Jumlah Paparan Halaman

19 April 2019

Hidup Lebih Mudah Saksikan Pameran 5G Pertama Di Malaysia

Posted by   on

Satu lagi tanda aras baru bagi segmen telekomunikasi danteknologi di negara kita apabila Pameran 5G Malaysia telah membuka pintu secara rasmi di Putrajaya. Acara yang akan dibuka kepada orang ramai hujung minggu ini secara amnya mewakili komitmen kerajaan untuk teknologi telekomunikasi generasi akan datang.


Mengambil tempat di Kompleks Perbadanan Putrajaya, pameran itu dihoskan oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM). Terdapat 12 organisasi dari industri telekomunikasi tempatan telah menubuhkan gerai mereka di pameran itu.

Demonstrasi ini secara amnya dikelompokkan kepada lapan kategori yang berbeza termasuk Penjagaan Kesihatan, Media dan Hiburan, Pendidikan, Bandar Pintar, Pertanian, Otomotif, Keselamatan Awam, dan Pembuatan. Menambah Pameran 5G Malaysia adalah ceramah Siri Outlook Digital dan pameran MyMaker Fair MCMC.

Dibuka dari jam 10:00 pagi hingga 6:00 petang, orang ramai lebih selamat daripada pengalaman 5G dan potensi teknologi masa depan. Anda boleh datang pada 20 dan 21 April ini untuk menyaksikan pameran tersebut ia adalah percuma.

Anda boleh saksikan teknologi Smart Home, Smart Commuting dan juga Smart Industry yang mengguna pakai teknologi 5G. Satu hari nanti tak mustahi hidup anda lebih mudah kerana segalanya dilakukan oleh teknologi.


Tiada ulasan:
Write comments

Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter