Jumlah Paparan Halaman

16 September 2020

OPPO Melancarkan ColorOS 11 Dalam Android 11 Rollout

Posted by   on

Jenama telefon pintar terkemuka di dunia OPPO mengadakan pelancaran global untuk ColorOS 11 serba baru hari ini melalui sidang akhbar dalam talian, menjadikan sejarah sebagai salah satu OEM pertama yang membawa kemas kini Android 11 terkini kepada pengguna global. Dengan konsep "Make Life Flow", ColorOS 11 mengekalkan ciri Android yang disukai dan juga menyediakan penyesuaian UI yang kaya yang dicari oleh pengguna OPPO. Pelancarannya yang pantas, berikutan pengumuman Android 11 Google, adalah hasil kerjasama erat antara kedua-dua syarikat untuk mewujudkan pelancaran tersebut dalam waktu singkat.Tahap penyesuaian UI baru untuk melepaskan keperibadian anda

ColorOS 11 menawarkan tahap penyesuaian UI yang belum pernah terjadi sebelumnya untuk membantu pengguna melepaskan imaginasi mereka dan memperibadikan pengalaman mereka. Pengguna pada dasarnya dapat membuat Tampilan, tema, dan kertas dinding Selalu-On mereka sendiri, serta fon, ikon, dan nada dering. Peningkatan terbaru ini juga meningkatkan Mode Gelap Android stok dengan tiga skema warna dan tahap kontras. Sementara itu, OPPO Relax 2.0 membolehkan pengguna membuat campuran bunyi putih mereka sendiri sambil juga menawarkan koleksi suara yang luas dan mengasyikkan dari bandar-bandar di seluruh dunia.

"Fokus ColorOS 11 pada penyesuaian UI berakar pada keinginan pelanggan untuk pengalaman telefon yang lebih peribadi dan unik," kata Lynn Ni, Ketua Projek Reka Bentuk OPPO ColorOS. "Pasukan ColorOS telah memperhatikan maklum balas pengguna untuk penyesuaian UI yang lebih besar, menawarkan UI yang lebih diperibadikan yang merangkumi pelbagai jenis fitur. Dengan berbuat demikian, kami menyediakan banyak ruang kepada pengguna untuk menunjukkan kreativiti dan mengawal kawalan ke atas telefon mereka."

Kecekapan yang lebih tinggi dari sebelumnya

ColorOS 11 dilengkapi dengan ciri-ciri canggih yang meningkatkan kecekapan kerja dan kehidupan. Antaranya ialah Terjemahan Tiga Jari yang dikuasakan oleh Google Lens, ciri pertama yang dicipta bersama oleh OPPO dan Google. Ia menangkap dan menerjemahkan teks melalui tangkapan skrin sederhana yang diambil dengan isyarat tiga jari.

Flexdrop, satu lagi ciri baru, menyediakan penyelesaian mudah dan intuitif untuk pelbagai tugas. Pengguna dapat menonton video dan teks pada masa yang sama, yang sangat berguna untuk pemain dan peminat video. Pengguna bahkan boleh beralih antara dan mengawal peranti rumah pintar yang berbeza melalui menu Kawalan Peranti baru, tanpa perlu memuat turun aplikasi baru.

Untuk memaksimumkan bateri yang tersedia, Mode Super Power Saving yang baru memungkinkan pengguna memilih enam aplikasi untuk dijalankan dalam situasi bateri rendah. Sementara itu, Battery Guard mencegah kerosakan daripada pengecasan berpanjangan pada voltan kuasa yang tidak stabil dengan mempelajari tabiat pengguna. Ia dengan bijak menghentikan pengecasan sebaik sahaja mencapai 80% pada waktu malam, sebelum menyambung semula untuk mencapai pengisian penuh pada waktu pengguna bangun.

Kelancaran yang tiada tandingannya untuk "Make Life Flow"

Walaupun kadar bingkai yang tinggi adalah kemajuan industri yang positif, hasilnya telefon sering mengalami kelewatan dan kegagapan. Untuk mengatasi ini, ColorOS 11 telah memperkenalkan UI First 2.0, yang menggabungkan enjin pengurangan ketinggian milik OPPO dengan Quantum Animation. Ini meningkatkan penggunaan RAM sebanyak 45%, meningkatkan kadar tindak balas sebanyak 32% dan kecepatan bingkai sebanyak 17%.

Sementara itu, AI App Preloading mempelajari tingkah laku pengguna untuk memuatkan aplikasi yang paling sering digunakan, mengurangkan masa memuatkan. SuperTouch juga dapat mengenal pasti senario pengguna dengan bijak dan mengoptimumkan kelajuan tindak balas sentuhan dengan sewajarnya, meningkatkan kelancaran sistem.

Tumpuan tinggi terhadap keselamatan dan privasi pengguna

ColorOS 11 menggabungkan pilihan privasi Android 11 yang baru ditambahkan sambil membuat rangkaian ciri perlindungan privasi dan keselamatan data tambahan. Sistem Peribadi membuat sistem yang terpisah di mana aplikasi dan data versi kedua berjalan bebas dari yang asal, dan hanya dapat diakses melalui imbasan cap jari atau kata laluan yang berasingan.

Jalan pintas baru ke Kunci Aplikasi membolehkan pengguna mengunci aplikasi melalui kata laluan, cap jari, atau pengesahan wajah. Sistem izin juga telah disempurnakan, dengan izin sementara yang mengatur ulang kamera, mikrofon, dan akses lokasi ketika aplikasi ditutup. Sementara itu, kebenaran tetapan semula secara automatik mengembalikan tetapan izin aplikasi ke lalai jika sudah lama tidak digunakan. Untuk mencegah aplikasi jahat mengakses data aplikasi lain, penyimpanan terbatas membatasi akses aplikasi ke data telefon, meminta izin pengguna untuk melakukannya.Pelancaran terpantas dan terluas dalam sejarah ColorOS

Pelancaran beta terbaru ColorOS 11 mengundang pengguna yang mahir teknologi untuk meneroka ciri baru dan memberikan maklum balas, dengan versi rasmi yang akan diikuti dalam beberapa minggu mendatang. ColorOS 11 akan dikeluarkan dalam pendekatan batch-by-batch, bermula dengan Siri Find X2 dan Seri Reno3. Pelancaran lengkap akan merangkumi model telefon 28-plus, termasuk siri Find, Reno, F, K, dan A.Tiada ulasan:
Write comments

Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter