Jumlah Paparan Halaman

16 Ogos 2022

vivo Malaysia Menaja Program Hiburan 'Terpaling Juara' Baharu Di TV3

Posted by   on

vivo Malaysia menaja program hiburan terbaru di TV3, “Terpaling Juara”, di mana rakyat Malaysia menonjolkan bakat mereka di skrin. “Terpaling Juara” ialah program hiburan yang akan menyaksikan penyanyi legenda bersaing dengan bakat-bakat baharu di bawah bimbingan tiga pemenang Juara Lagu Anugerah lalu untuk memenangi gelaran “Terpaling Juara”. Program ini bermula pada 21 Ogos 2022, disiarkan secara langsung setiap Ahad dari studio Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, dari jam 9.00 malam hingga 10.30 malam.Mengulas mengenai penajaan itu, Mike Xu, Ketua Pegawai Eksekutif vivo Malaysia, berkata: “vivo sentiasa tentang menggalakkan orang ramai untuk mencipta, berseronok dan meneroka dengan menawarkan mereka produk yang membawa ‘Joy of Humanity’. Kami teruja untuk bekerjasama dengan TV3 dalam menaja program "Terpaling Juara", membawa kegembiraan dan keseronokan kepada semua peserta dan penyokong. Melalui program ini, kami berharap dapat melihat lebih ramai bakat muda tempatan mengekspresikan diri mereka yang terbaik, dengan negara menceriakan mereka dan menyaksikan kebangkitan bintang tempatan.

Menurut Puan Nini Yusof, Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif Rangkaian Televisyen Media Prima, "TV3 amat berbesar hati memperkenalkan konsep program hiburan baharu. Saya amat yakin dengan kemampuan tenaga kerja produksi menghasilkan program TV yang berkualiti dan menghiburkan. Pastinya , “Terpaling Juara” akan mendapat tempat di hati penonton setia TV3 dan rakyat Malaysia secara keseluruhannya."

“Terpaling Juara” menempatkan 3 kapten bersama 6 peserta dalam tempoh 8 minggu. Akim Ahmad (Juara Lagu 30 - Potret), Hael Husaini (Juara Lagu 32 - Jampi & Juara Lagu 33 - Haram), dan Naim Daniel (Juara Lagu 34 - Sumpah), yang merupakan penyanyi, penulis lagu dan penulis lirik yang berbakat, dan juga pemenang trofi “Juara Lagu” pada anugerah paling berprestij "Anugerah Juara Lagu", akan memikul tugas kapten, membimbing penyanyi legenda dan bintang baharu untuk menjayakan persembahan mingguan bertemakan #playlistAJL. Lagu-lagu popular AJL. bakal diberi nafas baru dan pasti membangkitkan nostalgia penonton “Terpaling Juara” Siapakah yang bakal bergelar “Terpaling Juara” dan membawa pulang hadiah wang tunai RM100,000?Ifa Raziah, Hazami dan Rahmad Mega, tiga nama besar yang popular dengan genre muzik masing-masing menyahut cabaran untuk melakukan anjakan paradigma dalam kerjaya nyanyian. Ifa Raziah dikenali sebagai penyanyi dangdut, vokal Hazami lembut dalam mendendangkan lagu balada dan Rahmad Mega merupakan penyanyi rock yang pernah beraksi di pentas akhir AJL. Apakah senjata rahsia mereka dalam memenangi program ini, mampukah mereka bertahan untuk bersaing dengan bintang baharu?

Shaz (Shazreen Shaharum, 26 tahun), Aqmal (Aqmal Ramdan, 26 tahun) dan Aqeesh (Aqeesh Aleeya, 18 tahun), dipilih melalui uji bakat yang berlangsung dari 2 – 3 Julai 2022. Daripada jumlah keseluruhan Seramai 380 peserta sesi uji bakat, Shaz, Aqmal dan Aqeesh berjaya mendapatkan tiket ke “Terpaling Juara”. Bagaimanakah mereka akan menghadapi barisan penyanyi senior yang lebih berpengalaman?

“Terpaling Juara” menampilkan Haziq Hussni dan Shiha Zikir sebagai hos manakala Datuk Hattan dan Fauziah Latiff akan menjadi juri tetap. Akan disiarkan selama 8 episod, “Terpaling Juara” membuka arena dengan konsert pengenalan – enam peserta membuat persembahan sebelum 3 kapten, yang kemudiannya akan mengumumkan 2 peserta pilihan mereka. Pemenang Paling Bernilai akan membawa pulang hadiah RM100,000, manakala naib juara akan memenangi RM50,000 dan pemenang ketiga menerima RM30,000.

“Terpaling Juara” menampilkan vivo sebagai penaja utama, Nivea sebagai penaja bersama, Hot FM sebagai rakan radio rasmi, Berita Harian dan Harian Metro sebagai rakan media rasmi serta Xtra dan Oh Bulan! sebagai rakan digital.
Tiada ulasan:
Write comments

Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter