Jumlah Paparan Halaman

27 Julai 2022

Sun Life Malaysia Menyemai Benih Kemampanan Dengan Kempen Penanaman Pokok

Posted by   on

Sun Life Malaysia, penyedia Insurans Hayat dan Takaful Keluarga, mengumpulkan lebih 70 pekerja untuk menanam 350 pokok landskap dan buah-buahan yang jarang ditemui. Pemacuan penanaman pokok ini meningkat dua kali ganda sebagai permulaan rasmi untuk inisiatif penanaman pokok 3 tahun jangka panjangnya, #PlantTreePlantHope, yang bertujuan untuk mempromosikan persekitaran yang lebih hijau dan lebih mampan.Bercakap pada kempen penanaman pokok, Ho Teck Seng, Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif Sun Life Malaysia berkata bahawa perubahan iklim adalah isu global yang kritikal dan mendesak dan komuniti di seluruh dunia telah menggandakan inisiatif pemuliharaan alam sekitar untuk mengurangkan risiko perubahan iklim.

Sebagai jenama yang memperjuangkan kemampanan, Sun Life Malaysia komited untuk menyokong agenda nasional menggalakkan pemulihan dan pemeliharaan alam semula jadi kita. Tujuan Kami untuk membantu Pelanggan mencapai keselamatan kewangan seumur hidup dan menjalani kehidupan yang lebih sihat tidak boleh dicapai tanpa usaha bersepadu untuk menyokong peralihan kepada masa depan rendah karbon. Acara hari ini menandakan permulaan bagi inisiatif penanaman pokok selama 3 tahun kami dan kami komited kepada usaha berterusan jangka panjang untuk memacu hasil yang bermakna bagi dunia yang lebih mampan dan lebih sihat,” kata Ho.

Acara penanaman pokok telah dirasmikan oleh Yang Dipertua Majlis Perbandaran Kajang, Tuan Haji Najmuddin bin Jemain. Turut hadir, Amin bin Abdullah, Ketua Pegawai Eksekutif Yayasan Hijau Malaysia, bersama kakitangan Sun Life Malaysia dan Majlis Perbandaran Kajang (MPKj).Menurut Sun Life Malaysia, inisiatif penanaman pokok ini juga menyokong Program Penghijauan Malaysia (Program Penghijauan Malaysia) kerajaan yang menyasarkan untuk menanam 100 juta pokok menjelang 2025.

Hutan adalah paru-paru hijau Ibu Bumi, ia juga penting untuk kesihatan dan kesejahteraan manusia. Kami berbesar hati dapat bekerjasama dengan Majlis Perbandaran Kajang dan Yayasan Hijau Malaysia untuk mewujudkan lebih banyak ruang bandar hijau yang akan menyediakan persekitaran yang ideal untuk komuniti tempatan untuk menjalani gaya hidup sihat yang aktif yang menyumbang kepada kesihatan jangka panjang minda dan badan,” Ho menambah.

Beberapa pokok buah-buahan dan landskap yang jarang ditanam semasa inisiatif ini di Taman Rekreasi Sungai Chua di Kajang termasuk Pokok Kayu Manis, Pokok Asam Jawa, Pokok Ciku, Pokok Cermai, Pokok Kundang, Pokok Ajaib, Pokok Jambu Batu, Pokok Nona, Pokok Abiu , dan Pokok Kayu Serai.

Ansuran kedua inisiatif penanaman pokok Sun Life Malaysia 2022 akan diadakan pada bulan Ogos di mana 150 pokok bakau akan ditanam untuk mengisi semula pesisiran pantai Hutan & Taman Rekreasi Bakau Sijangkang. Sebagai pertahanan pantai semula jadi, pokok bakau berfungsi sebagai penghalang terhadap gelombang ribut dan banjir, dengan akarnya memerangkap sedimen sungai dan tanah untuk memperlahankan hakisan.Penyelidikan juga telah menunjukkan bahawa hutan bakau mengatasi hutan lain dalam keupayaannya untuk menyimpan karbon, kerana apabila pokok, akar, dan dahannya mati, ia biasanya dilitupi oleh tanah. Ini memperlahankan pecahan bahan sambil meningkatkan penyimpanan karbon.

Sun Life Malaysia ialah ahli Sun Life, sebuah organisasi perkhidmatan kewangan antarabangsa yang terkemuka dengan lebih 157 tahun pengalaman dalam menyediakan penyelesaian insurans, kekayaan dan pengurusan aset.

Sebagai peneraju perkhidmatan kewangan global, Sun Life sentiasa mencari cara baharu untuk meningkatkan usaha kemampanannya. Syarikat itu telah mendapat tempat dalam 100 Korporat Paling Mampan Global Knights Korporat di Dunia selama 13 tahun berturut-turut.Pada 2021, ia mengumumkan matlamat untuk mencapai pelepasan gas rumah hijau (GHG) bersih-sifar menjelang 2050 dalam kedua-dua operasi dan pelaburan, dengan sasaran interim akan diwujudkan pada 2022. Syarikat itu juga menetapkan matlamat pada 2021 sebanyak $20 bilion dalam pelaburan mampan baharu menjelang 2025. Nilai portfolio semasa pelaburan mampan ialah $65 bilion.

Untuk maklumat lanjut tentang Sun Life Malaysia, sila layari www.sunlifemalaysia.com
Tiada ulasan:
Write comments

Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter