Jumlah Paparan Halaman

10 November 2020

Perlu Meningkatkan Permainan Vlogging Anda? Inilah 5 Langkah Perlu Diketahui

Posted by   on

Telefon pintar kami telah menjadi bahagian penting dalam kehidupan, terutamanya dengan masa-masa sekejap melabur dalam kamera yang baik adalah keperluan. Kamera bukti penuh yang membantu kreativiti anda adalah semua yang anda perlukan untuk membantu anda merakam video yang mengagumkan, pakar kamera di OPPO telah menghasilkan lima petua mudah untuk menjadikan vlog anda kelihatan seharian, setiap hari.

Langkah 1: Tambahkan sentuhan artistik

Ingin tahu bagaimana adegan filem ditangkap dengan sempurna seperti yang dimaksudkan?
Selain dari tahun-tahun yang dihabiskan untuk mengasah kerajinan mereka, alat dan perisian yang dimiliki pembuat filem adalah kunci untuk membolehkan mereka membuat adegan ikonik yang dapat kita kenali dan sukai. Teknik mengasingkan warna telah digunakan oleh pembuat filem untuk menonjolkan plot atau menyampaikan mesej tersembunyi, atau hanya menjadikan watak menonjol daripada orang ramai.Dengan Potret Warna AI dan Mod Video Monokrom pada siri OPPO Reno4, anda kini boleh melakukan perkara yang sama dengan telefon pintar anda dan tidak diperlukan pengeditan! Titik tambah? Kami fikir begitu. Cukup fokuskan subjek anda ketika berada dalam Mode Potret Warna AI atau pilih warna seperti merah, hijau, biru semasa merakam dalam Mod Video Monokrom untuk menjadikan subjek anda muncul!

Langkah 2: Perlahankan masa untuk penggambaran dramatik

Seperti kata pepatah, masa berlalu ketika anda bersenang-senang. Walau bagaimanapun, siri OPPO Reno4 membolehkan anda merakam detik-detik menyeronokkan dan melambatkannya untuk anda menikmati setiap perinciannya!

Dikemas dengan ciri rakaman video gerakan perlahan berkuasa AI, siri OPPO Reno4 membuka kemungkinan baru untuk membuat kandungan. Rakam perincian yang lebih baik - keindahan titisan hujan ketika menghantam tanah atau giliran pelumba Formula1 ketika merayap di trek dalam mod gerakan perlahan AI 960fps kami.

Menjejak objek pantas tidak mudah, tetapi jangan risau kerana ciri tangkapan gerakan perlahan siri Reno4 telah anda bahas. Semasa merakam fokus secara automatik akan terkunci pada objek yang bergerak, mengurangkan margin kesalahan semasa membuat rakaman.
Fungsi gerakan perlahan 960fps AI juga secara automatik mengenali gerakan, jadi setelah anda menghidupkan ciri ini, ia dapat mengesan momen dramatik itu secara automatik dan memperlahankannya!Video untuk disematkan: 
https://www.oppo.com/content/dam/oppo/product-asset-library/reno/reno4/overview3/assets/images-home-camera-std-slow-2d2b50.mp4

Langkah 3: Tangkap rakaman melampau tanpa gimbal

Dalam filem aksi, urutan mengejar kereta dan pertarungan adalah elemen penting yang memberikan pengalaman mendalam. Tetapi memiliki gimbal profesional bukan untuk semua orang, terutama mereka yang menjelajah videografi.

Di sinilah Mod OPPO Reno4 Ultra Steady Video 3.0 Mode akan berguna untuk semua pengarah aksi anda yang bercita-cita tinggi. Dikuasakan dengan teknologi penstabilan gambar elektronik (EIS) yang ada di dalamnya, siri Reno4 dapat merasakan dan mengurangkan gegaran dari tangan anda dengan tepat, yang memungkinkan anda menangkap aksi mengepam adrenalin dengan mudah.

Vlogger dan live-streamers juga akan menyukai ciri ini yang terdapat pada kamera menghadap ke depan. Anda kini boleh berkongsi tenaga dan adrenalin yang anda alami dengan peminat anda tanpa kekaburan dalam vlog atau video anda!

Video untuk disematkan:
https://www.oppo.com/content/dam/oppo/product-asset-library/reno/reno4/overview3/assets/images-home-camera-std-steady-b-d55d93.mp4

Dari kiri ke kanan: Rakaman video yang diambil dengan Mod Ultra Steady Video 3.0 dimatikan, dihidupkan, dan dengan Mod Pro.

Langkah 4: Adakah Anda Takut dengan Gelap? Jangan!

Setiap jurugambar, amatur atau profesional, akan memberitahu anda bahawa pencahayaan adalah kunci untuk merakam foto yang luar biasa. Ini hadir sebagai tidak berpengalaman, tetapi masih ada cara untuk anda menangkap gambar yang menakjubkan walaupun pada waktu malam.Sebilangan besar daripada kita bergelut dengan mengambil gambar selfie dan wefies pada waktu malam kerana cenderung menghasilkan gambar yang tidak jelas dan kasar. Jangan khawatir sekarang, kerana Mod Ultra Dark Series dan Mode Selfie Ultra Malam siri Reno4 membantu menjadikan gambar anda cerah, walaupun dalam persekitaran cahaya rendah yang melampau. Untuk meningkatkan fotografi malam anda, OPPO juga telah memperkenalkan Mode Potret Malam Flare barunya yang menambah kesan bokeh dengan latar belakang yang terang untuk menghasilkan hasil yang menarik!

Langkah 5: Hasilkan video anda sendiri dengan selesa dengan Soloop

Semua orang tahu bahawa kunci untuk membuat video yang luar biasa adalah menambahkan kesan suara dan visual yang betul - tetapi boleh menjadi menyakitkan untuk menghantar semua video anda ke desktop anda, mencari program penyuntingan video yang tepat, dan bermain-main dengan banyak tetapan untuk menjadikan vlog anda tepat.

Kesakitan ini hilang dengan siri OPPO Reno4! Mereka bukan sahaja dilengkapi dengan sekumpulan kamera hebat untuk menangkap rakaman yang tajam - mereka juga memproses sukan yang cukup kuat untuk membantu anda mengedit video anda dalam perjalanan! Cukup tambahkan video anda ke aplikasi Soloop Smart Video Editor untuk memberikan sentuhan akhir dalam sekejap. Dikembangkan secara bebas oleh pasukan ColorOS OPPO, Soloop mengubah rakaman anda menjadi vlog yang kelihatan profesional dengan menambahkan muzik, penapis, sari kata, kapsyen dan peralihan - sesuai untuk menjadikan video anda menjadi viral di TikTok atau YouTube.Soloop bahkan dapat membantu menyusun rakaman anda dan menggunakan semua kesan profesional ini secara automatik! Aplikasi ini melakukan semua pekerjaan untuk anda dengan memilih klip paling menarik dari rakaman anda, meningkatkannya dengan muzik dan menyuntingnya agar sesuai dengan rentak trek dengan sempurna. Dengan banyak tema dan templat pintar yang ada, tidak ada kekurangan cara untuk mengekspresikan kreativiti anda melalui penyuntingan.

Lima petua mudah dan senang ini adalah kaedah terbaik untuk meningkatkan permainan anda di TikTok, Instagram atau YouTube. Bersedia untuk mendapatkan tangan? Cubalah petua ini di OPPO Reno4 dan OPPO Reno4 Pro hari ini. Kamera, perisian fotografi atau videografi terbina dalam, dan paparan berkualiti tinggi menjadikan siri OPPO Reno4 sebagai teman penciptaan kandungan sempurna anda!

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai produk OPPO, sila rujuk:

OPPO Official Website: www.oppo.com/my/
OPPO Official Facebook Page: https://www.facebook.com/malaysiaoppo/ 
OPPO Official Online Store: https://www.oppo.com.my/page/online-store 
OPPO Official Lazada Store: https://bit.ly/39j3BAQ 
OPPO Official Shopee Store: https://bit.ly/33KYqbT 


Tiada ulasan:
Write comments

Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter