Jumlah Paparan Halaman

3 November 2022

Pengguna vivo Luar Negara Kini Dapat Menikmati Funtouch OS 13 Berdasarkan Android 13

Posted by   on

vivo telah melancarkan Funtouch OS 13 baharu secara rasmi untuk pengguna di pasaran luar negara. Berdasarkan Android 13 yang baru dikeluarkan, sistem pengendalian yang dipertingkatkan ini menggabungkan nilai terdorong reka bentuk vivo dengan pilihan pemperibadian baharu dan dipertingkat, ciri privasi dan keselamatan yang dipertingkatkan serta ciri kawalan baharu untuk pengalaman yang lebih lancar dan tanpa gangguan. vivo bukan sahaja berusaha untuk memberikan pengguna pengalaman yang mudah tetapi juga berusaha untuk memperkasakan mereka untuk menyatakan kreativiti dan keunikan mereka melalui peranti mereka.
Tambahkan Sentuhan Peribadi Pada Skrin

Funtouch OS 13 membolehkan pengguna lebih banyak kawalan visual terhadap skrin utama mereka. Dengan ciri ikon monokrom, pengguna kini boleh menukar warna ikon skrin utama mereka untuk dipadankan dengan kertas dinding, sistem dan antara muka aplikasi mereka. Ini membolehkan pengguna benar-benar membuka kunci kreativiti dan ekspresi diri mereka.Selain itu, sistem baharu ini membolehkan pengguna menyesuaikan warna pada UI sistem mereka dan apl terbina dalam, termasuk panel pemberitahuan, kawalan kelantangan, kalkulator dan jam mereka. Ia boleh menggunakan warna daripada kertas dinding dan tema pilihan pengguna untuk menentukan warna warna yang sesuai, menerapkannya pada antara muka aplikasi untuk mengubah peranti dengan rupa dan rasa yang lebih peribadi.

Perlindungan Dan Keselamatan Selanjutnya
 
Ciri penyematan apl baharu membantu dalam memastikan data sensitif selamat, memberikan pengguna ketenangan fikiran yang lebih berkaitan keselamatan dan privasi mereka. Apabila orang lain menggunakan peranti itu, fungsi penyematan dua peringkat mengekalkan apl yang dipilih dalam paparan dan menghalang akses kepada apl lain pada peranti. Ciri ini membolehkan lebih fleksibiliti, membolehkan pengguna menetapkan parameter dan mengawal tindakan yang dibenarkan dalam apl yang disematkan apabila orang lain menggunakan peranti itu.Kemas kini ini juga membolehkan pengguna menyembunyikan foto dan video, serta memilih akses pelbagai aplikasi kepada foto tertentu secara selektif, dengan itu menghalang tontonan yang tidak diingini pada peranti mereka dan meningkatkan lagi perlindungan privasi.

Kawalan yang dipertingkatkan dan ciri yang mudah digunakan untuk memberikan kemudahan yang lebih besar

Untuk mencipta pengalaman yang lebih diperkemas untuk pengguna vivo, Funtouch OS 13 turut menampilkan pengurusan aplikasi yang dipertingkatkan, iManager, yang secara khusus boleh membantu memantau masa penggunaan aplikasi. Jika penggunaan CPU terlalu tinggi, pengguna boleh menutup aplikasi itu dengan hanya satu ketikan. iManager juga boleh mengelakkan terlalu panas dengan mengurangkan bilangan aplikasi aktif dan melaraskan kekerapan CPU berdasarkan ciri penyejukan telefon.Selain kemas kini cuaca, papan pemuka juga menampilkan kad AQI untuk pengguna yang mementingkan kesihatan yang ingin segera menyemak maklumat terkini mengenai kualiti udara dengan indeks PM2.5 terperinci tersedia.
 

Dengan pengalaman fotografi mudah alih premium vivo yang terkenal, peningkatan foto dan video baharu dijangkakan. Pemidang tilik profesional menjadikan fotografi lebih mudah dengan cincin penstabilan baharu yang membantu mengurangkan kesan tangan goyah.


OS baharu juga telah memperhalusi proses penyuntingan video, membolehkan pengguna meredam bunyi video semasa mengedit rakaman dan juga membuat pelarasan volum yang tepat pada setiap segmen video, sekali gus memudahkan penciptaan video gred profesional.
 
Dari segi kawalan kebolehaksesan, peningkatan telah dibuat dengan pembetulan warna dan penyongsangan, serta pilihan untuk mengalih keluar animasi untuk pengguna yang mempunyai keperluan khusus, seperti kecacatan penglihatan.

Funtouch OS 13 tersedia bermula dengan X80 Pro. vivo akan secara beransur-ansur membawa Funtouch OS 13 kepada lebih ramai pengguna di seluruh dunia dengan pengalaman paling inovatif yang pernah dilihat.

Nantikan Halaman Facebook rasmi vivo Malaysia untuk maklumat lanjut tentang Funtouch OS 13.


Tiada ulasan:
Write comments

Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter