Jumlah Paparan Halaman

20 Disember 2018

Enam Kelebihan Membeli Belah Di Jenamalokal.com

Posted by   on

Bangga sangat sekarang dah ada satu platform jualan 'Online Marketplace' yang hanya mempamer dan menjual produk dari jenama tempatan (Malaysia). Mesti anda kurang kenal dengan Jenamalokal.com ini nak banding dengan nama beli-belah online yang dah cukup popular. Namun ia mempunyai beberapa kelebihan yang memberi keuntungan kepada penjual produk mahupun pembeli.


JenamaLokal berhasrat untuk menjadi platform bagi menyebarkan maklumat dan kebaikkan tentang produk jenama tempatan dan secara tidak langsung memartabatkan produk jenama tempatan. Ini akan memberi persaingan sihat produk tempatan dengan lambakkan produk luar negara melalui platform yang datang daru luar negara.

Enam Kelebihan Membeli-belah di Jenamalokal.com


1. JenamaLokal adalah sebuah Online Marketplace pertama yang mempamer dan menjual barangan tempatan dari jenama yang dipercayai dan pembeli akan membuat pembelian terus daripada pengeluar produk jenama tempatan.

2. Setiap pembelian akan mendapat mata ganjaran (Points) di mana setiap mata ganjaran yang dikumpul boleh digunakan untuk membuat pembelian seterusnya.

3. Sistem pembayaran yang mudah dan selamat di mana anda bukan sahaja boleh membuat pembayaran menggunakan 'Online Banking', kad kredit/debit, 'PayPal' malah anda juga boleh membuat pembayaran menggunakan 'e-wallet' seperti 'BOOST wallet', 'Vcash wallet' dan 'Web cash' 24 jam.

4. Setiap pembelian boleh dipantau dengan sistem 'Live Tracking' di mana anda hanya perlu memasukkan 'Tracking Number' yang diberikan selepas membuat pembayaran untuk menyemak status barangan yang dibeli dan pembeli akan menerima SMS/Whatsapp untuk memberitahu penghantaran hari dan waktu barangan yang dibeli akan tiba.

5. Pembeli boleh berhubung dan bertanyakan soalan terhadap barangan/produk yang hendak dibeli terus kepada peniaga dengan sistem 'Live Chat' yang disediakan di dalam Platform JenamaLokal.com.

6. Jika pembeli ingin mendapatkan info lanjut tentang sesuatu produk yang dijual di dalam JenamaLokal, pembeli boleh mengikuti media sosial JenamaLokal dan yang menariknya setiap pengeluar produk tempatan selalu membuat pemberian produk percuma serta voucher diskaun mereka khas untuk pengikut media sosial JenamaLokal.


Bestnya kat sini ia dilengkapi dengan sistem pembayaran yang selamat serta sistem penghantaran yang mudah bagi peniaga dan juga kepada kita selaku pembeli. Ini adalah perkara yang paling penting sebelum kita membeli kat satu platform online. Dalam platform ini terdapat banyak kategori barangan yang boleh didapati seperti Fashion, Health & Beauty, Accessories, Food & Beverage, Sports & Outdoor, Home & Living, Handicraft, Baby & Toys, Ticket & Voucher serta macam-macam lagi.


Enam Kelebihan Menjadi Peniaga Di Jenamalokal.com 


1. Peniaga akan mendapat laman niaga (Storepage) untuk jenama anda sendiri yang boleh digunakan sebagai laman sesawang jenama peniaga sendiri.

2. Laman niaga (Storepage) peniaga juga boleh meletakkan pautan media sosial peniaga supaya pelangan mudah mendapatkan info tambahan tentang produk peniaga.

3. Sistem pembayaran yg mudah dan selamat di mana pelanggan boleh membuat pembayaran dengan pelbagai cara dan peniaga boleh menebus wang penjualan mereka sebaik sahaja pelanggan mendapat barangan/produk mereka.

4. Penghantaran produk peniaga akan diuruskan oleh JenamaLokal untuk dihantar kepada pelanggan di mana produk yang beli pelanggan akan diambil dari tempat peniaga beroperasi dan terus dihantar kepada pelanggan.

5. Sistem 'Dashboard' yang mesra pengguna di mana peniaga mudah untuk memuat-naik gambar dan maklumat produk yang hendak dijual dan laporan pembelian dari pelanggan.

6. JenamaLokal mengekalkan eksklusif terhadap jenama peniaga di mana hanya pemilik jenama atau ibu pejabat sahaja yang dibenarkan untuk membuat pendaftaran supaya tiada permainan harga dari pihak ketiga, agen atau 'reseller'.

7. Pelanggan anda juga boleh membuat 'Review' terhadap barangan/produk peniaga untuk membantu meningkatkan kepercayaan pelanggan terhadap barangan/produk peniaga.

8. Pelanggan boleh berhubung terus dengan peniaga dengan sistem 'Live Chat' yang disediakan di dalam Platform JenamaLokal.com. 


Jika anda seorang peniaga dan berminat untuk mengetahui tentang cara mendaftar disini boleh terus ke pautan http://bit.ly/jenamalokal. Jadikan produk anda walaupun sekecil mana mampu setanding dengan produk antarabangsa dan berada dalam platform jualan secara dalam talian yang menjadi kegilaan ramai pengguna di Malaysia. Jangan lepas peluang untuk gandakan jualan anda di JenamaLokal.com.

Anda juga boleh dapat diskaun beli-belah dengan menggunakan kod 'grak0xdg8c' sewaktu membuat pembayaran dilaman JenamaLokal. 

Info lanjut boleh layari sosial media JenamaLokal







19 ulasan:
Write ulasan
  1. another online market place to visit, good to know of this as many friends love online shopping and sell online. They now can check this out, with Internet access now easy for everyone to use and search. Gonna let my friends to know of this jenamalokal now.

    BalasPadam
  2. Yay! ada pon Online Marketplace yang wajib rakyat Malaysia Support!

    BalasPadam
  3. wow! I wanna visit online market like this too.. happy shopping.. hehehehe.. time to buy buy buy

    BalasPadam
  4. A new website platform for us to purchase online. It is more convenient and we could do comparison on the price.

    BalasPadam
  5. New marketplace lah! Cx first time dengar pasal jenamalokal ni. Memang tak pernah tahu. Bagus juga. Direct beli dari pembekal tempatan. Boleh try usha webpage dia.kot² boleh shopping dan menjual dekat sana. Lagipun lebih mudah dan simple. Thanks for sharing!

    BalasPadam
  6. wahhhh marketplace baru ni.tak pernah dengar.habis la dah dengar bunyi duit jatuh berciciran dari poket ni.kejap lagi airah tengok cuci mata

    BalasPadam
  7. Banyak sekali platform jualan Online Marketplace skg beredar. Memudahkan dan sangat efektif berbelanja. Teknologi makin mendukung segala aktifitas. Seperti JenamaLokal, semoga mendapat respon positif dari rakyat

    BalasPadam
  8. ahhahaa i think the website name says it all, jenama lokal = local brand. haha good that it is promoting and supporting the local brands.

    How to deal with markets ups and downs?

    BalasPadam
  9. First time dengar pasal JenamaLokal ni .Nampak menarik pula .Kebetulan saya pun ada jual mekap Obsess Cosmetics boleh register sebagai peniaga ni Thanks share info berkenaan JenamaLokal ni .Lepas ni lagi bertambah mudah nak menjual

    BalasPadam
  10. First time dengar pasal JenamaLokal ni..bagus le..sekurang-kurangnya kita ada pilihan tempat nak membuat perbandingan samada belian ataupun jualan. Bolehlah nanti sis survey2 tempat ni

    BalasPadam
  11. Kelebihan no 6 tu penting. Online shop tempatan pun dah mula bersaing. Kita ada Boost, so bolehlah cuba shopping kt Jenamalokal. Harap barang2nya menawan hati i

    BalasPadam
  12. Menarik. Tengok kan website memang boleh bersaing dgn ecommerce lain. Moga konten/produk yang dijual di situ juga berkualiti tingg dan berbaloi untuk dibeli

    BalasPadam
  13. Tak pernah dengar website jenamalokal ni.. Bagus sangat nni semua batangan tempatan. .Sat lagi nak usha apa je yang ade dekat sini. Mudah juga cara bayar dan pembelian ye

    BalasPadam
  14. Plaform baru ke ni ? First time dengar. Makin banyak pilihan nak shopping secara online.

    BalasPadam
  15. Bagusnya platform membeli belah ni. Sebab ianya mudah memberi pilihan untuk pengguna mendapatkan produk lokal secara tidak langsung

    BalasPadam
  16. Waaahhh laman web e-dagang baru dah tibaaaa. Harap mereka pun seiring dengan promosi yang sering berlangsung di Malaysia. Bleh la kita banding kan harga. Online shopping ni memang gila tau. RM 50 pun kita rasa murah, pi mall kita tengok RM 50 harga kasut pun dah telan air liur.hahaha.

    BalasPadam
  17. Memang first time dengar jenama lokal ni. Tapi lepas baca banyak betul manfaat je sesuai sangat untuk usahawan membantu menaikkan business mereka. Mana tahu 1 day lia nak berniaga pula boleh lah register kat sini kan.

    BalasPadam
  18. wow menariknya..web ecommerce ni..first time ciktom dgr jenamalokal.com..usaha yang baik utk tlg usahawan tempatan..nati nak survey shppg kat sini jgk..tq sharing..

    BalasPadam
  19. Wahh.. macam best jer jenamalokal ni.. harus support produk lokal ni..

    BalasPadam

Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter