Jumlah Paparan Halaman

Memaparkan catatan dengan label 11.11. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label 11.11. Papar semua catatan

6 November 2018

Kisah Pari-pari Dan Mat Top Sempena Lazada 11.11 Shopping Festival

 
Seharian Mat Top berfikir dan mencari idea bagaimana untuk mencantikkan ruang rumahnya yang kosong dan nampak suram. Bagaimana perlu dilakukan agar dia mampu menjadi ruang rumahnya bagaikan istana yang sangat indah dan begitu menarik. Jenuh Mat Top mencari idea dan tidak tahu untuk dapatkan bantuan siapa lagi. 


Namun tanpa sengaja selepas termenung melangut langit mencari idea tiba-tiba muncul sekumpulan pari-pari Istana Kayangan yang membantu Mat Top untuk mencari barang hiasan rumahnya. Pari-pari memberikan idea kepada Mat Top untuk membeli sempena dengan 11.11 Shopping Festival yang berlangsung pada 11 November 2018 di Lazada Malaysia.


Pari pertama terbang mengelilingi ruang dalam rumah Mat Top dan terpandang satu ruang dinding yang kosong dan luas. Maka pari tu mencadangkan kepada Mat Top agar dapat diserikan dengan Gold Flower Hand Painted Oil agar ruang yang kosong tu nampak lebih cantik. Katanya kat Lazada ada promosi harga sangat murah untuk membeli hiasa ini.


Maka pari ini pun melafazakan jampi rahsinya Laz Laz Lazadaaa.... 


Dengan sekelip mata sahaja hiasan dinding ini muncul di laman web Lazada dengan harga yang sangat murah. Mat Top sangat gembira dan tak terkata dan terus ambil laptopnya untuk membeli hiasan dinding ini tanpa rasa ragu lagi.

Tiba pula giliran pari kedua juga berlegar-legar kat ruang tamu rumah Mat Top dan ternampak sebiji kerusi kecil yang sangat tidak sesuai dengan saiz rumah tu. Maka pari tu bagi cadangan kepada Mat Top untuk membeli Lydia Lather Chair ini untuk menggantikan kerusi kecil ini. 


Juga terus pari ini menyanyikan jampinya Laz Laz Lazadaaaa.... 



Maka terus muncul promosi kerusi ini kat laman web Lazada dan Mat Top tanpa rasa ragu lagi terus membeli kerusi ini nak gantikan dengan kerusi yang kecil tu.

Akhir sekali pari ketiga juga pusing kat dalam rumah Mat Top nak melihat apa lagi yang boleh dihadiahkan kepadanya untuk menghiaskan rumah agar lebih cantik seperti istana. Maka nampak satu ruang yang luas dan perlu kepada Divider Cabinet


Tanpa rasa ragu lagi pari ketiga ini pun terus membacakan jampinya Laz Laz Lazadaaaa.... 


Maka muncul terus kat laman web Lazada divider cabinet dengan promosi sangat murah. Mat Top pun mengeluarkan kad kreditnya untuk membeli secara dalam talian kerana memang sangat murah.

Selepas itu tiba-tiba sahaja pari-pari tadi menghilangkan diri kerana telah berjaya menunaikan hajat Mat Top untuk menghias rumah seperti istana. Mat Top rasa sangat gembira dan terus melayari laman web Lazada sempena dengan 11.11 Shopping Festival. Banyak lagi rupanya barang yang sangat murah dan dia juga turut bagi tahu kepada keluarganya yang lain tentang promosi ini.










5 November 2018

Survey ShopBack Mendedahkan 11.11 Tahap Kesedaran Meningkat Kepada 96% Tahun Ini

 
Platform utama Cashback ShopBack menjalankan tinjauan baru-baru ini dan mendapati tahap kesedaran terhadap 11.11 Single's Day di kalangan pembeli dalam talian Malaysia telah meningkat kepada 96% tahun ini, dari 69% pada 2016.

"Dalam tinjauan 2016 kepada 2,000 pembeli dalam talian Malaysia, 69% menjawab mereka tahu apa Hari Singles dan 31% mengatakan mereka tidak. Tahun ini, 96% menjawab bahawa ia adalah acara dalam talian yang besar (68%) atau hanya satu lagi acara membeli-belah dalam talian (28%); hanya 3% daripada 2,000 responden yang mengatakan mereka tidak tahu apa 11.11, dan 1% menunjukkan hari itu mempunyai makna lain kepada mereka. Ini adalah kira-kira 40% peningkatan berbanding 2016, " kata Alvin Gill, Pengurus Besar Negara ShopBack Malaysia.


Graf 1: Kesedaran untuk 11.11 adalah tinggi di kalangan pembeli dalam talian Malaysia mengikut ShopBack 11.11 kaji selidik membeli-belah dalam talian 2018

Menurut Alvin, pelaburan Alibaba di Lazada dan promosi besar-besaran yang disalurkan menerusi pelbagai saluran dalam talian dan luar talian, serta usaha pendidikan yang dilakukan oleh rakan-rakan ganjaran sepanjang tahun mungkin menyumbang kepada pertumbuhan kesedaran. "Alibaba's Taobao dan Tmall telah bekerjasama dengan ShopBack pada peringkat serantau untuk meningkatkan prestasi pasaran melalui ganjaran tunai dan usaha pendidikan multimedia sejak tahun 2014, yang termasuk kandungan pelbagai bahasa, pendedahan pemasaran digital dan atas tanah, serta sokongan perkhidmatan pelanggan untuk menggalakkan pembelian melalui sama ada Taobao, Tmall atau koleksi Lazada Taobao, yang mana sesuai dengan keperluan mereka, "tambahnya.

"Walaupun menggalakkan majoriti mereka tidak sabar untuk 11.11, penjual dalam talian juga harus menargetkan mereka yang merasakan 11.11 adalah 'satu lagi acara belanja' melalui strategi produk dan promosi yang lebih baik. 98% responden berkata mereka sanggup membuat lebih banyak pembelian jika produk yang mereka perlukan boleh didapati dengan penawaran yang lebih tinggi secara dalam talian. Tiga tawaran teratas yang akan menggalakkan mereka membelanjakan adalah diskaun produk tinggi, penghantaran / penghantaran percuma, dan kod promo / kupon, "kata Alvin.

Apabila diminta memilih tiga tempat pasaran dalam talian yang mereka rasa akan memberikan tawaran 11.11 terbaik tahun ini, Lazada muncul sebagai pilihan utama, diikuti oleh Shopee dan 11street.


Grafik 2: Tiga pasaran utama dalam talian yang diharapkan para pembeli mempunyai tawaran 11.11 terbaik pada tahun ini

Kajian itu juga mendedahkan bahawa pembeli dalam talian lebih suka membeli-belah mereka untuk menjadi berpatutan, cepat dan selamat. "Mobile & Electronics muncul sebagai kategori yang paling popular untuk 11.11 tanpa mengejutkan; yang kedua ialah Home & Lifestyle yang menunjukkan pembeli boleh mencari item untuk membuat ruang hidup mereka sebelum Tahun Baru, diikuti oleh Fesyen serta Kesihatan & Kecantikan. "


Grafik 3: Tiga kategori utama yang dibeli oleh pembeli dalam talian pada tahun ini

Kaji selidik membeli-belah dalam talian ShopBack 2018 meliputi pandangan dari 2,000 pembeli dalam talian aktif ShopBack, yang mana 98.7% berumur 21 tahun ke atas dan sekitar 85% mempunyai pendapatan bulanan RM2,000 dan ke atas. 68.1% daripada responden kaji selidik menggunakan kad kredit / debit untuk membuat bayaran dalam talian manakala 25.4% memilih perbankan dalam talian sebagai kaedah pilihan, diikuti oleh tunai pada penghantaran 3.3%, Paypal 2.8%, dan lain-lain 1.3%.

"Kami menyaksikan 10 kali lebih banyak daripada lalu lintas web biasa yang diarahkan ke tapak rakan kongsi kami pada 11.11 pada 2017, lebih daripada transaksi bernilai RM6 juta dibuat melalui platform kami dan lebih daripada RM200,000 cashback yang disimpan dengan menggunakan ShopBack. Bersama dengan peniaga rakan kongsi kami, ShopBack Malaysia telah menyesuaikan kempen 11.11 tahun 2018 mengikut keperluan pembeli dan kami berhasrat untuk memecahkan rekod itu dengan menggandakan prestasi kami serta jumlah cashback tahun ini, "kata Alvin.


Pada masa ini, lebih daripada 1 juta rakyat Malaysia menggunakan ShopBack untuk pembelian harian mereka. Syarikat ini berfungsi dengan laman web dalam talian seperti Lazada, 11street, Taobao, Tmall, Booking.com, Expedia, Traveloka, ZALORA, Hermo, dan sebagainya untuk memberi pulangan tunai 30% sebagai ganjaran kesetiaan kepada pembeli dalam talian. Selain Malaysia, ShopBack juga beroperasi di Singapura, Indonesia, Filipina, Thailand, Taiwan dan Australia. Lebihan wang tunai bernilai RM25 juta telah diberikan kepada pengguna Malaysia setakat ini. Penjimatan cashback boleh dipindahkan ke akaun bank pengguna setelah pengesahan.

Maklumat lanjut, sila lawati https://www.shopback.my/ atau ikuti Facebook https://www.facebook.com/ShopBackMalaysia/.







11 November 2016

Lucky 11.11 Buat Semua Pembeli Onlien Dan Kaki Jalan Di Malaysia

 
Tarikh 11.11 bersamaan dengan hari Jumaat yang sangat banyak perkara menarik belaku tahun ini. Daripada promosi perlancongan juga kepada jualan Mega Sale online buat pembeli di Malaysia. Ada banyak aktiviti dan jualan murah yang mesti kena tahu sempena dengan tarikh ini.

Experience Macao & Year End Macao Mega Sale!


Sempena dengan promosi melawat Macao hujung tahun ini pihak pelancongan dari Macao di Malaysia telah merangka satu program yang menarik bermula dari tarikh 11.11.2016 sehingga 3 hari 13.11.2016 yang bertempat di Paradigm Mall.


Acara ini adalah sebahagian daripada usaha Pejabat Pelancongan Kerajaan Macau untuk menggalakkan pelancong untuk datang ke sana dan nikmati pelbagai aktiviti yang menarik. Dalam bulan Disember tahun ni sahaja ada pelbagai yang seronok menanti anda antaranya :-


  1. 2016 Macao Galaxy Entertainment International Marathon, 
  2. 2016 Parade melalui Macao
  3. City Latin
  4. Macau Light Festival, 
  5. 1st International Festival Filem & Awards Macao 
Pada acara event tu berlangsung 3 hari ada juga pelbagai pemainan dan hadia menarik menanti pengunjung yang datang dan dapatkan pakej-pakej percutian menarik di sana. Antara permainan menanti anda adalah :- 


  • Percuma 300 pelanggan akan menerima Golden Tiket Reel dan Aksesori Perjalanan dengan pembelian Pakej Macao penginapan satu malam minimum.
  • Race Grand Prix Simulator.
  •  Puzzle Games
  •  SMS LUCKY DRAW 
         1) Book a Macao Package sebelum 31st DEC 2016
         2) SMS <LOVEMACAO><SPACE><What you love about Macao?>
         3) Hantar ker 68886
         4) Menangi kad Touch n Go bernilai RM500.

LAZADA 11.11 Online Revolution 


Ini paling dinantikan buat semua akak-akak dan makcik-makcik terutama yang suka sangat shopping secara online. Lazada kembali lagi tahun ini untuk tarikh 11.11 dengan jualan paling meletop setiap tahun. Diskaun untuk kebanyakan barang sehingga 50% lebih murah dari biasa melibatkan lebih daripada 1000 jenama dan 55 000 peniaga tempatan dan antarabangsa.


Lazada Malaysia juga memberi peluang kepada pengguna untuk memenangi hadiah penerbangan percuma dari AirAsia BIG; termasuklah tawaran istimewa dari DiGi, Maxis, Domino’s Malaysia, Caltex, HSBC, CIMB, TGV Cinemas dan Maybank semasa “Online Revolution” 2016.


Tema untuk jualan “Online Revolution” pada tahun ini ialah “Jenama untuk Semua” (Brands for All) yang akan menandakan evolusi Lazada sebagai hab untuk jenama-jenama kegemaran rakyat Malaysia. Layari Lazada.com.my sekarang bermula 11.11 ini untuk dapatkan tawaran kerana setiap barang ada tawaran hari tertentu sahaja dan sekiranya tawaran habis maka habislah terlambat. 





 
Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter