Jumlah Paparan Halaman

16 Mei 2019

Kempen Permainan Terbesar Di Malaysia Yang Dihoskan Oleh Mobile Legends: Bang Bang

Posted by   on

Malaysia akan menyaksikan kempen permainan paling hebat yang berlaku di Bukit Bintang, Kuala Lumpur pada 18 Mei 2019 yang akan datang. Kempen ini dijangka menarik lebih 100,000 pemain dan peminat seluruh negara untuk Mobile Legends: Bang Bang (MLBB) yang akan memberi rehat negara ini mempunyai wawasan yang lebih baik mengenai gelaran esports. MLBB adalah antara lima gelaran sukan yang dibarisi untuk SEA Games 2019 yang akan datang di Filipina pada November ini, yang pertama dalam sejarah acara sukan itu.


Acara ini menyerlahkan penutupan kempen "515-Unite Day" selama sebulan yang telah berjaya diadakan dari 20 April di seluruh dunia.

Pengurus Pemasaran Wilayah Moonton untuk Asia Tenggara, Nelson Woon berkata, "Ribuan peserta telah dirakamkan di empat bandar utama di Semenanjung Malaysia sejak kami menendang bermula 515 Hari Bersatu di Gurney Paragon Mall di Pulau Pinang. Melihat respon positif yang diterima, kami yakin kempen ini dapat mewujudkan kesedaran di kalangan bukan pemain di rantau ini dan menarik mereka untuk membiasakan diri dengan Mobile Legends: Bang Bang ". Kempen 515 Unite Day dilancarkan untuk menyatukan pemain MLBB dan pemain lain untuk melawan kegelapan yang akan datang dan menyelamatkan dunia.

Ini adalah sebahagian dari usaha Moonton sebagai pemaju permainan terkemuka dunia untuk membina kesedaran awam dan mempromosikan permainan yang bertanggungjawab, yang merupakan salah satu daripada lima bidang fokus utama pelan olahraga Malaysia yang diumumkan oleh Menteri Belia dan Sukan Malaysia baru-baru ini.


"Kami berminat untuk bekerjasama dengan pelbagai organisasi untuk menganjurkan lebih banyak liga MLBB, kempen dan bengkel dari peringkat daerah, negeri, negara dan antarabangsa untuk mengenal pasti lebih ramai pemuda yang aktif dalam sukan," kata Woon. Beliau menambah bahawa permainan sukan bukan sekadar bermain permainan. "Ia adalah industri berbilion bilion yang boleh memacu ekonomi negara itu sendiri. Kami bercakap tentang projek-projek sukan yang memberi ganjaran kepada syarikat-syarikat pemasaran dan acara, bermitra dengan pelbagai syarikat korporat untuk memacu persembahan perniagaan mereka dan mewujudkan peluang pekerjaan untuk bakat tempatan seperti pengaturcara, pereka, pengeluar, pemasar dan pemain profesional. Kami menyaksikan pergeseran paradigma di mana penonton global dan nilai kandungan sukan telah mengatasi sukan tradisional ".

Mobile Legends: Bang Bang diposisikan dalam kedudukan teratas 10 teratas dengan statistik lebih daripada 500 juta pemasangan dan 60 juta pengguna aktif bulanan di lebih 80 negara. Di Malaysia sendiri, terdapat lebih daripada 5 juta pemain aktif.

Sebagai sebahagian daripada kempen itu, Moonton menampilkan pertandingan mini dengan beg goodie dan pizza percuma, barangan dan trak yang diterangi lampu LED dengan beberapa wira terkenal Mobile Legends 'seperti Miya, Kagura, Akai dan Alucard. Peminat MLBB akan dapat bermain permainan popular terhadap Pasukan Profesional untuk menguji kekuatan dan strategi pertempuran mereka.Kempen "515 United We Win" juga menyaksikan kerjasama dengan Touch 'n Go di mana edisi terhad Mobile Legend: kad Bang Bang dijual. Pendapatan dari kad Touch 'n Go akan disalurkan ke Yayasan PINTAR. Woon akan membentangkan cek bernilai RM25,000 kepada Ketua Pegawai Eksekutif Yayasan PINTAR, Karimah Tan Abdullah kemudian pada siang hari sebagai sebahagian daripada tanggungjawab sosial korporat Moonton. Yayasan PINTAR yang bermaksud 'Mempromosikan Perisikan, Membina Bakat dan Tanggungjawab Penasihat' adalah organisasi yang didedikasikan untuk memupuk kecemerlangan akademik dan bukan akademik bagi pelajar yang kurang berkhidmat di Malaysia.


Dalam acara itu, orang ramai akan teruja untuk bertemu dengan superhero Malaysia, Sazali Samad, pemenang En. Universe 10 kali, untuk cabaran bergelut lengan. Sazali Samad akan mewakili MLBB Hero 'Badang', watak legenda dari cerita rakyat Melayu kuno Melayu yang diberikan dengan kekuatan super ketika bertemu dengan raksasa air yang mengancam kampungnya. Legenda yang popular telah melahirkan beberapa penyesuaian filem termasuk tafsiran Dato 'S. Roomai Noor pada tahun 1962 yang menampilkan pelakon / pelawak, Wahid Satay.


Sepanjang kempen itu, Moonton juga memperuntukkan hadiah percuma bernilai lebih daripada RM50,000 termasuk alat dengar HyperX bernilai RM500 setiap satu, watak MLBB Miya patung, berlian dalam permainan dan banyak lagi.

Ia juga telah dilaporkan bahawa Mobile Legends pertama: Piala Dunia Bang Bang akan diadakan di Malaysia, sementara pada November 2019. Pada masa ini, Malaysia berada di peringkat 21 di dunia dari segi pendapatan dalam sukan.Tiada ulasan:
Write comments

Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter