashback terkemuka berfungsi dengan pelbagai laman pelancongan yang meliputi penerbangan, bas, perjalanan, penginapan dan perkhidmatan pelancongan untuk menawarkan rebat tunai atas diskaun yang disediakan oleh peniaga. Mereka termasuk Malaysia Airlines, buku mudah, Expedia, Booking.com, Traveloka, Hotels.com, Adventoro, KLOOK, Grab dan banyak lagi.

Ketua Pegawai Pelancongan akan diberi dana perjalanan RM15,000 untuk merancang percutian 3 hari di Malaysia. Mereka perlu menunjukkan bagaimana perancangan perjalanan telah selesai, filem dan berkongsi pengalaman perjalanan dengan orang ramai. Kempen ini bertujuan untuk menggalakkan para belia melakukan perjalanan lebih bijak dan menghargai keindahan negara yang mereka tinggalkan.

Amirul juga menyatakan bahawa kempen Ketua Pegawai Pelancongan akan membantu menguatkan Kempen Domestik Cuti-Cuti Malaysia Dekat Je Tourism Malaysia dan Melawat Malaysia 2020, di mana CTO ShopBack secara tidak langsung akan mempromosikan tarikan pelancong tempatan dan menjana minat dalam perjalanan domestik di kalangan rakyat Malaysia.

"Kami menghargai pengesahan Pelancongan Malaysia terhadap kempen ini dan yakin ia akan bergema dengan baik dengan komuniti perjalanan dan menunjukkan kepada mereka perjalanan untuk menikmati perjalanan tanpa membakar lubang di dalam poket. Sejak tahun 2015, kami telah membantu rakyat Malaysia untuk menjimatkan lebih daripada RM25 juta Cashback dari pembelian mereka, di mana sebahagian daripadanya adalah dari perbelanjaan perjalanan, "tambah Alvin.

Tarikh tutup permohonan adalah 8 April 2018, 6 petang. Ia dibuka kepada semua rakyat Malaysia yang suka menyelamatkan semasa bepergian sentiasa aktif di media sosial dan berminat untuk mencari jalan yang kurang berjalan. Yang dipilih akan diumumkan pada 18 April 2018. Untuk maklumat lanjut mengenai Ketua Pegawai Pelancongan, sila lihat https://goo.gl/Vzx8Q7.


Tiada ulasan:
Write ulasan

Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter