Jumlah Paparan Halaman

2 April 2023

Swan Lake AVG Jam Penggera Dengan Cakera Penggera Berputar

Posted by   on

Peter Tchaikovsky adalah ahli keanggunan. Dalam penampilannya dan dalam muziknya. Perkara yang sama berlaku untuk rakan sejawatan yang dibangunkan oleh "Alexander Shorokhoff".Model baharu barisan jam penggera Tchaikovsky "Swan Lake AVG" sekali lagi didedikasikan untuk baletnya yang paling terkenal - Swan Lake. Dan ini tidak disengajakan, kerana nombor pada cakera jam penggera berwarna, yang diletakkan di tengah-tengah jam, direka dan dibangunkan dalam gaya melengkung. Gaya ini, dengan bentuk melengkungnya, dikatakan mengingatkan balet terkenal dunia yang ditayangkan perdana di dunia pada tahun 1877 di Teater Bolshoi di Moscow.

Sehingga hari ini, Swan Lake adalah sebahagian daripada himpunan standard syarikat balet klasik dan jam penggera baharu oleh "Alexander Shorokhoff" menghidupkan semula kegemilangan ini.Cakera berwarna di tengah dail digunakan untuk menetapkan masa penggera dan dibina ke dalam binaan dua lapisan yang kompleks pada dail. Di kawasan pada pukul enam, terdapat sebuah pinggan kecil dengan anak panah. Jika anda menyambungkan masa penggera yang diingini tepat pada anak panah kecil ini, isyarat penggera lembut akan berbunyi pada masa itu. Cakera penggera ini boleh ditetapkan oleh mahkota yang berasingan, yang terletak di kawasan pada pukul 11 pada kes itu. Apabila memusingkan mahkota mengikut arah jam, cakera dengan itu berpusing ke arah yang bertentangan, iaitu melawan arah jam.

Dail boleh didapati dalam kemasan yang berbeza. Kawasan luar dail varian hijau merangkumi kelembutan jam tangan dengan ibu mutiara yang ringan, manakala dail penggera dalam bersinar dalam warna hijau yang kaya. Warna lain dalam warna biru dan merah akan menyusul. Jarum jam dan minit direka dalam gaya biasa "Alexander Shorokhoff" dengan bahan bercahaya, supaya masa boleh dibaca dengan mudah walaupun pada waktu malam. Appliqués jam bersalut emas menekankan jam tangan yang glamor.Namun, keistimewaan jam baharu ini ialah sarung dua berengsel. Fungsi tambahan ini membolehkan pemilik jam penggera ini mempunyai pandangan masa tanpa had walaupun semasa berbaring dan menikmati bunyi nada penggera yang menyenangkan.

Pengukir kilang jam tangan "Alexander Shorokhoff" juga telah melakukan kerja yang hebat dalam memperhalusi pergerakan itu. Pergerakan itu telah diukir secara imaginatif dan ditapis berharga. Motif jambatan yang diukir secara tradisional, serta guilloché roda gigi mencipta perasaan nostalgia. Selepas ukiran dan penggilap, semua jambatan bersalut emas atau bersalut rhodium, serta skru berwarna biru untuk memberikan pergerakan itu kelihatan sangat cantik. Sedikit demi sedikit, karya seni kecil yang hebat dicipta, yang boleh dikagumi dalam semua keindahannya melalui sarung kristal nilam di belakang.

Dengan had 30 keping setiap warna dail, jam penggera yang elegan ini didedikasikan untuk ulang tahun pembuatan.MODEL DATA TEKNIKAL "SWAN LAKE AVG"

Kaliber: pergerakan penggera 2612.AS, ukiran tangan dan siap, skru biru, 18 permata, rizab kuasa kira-kira 38 jam;
Fungsi: Jam, minit, detik tengah, penggera boleh laras melalui mahkota pada pukul 11 Sarung: Sarung dua berengsel diperbuat daripada keluli tahan karat, dengan belakang sarung kristal nilam Kalis air: 3 atm
Diameter: 40mm
Ketinggian: 11.5mm
Kristal: kristal nilam dengan salutan anti-reflektif
Dail: cincin ibu-mutiara dengan aplikasi bersalut emas kuning, cakera penggera berputar dalam warna hijau dengan angka berwarna perak
Tangan: hitam dengan cat bercahaya
Beg tali: 22 mm
Tali: Tali kulit buaya tulen dengan strap pin keluli pepejal berukir
Had: 30 keping
Harga 2023: MYR 14650

Tiada ulasan:
Write comments

Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter