Jumlah Paparan Halaman

15 Mac 2022

HISENSE Mencipta Tempat Kerja Lestari Bagi Wanita

Posted by   on

Laporan Jurang Gender Global Forum Ekonomi Dunia 2021 mendapati bahawa kesaksamaan jantina adalah lebih 135.6 tahun lagi, bermakna dunia perlu memberi lebih perhatian untuk mencapai kesaksamaan jantina untuk masa depan yang mampan. Untuk menangani dan mengurangkan ketidaksamaan jantina, tema Hari Wanita Antarabangsa tahun ini ialah "Kesaksamaan gender hari ini untuk esok yang mampan", menggalakkan masyarakat bersatu dan mewujudkan tempat yang pelbagai, saksama dan inklusif untuk semua.Hisense menganggap menghormati pariti jantina, kepelbagaian dan keterangkuman di tempat kerja adalah penting, korporat berusaha untuk memastikan setiap pekerja berasa seolah-olah mereka tergolong dalam pasukan yang merangkul bakat yang pelbagai dan menyediakan peluang yang sama untuk melepaskan potensi setiap pekerja, membantu pekerja mencapai matlamat peribadi , atau mencabar had mereka, untuk menjadi diri yang lebih baik.

Hisense Menggalakkan Wanita Bersinar Dalam Setiap Aspek di Tempat Kerja

Menyedari halangan dan cabaran yang tidak dijangka ini dihadapi wanita, terutamanya dalam kerjaya, Hisense mengiktiraf sepenuhnya kepentingan mewujudkan tempat kerja yang seimbang, pelbagai dan sama rata. Pada masa ini, wanita menyumbang 41.6% daripada tenaga kerja global Hisense International, lebih tinggi daripada purata tenaga kerja wanita global terkini Bank Dunia sebanyak 38.89%.

Memandangkan Hisense berusaha untuk budaya korporat yang lebih inklusif dan pelbagai, lebih ramai pekerja wanita menjadi lebih cemerlang dalam industri.Li Wenli, Pengurus Besar Hisense Jepun, dianggap sebagai pemimpin contoh oleh kebanyakan rakan sekerja mudanya kerana dia komited dengan kerjayanya, memperkasakan dan berjuang untuk peningkatan berterusan pasukan, kerjaya dan pencapaian korporatnya. Sejak menyertai Hisense, dia telah tinggal di Jepun secara bebas dan mengetuai pasukannya untuk mencapai peningkatan jualan 10 kali ganda dalam tempoh 10 tahun. Sebagai pekerja wanita yang cemerlang, dia sentiasa mencabar dirinya dan menggalakkan lebih ramai wanita untuk mengejar impian mereka, berusaha di tempat kerja dan menjadi yang terbaik dalam bidang mereka.

Luna Nortje, Eksekutif Kanan dan ketua CE, HA, dan jabatan jualan Mudah Alih di Hisense Afrika Selatan, mengatakan bahawa gaya korporat Hisense adalah rendah hati dan berintegriti, manakala kekuatan terbesar syarikat ialah menerima kepelbagaian dan menyediakan peluang yang sama tanpa mengira kewarganegaraan. Luna sentiasa menggalakkan pekerja wanita untuk membuat suara mereka didengari, dan benar-benar menzahirkan potensi penuh mereka untuk menjadi diri yang lebih baik.
 
Menyokong Wanita dalam Sukan, Membolehkan Wanita Memperluaskan Potensi dalam Pelbagai Bidang
 
Hisense ialah rakan kongsi kebanggaan UEFA Women's EURO 2022, berikutan penajaan kejohanan pada 2017. Untuk terus memberi inspirasi kepada wanita dalam sukan, Hisense bekerjasama dengan UEFA akan melancarkan kempen 'Remember the Name', menarik perhatian lebih luas untuk bola sepak wanita, memberikan pemain wanita pengiktirafan, mereka patut, menjadikan mereka bersinar dan nama rumah di seluruh dunia.Perkara yang sangat mengikat Hisense dengan sukan ialah nilai usaha, kerja berpasukan, rasa hormat dan setiakawan bersama. Melangkah ke hadapan, Hisense akan terus mencipta persekitaran yang lebih sama rata dan mampan untuk wanita, gadis dan semua, dengan mendalami teknologi teras dan menjadi jenama antarabangsa yang boleh dipercayai.

Untuk maklumat lanjut tentang acara dan promosi Hisense, lawati Hisense Malaysia dan ikuti @HisenseMalaysia di Facebook, dan YouTube.Tiada ulasan:
Write comments

Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter