Jumlah Paparan Halaman

24 Februari 2022

3 Tip Mudah Untuk Merakam Swafoto Sempurna Oleh Jurugambar Fesyen Tempatan

Posted by   on

Sejujurnya, berapa banyak usaha yang diperlukan untuk kita mengambil dan mengedit swafoto yang sempurna? Jangan lupa proses penyingkiran di mana kami menghantar foto kepada rakan kami, bertanya kepada mereka "Yang manakah harus saya siarkan?" Kita semua bersalah kerana menghabiskan terlalu banyak masa daripada yang diperlukan pada satu siaran Instagram.

Kehidupan kita akan menjadi lebih mudah jika kita dapat merakam swafoto yang sempurna itu pada percubaan pertama dengan pengeditan yang sangat minimum. Ini tidak mustahil, mujurlah. Swafoto yang sempurna tidak bermakna swafoto berus udara kepada sempurna dengan banyak penapis. Alexio Yeoh, Jurugambar Fesyen Rasmi siri V vivo, berkongsi beberapa petua tentang cara untuk mengekalkan swafoto yang sempurna sambil menikmati setiap detik.

Tips #1 – Cari Pencahayaan Yang Baik


Pencahayaan yang baik menyanjung orang dengan menyerlahkan ciri dan kulit wajah mereka yang baik (contohnya, garis rahang padat) sambil meminimumkan sebarang bintik atau cela. Pastikan anda berada di tempat dengan cahaya semula jadi yang mencukupi atau cahaya matahari untuk kamera menangkap sebanyak mungkin butiran.Berikut ialah beberapa masa dan/atau tempat yang mempunyai pencahayaan semula jadi yang hebat:
• Di bawah naungan objek pada hari yang cerah, seperti pokok dan bangunan
• Dalam keadaan terbuka pada hari yang mendung
• Semasa masa emas

Walaupun anda tidak berada di tempat dengan pencahayaan yang baik, jangan risau - vivo V23e 5G dibuat untuk melengkapkan setiap detik swafoto. Mod Potret Semulajadinya, disokong oleh algoritma AI yang dipertingkatkan, membolehkan pengguna merakam swafoto sebenar dan mempesonakan dengan mudah.

Alexio berkongsi, "Mod Potret Asli, ditambah dengan togol pengindahan pilihan dalam telefon pintar siri V, boleh meningkatkan pencahayaan keseluruhan sambil mengekalkan ton warna semula jadi."

Tips #2 - Pose Yang Tidak Membosankan


Terdapat pepatah terkenal yang berbunyi: kamera menambah sepuluh paun. Ketahui cara menunjukkan wajah anda dan meletakkan kamera anda sama pentingnya dengan mencari pencahayaan yang baik.Ingat untuk yakin semasa anda bergambar untuk swafoto. Untuk wanita, satu cara untuk kelihatan yakin adalah dengan 'senyum dengan mata anda', kemudian letakkan sedikit pout dan voila, anda sudah bersedia untuk pose wajah selfie yang sempurna. Untuk menonjolkan sudut yang terbaik, cuba alihkan telefon pintar anda jauh sedikit dari muka anda dan sedikit di atas garis mata anda.

Yeoh juga menggalakkan peminat swafoto untuk berfikir di luar kotak: “Terdapat banyak cara untuk mengekspresikan ekspresi muka anda. Sementara itu, anda boleh menambah beberapa gerak isyarat dan gerakan (seperti menyelak rambut anda) untuk swafoto yang lebih menarik. Ciri Pendedahan Berganda dalam siri V23e 5G sememangnya elemen yang menyeronokkan dan boleh memberi impak yang cukup kepada swafoto yang menyeronokkan.

Yakin dan bebaskan diri anda daripada sempadan kreatif dengan pelbagai ciri kamera yang menakjubkan dalam vivo V23e 5G.

Tips #3 – Pastikan Mod Malam dihidupkan


Ucapkan selamat tinggal kepada semua lampu swafoto luaran yang anda gunakan sebelum ini untuk swafoto yang sempurna pada waktu malam, kerana dengan vivo V23e 5G, anda boleh menangkap swafoto dengan pencahayaan yang baik dengan mudah, terima kasih kepada Mod Malam Extreme AI terbina dalam.Kami dahulunya bergantung pada lampu tambahan daripada telefon lain untuk tangkapan malam, tetapi kini dengan mod AI Extreme Night daripada Siri V23e, saya tidak perlu bersusah payah menggunakan lampu tambahan. Hanya pegang telefon dalam cahaya malap selama kira-kira 2 saat, dan anda boleh menangkap foto dengan pendedahan tinggi dan pencahayaan yang hebat, walaupun dalam gelap.

Terima kasih kepada Alexio Yeoh, Jurugambar Fesyen Rasmi Siri V vivo, rahsia untuk mengambil swafoto dengan mudah yakin telah diketahui, kini tiba masanya untuk anda menyebarkannya seperti gosip hangat.

Tiada ulasan:
Write comments

Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter