Jumlah Paparan Halaman

Memaparkan catatan dengan label Online Shopping. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Online Shopping. Papar semua catatan

4 Disember 2018

Kerjasama ShopBack Dan Petron Untuk Program Penebusan PMiles

 
Rakyat Malaysia kini boleh menggunakan cashback dari ShopBack setiap kali mereka mengisi minyak di stesen minyak. Portal No.1 Cashback di negara ini baru-baru ini menandatangani perkongsian dengan Petron Malaysia, menjadi yang pertama di negara ini untuk membolehkan pengguna menukar wang tunai balik ke Points Petron Miles (PMiles) dan sebaliknya.


"Sebelum ini, selepas pengguna memperoleh pulangan daripada pembelian dalam talian mereka, mereka boleh memilih untuk memindahkan tunai ke akaun bank mereka atau menggunakannya untuk mengimbangi bil telefon Maxis. Kerjasama dengan Petron adalah yang pertama untuk kedua-dua pihak - online jangka panjang pertama untuk penebusan offline untuk ShopBack, dan offline pertama untuk penebusan dalam talian (Mata PMiles untuk cashback) untuk Petron juga, "kata Alvin Gill, Pengurus Besar Negara ShopBack Malaysia.

Beliau menyebut bahawa bilangan pengguna yang mengumpulkan lima angka wang tunai balik melalui ShopBack semakin meningkat. Rakyat Malaysia semakin akrab dengan faedah cashback dan syarikat itu telah meneroka peluang untuk terus membentuk tabiat belanja pengguna yang lebih bijak di luar talian, yang mana ia merasakan keutamaan harus berada pada cara yang memenuhi keperluan praktikal kehidupan seharian rakyat Malaysia.

"Dilaporkan bahawa kira-kira 23.9 peratus daripada pendapatan boleh guna Malaysia dibelanjakan untuk petrol, perumahan dan utiliti pada tahun 2016. Oleh itu, kami memutuskan untuk meneruskan penebusan petrol sebagai pilihan pengeluaran bukan tunai kedua. ShopBack teruja untuk melancarkan ini dengan Petron dan kami pasti berharap kerjasama yang sama pada masa akan datang. "

Pilihan penebusan Mata PMiles kini tersedia di semua platform ShopBack (web, web mudah alih, dan aplikasinya). Untuk menukar cashback kepada mata PMiles, pengguna hanya perlu log masuk ke akaun mereka, memilih penarikan balik - penebusan mata dan kemudian mengisi maklumat yang diperlukan. Bagi setiap cashback RM10, pengguna boleh menukarnya kepada 600 point PMiles.


Menurut Choong Kum Choy, Ketua Perniagaan Runcit untuk Petron Malaysia, kerjasama dengan ShopBack menggariskan komitmen Petron untuk memberikan pengalaman pelanggan terbaik kepada anggota PMiles. "Kami komited untuk memberi pelanggan kami produk terbaik, perkhidmatan terbaik, dan ganjaran terbaik. Kerjasama kami dengan ShopBack memberikan nilai tambah PMiles kami dengan pilihan cashback, sambil meningkatkan pengalaman membeli-belah mereka dengan ketara. "

Pada masa ini, Petron Malaysia mempunyai lebih daripada 620 stesen perkhidmatan di negara ini. Ahli PMil juga boleh menukar mata mereka di Stesen Perkhidmatan Petron Negara atau muat turun borang dari Laman Web PMiles. Setiap 1000 mata PMiles boleh ditukarkan kepada RM10 Cashback, yang akan dikreditkan ke dalam akaun ShopBack pengguna.

Daftar ke ShopBack adalah percuma. Lebih 1 juta rakyat Malaysia menggunakan ShopBack pada masa ini, manakala jumlah pemberian rebat tunai sejak 2015 telah melebihi RM25 juta. Menurut Alvin, jualan talian mega yang akan datang 12.12 akan melihat laman web popular seperti Shopee, Lazada, 11street, Taobao, Expedia, Booking.com, ZALORA, Sephora, dan sebagainya bersatu dengan ShopBack untuk menawarkan sehingga 30% rebat tunai, dengan tujuan membuat belanja dalam talian lebih menyeronokkan dan kos efektif untuk semua orang.

Maklumat lanjut mengenai penebusan Mata PMiles layari :-
Laman web : https://www.shopback.my/petron-info
Facebook : https://www.facebook.com/ShopBackMalaysia.







26 November 2018

Carousell Lancar Kempen Derma Barang Anda Dengan Gunakan #PrelovedwithLove

 
Carousell, salah satu daripada pasaraya iklan terbesar di dunia yang paling pesat berkembang di dunia, akan menganjurkan kempen derma item pilihan untuk badan amal terpilih bagi kempen ini dan Ti-Ratana Welfare Society dipilih untuk Malaysia.


"Komuniti kami adalah sebahagian daripada Carousell. Kami memahami peranan penting ahli komuniti boleh memain peranan dalam menyumbang dan memberikan kembali kepada masyarakat. #PrelovedwithLove adalah pergerakan untuk memberi inspirasi kepada rakyat Malaysia untuk memperjuangkan penyebab ini memberi kembali kepada orang yang kurang bernasib baik. Kami juga ingin menggalakkan rakyat Malaysia mendermakan barang-barang yang mereka sayangi dan bukan hanya melupuskannya, Carousell adalah pasar iklan untuk menjadikannya berlaku, " kata Tang Siew Wai, Ketua Carousell Malaysia.

Beliau menambah bahawa objektif memandu ini adalah untuk menyerlahkan keperluan rumah di luar keperluan dana, serta peluang yang baik untuk mengetepikan barang yang tidak digunakan serta membawa komuniti Carousell bersama untuk tujuan yang baik.

Di samping personaliti seperti supermodel Amber Chia, pelawak Kavin Jay dan penyanyi Bihzhu, Kelab Penggemar Star Wars Malaysia, dan Kelab Penghargaan Buku KL juga berjanji untuk mendermakan barangan, mainan, bata LEGO dan banyak lagi untuk Ti-Ratana Welfare Society. Di samping itu, mereka akan melawat rumah untuk hari yang penuh keseronokan dengan permainan dan aktiviti cosplay serta membentangkan barangan sumbangan mereka.

Ti-Ratana Welfare Society, sebuah masyarakat khidmat masyarakat didirikan dengan semangat belas kasihan untuk melayani dan menyediakan perlindungan, pendidikan dan penjagaan kepada anggota masyarakat yang kurang bernasib baik. Ia juga sebuah organisasi sukarela, bukan keuntungan, bukan partisan dan bukan denominasi yang menawarkan ruang lingkup yang luas dalam perkhidmatan masyarakat.

Orang ramai yang berminat untuk menyertai kempen ini boleh menyenaraikan item mereka di Carousell dengan #PrelovedwithLove hashtag tag dengan tag harga RM0. Ahli-ahli Ti-Ratana Welfare Society akan memilih item yang diperlukan dari senarai tersebut.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut dan menyertai kempen, lawati https://my.carousell.com atau muat turun aplikasi Carousell di Apple Store atau Google Play Store.

Butiran Kempen:
Tarikh: Sabtu, 1 Disember 2018 - Selasa, 25 Disember 2018
Laman web: https://my.carousell.com







6 November 2018

Kisah Pari-pari Dan Mat Top Sempena Lazada 11.11 Shopping Festival

 
Seharian Mat Top berfikir dan mencari idea bagaimana untuk mencantikkan ruang rumahnya yang kosong dan nampak suram. Bagaimana perlu dilakukan agar dia mampu menjadi ruang rumahnya bagaikan istana yang sangat indah dan begitu menarik. Jenuh Mat Top mencari idea dan tidak tahu untuk dapatkan bantuan siapa lagi. 


Namun tanpa sengaja selepas termenung melangut langit mencari idea tiba-tiba muncul sekumpulan pari-pari Istana Kayangan yang membantu Mat Top untuk mencari barang hiasan rumahnya. Pari-pari memberikan idea kepada Mat Top untuk membeli sempena dengan 11.11 Shopping Festival yang berlangsung pada 11 November 2018 di Lazada Malaysia.


Pari pertama terbang mengelilingi ruang dalam rumah Mat Top dan terpandang satu ruang dinding yang kosong dan luas. Maka pari tu mencadangkan kepada Mat Top agar dapat diserikan dengan Gold Flower Hand Painted Oil agar ruang yang kosong tu nampak lebih cantik. Katanya kat Lazada ada promosi harga sangat murah untuk membeli hiasa ini.


Maka pari ini pun melafazakan jampi rahsinya Laz Laz Lazadaaa.... 


Dengan sekelip mata sahaja hiasan dinding ini muncul di laman web Lazada dengan harga yang sangat murah. Mat Top sangat gembira dan tak terkata dan terus ambil laptopnya untuk membeli hiasan dinding ini tanpa rasa ragu lagi.

Tiba pula giliran pari kedua juga berlegar-legar kat ruang tamu rumah Mat Top dan ternampak sebiji kerusi kecil yang sangat tidak sesuai dengan saiz rumah tu. Maka pari tu bagi cadangan kepada Mat Top untuk membeli Lydia Lather Chair ini untuk menggantikan kerusi kecil ini. 


Juga terus pari ini menyanyikan jampinya Laz Laz Lazadaaaa.... 



Maka terus muncul promosi kerusi ini kat laman web Lazada dan Mat Top tanpa rasa ragu lagi terus membeli kerusi ini nak gantikan dengan kerusi yang kecil tu.

Akhir sekali pari ketiga juga pusing kat dalam rumah Mat Top nak melihat apa lagi yang boleh dihadiahkan kepadanya untuk menghiaskan rumah agar lebih cantik seperti istana. Maka nampak satu ruang yang luas dan perlu kepada Divider Cabinet


Tanpa rasa ragu lagi pari ketiga ini pun terus membacakan jampinya Laz Laz Lazadaaaa.... 


Maka muncul terus kat laman web Lazada divider cabinet dengan promosi sangat murah. Mat Top pun mengeluarkan kad kreditnya untuk membeli secara dalam talian kerana memang sangat murah.

Selepas itu tiba-tiba sahaja pari-pari tadi menghilangkan diri kerana telah berjaya menunaikan hajat Mat Top untuk menghias rumah seperti istana. Mat Top rasa sangat gembira dan terus melayari laman web Lazada sempena dengan 11.11 Shopping Festival. Banyak lagi rupanya barang yang sangat murah dan dia juga turut bagi tahu kepada keluarganya yang lain tentang promosi ini.










5 November 2018

Survey ShopBack Mendedahkan 11.11 Tahap Kesedaran Meningkat Kepada 96% Tahun Ini

 
Platform utama Cashback ShopBack menjalankan tinjauan baru-baru ini dan mendapati tahap kesedaran terhadap 11.11 Single's Day di kalangan pembeli dalam talian Malaysia telah meningkat kepada 96% tahun ini, dari 69% pada 2016.

"Dalam tinjauan 2016 kepada 2,000 pembeli dalam talian Malaysia, 69% menjawab mereka tahu apa Hari Singles dan 31% mengatakan mereka tidak. Tahun ini, 96% menjawab bahawa ia adalah acara dalam talian yang besar (68%) atau hanya satu lagi acara membeli-belah dalam talian (28%); hanya 3% daripada 2,000 responden yang mengatakan mereka tidak tahu apa 11.11, dan 1% menunjukkan hari itu mempunyai makna lain kepada mereka. Ini adalah kira-kira 40% peningkatan berbanding 2016, " kata Alvin Gill, Pengurus Besar Negara ShopBack Malaysia.


Graf 1: Kesedaran untuk 11.11 adalah tinggi di kalangan pembeli dalam talian Malaysia mengikut ShopBack 11.11 kaji selidik membeli-belah dalam talian 2018

Menurut Alvin, pelaburan Alibaba di Lazada dan promosi besar-besaran yang disalurkan menerusi pelbagai saluran dalam talian dan luar talian, serta usaha pendidikan yang dilakukan oleh rakan-rakan ganjaran sepanjang tahun mungkin menyumbang kepada pertumbuhan kesedaran. "Alibaba's Taobao dan Tmall telah bekerjasama dengan ShopBack pada peringkat serantau untuk meningkatkan prestasi pasaran melalui ganjaran tunai dan usaha pendidikan multimedia sejak tahun 2014, yang termasuk kandungan pelbagai bahasa, pendedahan pemasaran digital dan atas tanah, serta sokongan perkhidmatan pelanggan untuk menggalakkan pembelian melalui sama ada Taobao, Tmall atau koleksi Lazada Taobao, yang mana sesuai dengan keperluan mereka, "tambahnya.

"Walaupun menggalakkan majoriti mereka tidak sabar untuk 11.11, penjual dalam talian juga harus menargetkan mereka yang merasakan 11.11 adalah 'satu lagi acara belanja' melalui strategi produk dan promosi yang lebih baik. 98% responden berkata mereka sanggup membuat lebih banyak pembelian jika produk yang mereka perlukan boleh didapati dengan penawaran yang lebih tinggi secara dalam talian. Tiga tawaran teratas yang akan menggalakkan mereka membelanjakan adalah diskaun produk tinggi, penghantaran / penghantaran percuma, dan kod promo / kupon, "kata Alvin.

Apabila diminta memilih tiga tempat pasaran dalam talian yang mereka rasa akan memberikan tawaran 11.11 terbaik tahun ini, Lazada muncul sebagai pilihan utama, diikuti oleh Shopee dan 11street.


Grafik 2: Tiga pasaran utama dalam talian yang diharapkan para pembeli mempunyai tawaran 11.11 terbaik pada tahun ini

Kajian itu juga mendedahkan bahawa pembeli dalam talian lebih suka membeli-belah mereka untuk menjadi berpatutan, cepat dan selamat. "Mobile & Electronics muncul sebagai kategori yang paling popular untuk 11.11 tanpa mengejutkan; yang kedua ialah Home & Lifestyle yang menunjukkan pembeli boleh mencari item untuk membuat ruang hidup mereka sebelum Tahun Baru, diikuti oleh Fesyen serta Kesihatan & Kecantikan. "


Grafik 3: Tiga kategori utama yang dibeli oleh pembeli dalam talian pada tahun ini

Kaji selidik membeli-belah dalam talian ShopBack 2018 meliputi pandangan dari 2,000 pembeli dalam talian aktif ShopBack, yang mana 98.7% berumur 21 tahun ke atas dan sekitar 85% mempunyai pendapatan bulanan RM2,000 dan ke atas. 68.1% daripada responden kaji selidik menggunakan kad kredit / debit untuk membuat bayaran dalam talian manakala 25.4% memilih perbankan dalam talian sebagai kaedah pilihan, diikuti oleh tunai pada penghantaran 3.3%, Paypal 2.8%, dan lain-lain 1.3%.

"Kami menyaksikan 10 kali lebih banyak daripada lalu lintas web biasa yang diarahkan ke tapak rakan kongsi kami pada 11.11 pada 2017, lebih daripada transaksi bernilai RM6 juta dibuat melalui platform kami dan lebih daripada RM200,000 cashback yang disimpan dengan menggunakan ShopBack. Bersama dengan peniaga rakan kongsi kami, ShopBack Malaysia telah menyesuaikan kempen 11.11 tahun 2018 mengikut keperluan pembeli dan kami berhasrat untuk memecahkan rekod itu dengan menggandakan prestasi kami serta jumlah cashback tahun ini, "kata Alvin.


Pada masa ini, lebih daripada 1 juta rakyat Malaysia menggunakan ShopBack untuk pembelian harian mereka. Syarikat ini berfungsi dengan laman web dalam talian seperti Lazada, 11street, Taobao, Tmall, Booking.com, Expedia, Traveloka, ZALORA, Hermo, dan sebagainya untuk memberi pulangan tunai 30% sebagai ganjaran kesetiaan kepada pembeli dalam talian. Selain Malaysia, ShopBack juga beroperasi di Singapura, Indonesia, Filipina, Thailand, Taiwan dan Australia. Lebihan wang tunai bernilai RM25 juta telah diberikan kepada pengguna Malaysia setakat ini. Penjimatan cashback boleh dipindahkan ke akaun bank pengguna setelah pengesahan.

Maklumat lanjut, sila lawati https://www.shopback.my/ atau ikuti Facebook https://www.facebook.com/ShopBackMalaysia/.







6 September 2018

Perkara Yang Perlu Di Ambil Berat Ketika Membeli Barangan Rumah Baru

 
Semua orang mengidamkan rumah baru yang lebih luas dan juga berhampiran dengan tempat kerja. Almaklumlah kat KL ini memang susah nak mencari rumah yang luas dan murah zaman sekarang ini. Kalau ada pun rumah yang cukup-cukup sahaja luas untuk didiami oleh keluarga yang kecil. Tapi apa boleh buat itu semua cabaran dimasa zaman yang serba moden dan canggih ini.


Namun ada beberapa perkara yang boleh kita titik beratkan dalam menghias rumah baru untuk lebih selesa dan nampak kemas walaupun kecil. Paling penting kita menggunakan barang yang flexible untuk situasi dan juga kegunaan kita. Saya senaraikan beberapa barang yang korang boleh dapatkan secara online tapi moden dan menjadikan rumah anda lebih nampak hebat.

Wardrobe Yang Ada Segalanya


Ini sangat penting kerana sesetengah rumah hanya mempunyai ruang bilik yang kecil dan juga muat untuk barangn yang kecil. Jadi pemilihan almari pakaian yang bersesuai sangat penting demi memberikan ruang yang lebih kepada aktiviti lain dalam bilik seperti ruang solat atau juga ruang untuk senaman.


Solano Space Saving Corner Wardrobe ini sangat berpatutan kerana ia bukan sahaja flexible malah juga tahan air. Lihat sahaja ruang dalamnya yang boleh diubah mengikut keperluan untuk mengisi pelbagai barang peribiadi supaya tidak bersepah didalam bilik tidur anda. Selalu kira akan asingkan antara barang yang dah pakai dan baru jadi dalam almari ini kita boleh buat partition agar semua itu nampak kemas dan menarik


Selain itu juga Ia juga menggunakan kayu yang tahan lasak dan juga berkualiti tinggi. Pastinya kita nak pelaburan biat mahal sikit asal tahan lama dan banyak kegunaannya. Ini adalah salah satu penjimatan ruang yang tidak perlu kepada banyak lagi almari lain untuk satu bilik cukup satu ini sahaja semua ada.

Sofabed Lebih Mudah 


Bagi sesetengah rumah ruang tamu mereka hanya muat untuk satu sofa sahaja dan juga tv. Jadi cadangan terbaik adalah menggunakan sofabed kerana ia adalah 2 dalam 1 yang mampu menjadi sofa dan juga menjadi tempat simpanan barang. Contoh seperti Sofabed Friheten bukan sahaja boleh jadi sofa dan juga katil untuk tetamu yang ramai tapi ia juga ada ruang di bawahnya untuk simpan barang lain agar tidak nampak berselerak.


Jadi ini sangat membantu suri rumah dalam memastikan bahawa kawasan yang menjadi tumpuan tetamu itu nampak bukan sahaja kemas dan cantik tapi mewah. Sofa seperti ini satu yang bagus sangat untuk rumah yang mempunyai ruang tamu yang kecil tapi flexible untuk pelbagai guna.

Kabinet TV Bergantung


Satu lagi bahagian yang kita boleh pertimbangkan untuk membuat ruang tamu kita lebih nampak kemas dan bergaya adalah pembelia kabinet tv. Ramai orang suka kepada kabinet yang klasik dan juga elegen tak salah tapi bagi mereka yang mementingkan ruang nampak lebih flexible ini gunanya kabinet tv bergantung.


Pertama ia sangat memudahkan untuk para suri rumah membersihkan ruag bawah kabinet setiap minggu agak nampak kemas dan tersusun. Juga kabinet anda mesti ada ruang wall yang dapat melindungi pelbagai jenis kabel yang ada supaya tidak berselerak dan juga kadang-kadang merbahayakan kanak-kanak. Jadi ini semua ada keperluan dalam menimbangkan untuk membeli barangan dalam rumah supaya lebih pelbagai guna.

Beli Secara Online


Semua barangan yang saya senaraikan tadi korang boleh beli secara online kat laman web Lazada. Sempena dengan promosi 9.9 Festival Sale yang akan datang ini lagi menguntungkan pembeli yang memang suka membeli secara dalam talian. Di Lazada menyediakan pembelian murah sehingga 90% dan juga flexible hanya dari rumah dan semua barang di hantar terus kepada anda.


Jadi kerja untuk pemindahan rumah baru anda menjadi lebih mudah dan juga lebih senang tak perlu melabur banyak duit. Gunakan peluang yang ada ini kerana ia datang setahun sekali sahaja dan juga mampu memberi penjimatan yang banyak kepada anda. Almaklumlah orang baru beli rumah baru dan nak pindah memang banyak menggunakan duit jadi ini peluang untuk menjimat.








23 Ogos 2018

Shopfest Hentian Pertaman Untuk Online Shopping Hujung Tahun Dari Shopback

 
ShopBack, peneraju platform Cashback dalam talian hari ini mengumumkan ShopFest, satu gerakan dagangan serantau yang direka untuk membantu pengguna Asia Pasifik melayari jualan akhir tahun yang rumit dan memperkasa mereka untuk membuat pilihan membeli yang bijak sepanjang festival beli-belah selama empat-bulan. ShopFest akan dilancarkan di tujuh negara dengan Malaysia menjadi hentian pertama, diikuti Filipina, Singapura, Indonesia, Thailand, Taiwan, dan Australia.


Di Malaysia, festival beli-belah perdana ini merangkumi enam acara beli-belah utama dari September hingga Disember, iaitu #MYCYBERSALE, 9.9 Rewards Day (sebelum ini dikenali sebagai 9.9 Cashback Day), 11.11 Single Day, Black Friday Cyber Monday, 12.12 Online Fever, serta Jualan Akhir Tahun Krismas dan Tahun Baru. Pengguna boleh mendapatkan maklumat semua acara beli-belah utama ini dengan mudah dan mengetahui tentang siapa, apa, bila, di mana dan bagaimana untuk membeli-belah dengan bijak melalui portal maklumat informatif www.shopfest.my.

“Selama tiga setengah tahun, ShopBack telah berkembang dari 5000 pengguna ke lebih 1 juta pengguna di Malaysia (lebih 6 juta di APAC). Ini membuktikan pengguna sangat teruja untuk mencari cara bagi mendapatkan lebih nilai bagi setiap ringgit, dan kami perlu lebih proaktif untuk membentuk cara mereka membeli-belah dengan bijak. Apabila kami cuba meletakkan diri kami ke dalam diri pengguna, kami menyedari bahawa jualan terbaik biasanya datang sekitar akhir tahun tetapi amat sukar untuk mengikuti timbunan acara dan tawaran yang ada.

Sharmeen Looi, Pengasas Bersama ShopBack Malaysia

ShopFest menyediakan kefahaman yang mudah serta menjadi gerbang untuk pengguna menemui tawaran beli-belah dan mendapatkan bonus menarik semasa mereka membuat belian dalam tempoh empat bulan ini. Buat masa ini, kami bekerjasama dengan lebih 500 e-dagang untuk menyediakan sehingga 30% cashback untuk pengguna. Selepas ShopFest dilancarkan, lebih kurang 30 peneraju e-dagang seperti 11street, Lazada, Expedia, Booking.com, dll. akan menambah tawaran menjadi super cashback (sehingga 90%) dan akan menyedia hadiah bernilai lebih dari RM14 juta untuk dimenangi menerusi ShopFest Treasure Chest and Ultimate Experience,” kata Sharmeen Looi, Pengasas Bersama ShopBack Malaysia.

Apabila pengguna melawat laman ShopFest, sebuah kalendar yang merangkumi enam jualan utama akan dipaparkan dan setiap satu darinya akan membawa pengguna kepada kompilasi promosi dan cashback istimewa yang disediakan oleh e-dagang termasuk kategori Elektronik, Fesyen, Kecantikan, Pelancongan, Barang Runcit, Makanan, Isi Rumah dan Kehidupan, serta Sukan pada tempoh yang berkenaan.


“Kami yakin bahawa ShopFest akan menghubungkan e-dagang dan pengguna dengan efisyen terutama pada akhir tahun apabila pengguna bersedia untuk berbelanja. Usaha kolektif kami ini pasti akan menggandakan kesedaran dan prestasi e-dagang, malah mengatasi lebih 10 kali peningkatan trafik purata setiap jam yang kami capai semasa 11.11 Single Day tahun lepas,” kata Sharmeen.

Tempoh Paling Sibuk Untuk Pelbagai Industri E-Dagang


Pelancaran ini juga menyaksikan peneraju dari syarikat e-dagang popular berkongsi pandangan berkenaan lanskap dagangan dalam talian menjelang Q4 dan persediaan mereka untuk berhadapan. Judy Wong, Pengurus Besar untuk  Komunikasi dari 11street menyatakan tempoh puncak membeli-belah pada Q4 dijangka mengambil tempat pada hujung tahun terutama sekali semasa jualan 11.11 & 12.12, dengan elektronik menjadi kategori teratas dan fesyen hadir rapat di tempat kedua.


“Kami merancang untuk menaiktaraf aplikasi mudahalih kami dengan antaramuka yang lebih mesra pengguna bagi mencipta pengalaman pelanggan yang menyeluruh. 11street juga fokus dalam meningkatkan kecepatan, kos dan kualiti sistem logistik di mana beberapa peningkatan termasuk penghantaran percuma dan mampu milik akan dijalankan,” kata Judy.

ZALORA, peneraju platform fesyen dalam talian menekankan bahawa persediaan perlu dibuat lebih awal bagi memastikan pengalaman pengguna tidak terjejas. “Kami bertugas 24 jam hampir setiap masa pada Q4 tahun lepas, di mana hari paling sibuk memiliki lebih 1000 operator di waktu puncak yang dibahagikan kepada tiga syif. Adalah penting juga buat kami untuk memiliki kefahaman yang jelas tentang kualiti tawaran yang disediakan serta tahap kedalaman inventori. Lebih baik sesuatu tawaran, lebih tinggi permintaan,” jelas Pengarah Pemasarannya, Kiriat Argenio.


Beliau menambah, terdapat peningkatan mendadak pada trafik ZALORA setiap hari dari pukul 8 malam hingga 12 tengah malam, terutama di web mudah alih dan aplikasi. “Ini adalah tempoh masa terbaik untuk berhubung dengan pelanggan kami dan memaklumkan mereka tentang pelancaran jenama baru dan lain-lain inisiatif pemasaran.

Lebih Penjimatan dan Pilihan Pelancongan sepanjang ShopFest


Apabila membincang bahawa pengalaman pengguna, Expedia percaya dengan kuasa kerjasama. “Sebagai salah satu peneraju jenama pelancongan dalam talian, Expedia bekerjasama rapat dengan jenama yang memiliki fikiran yang sama untuk meningkatkan dan menaikkan lagi pengalaman beli-belah dalam talian. Kami berbangga untuk bekerjasama dengan ShopBack dan melalui ShopFest, kami berharap untuk menambah lebih banyak nilai dan penjimatan untuk pelanggan,” kongsi Agnes Eng, Ketua Pemasaran Jenama Asia Tenggara, Expedia.


Halif Hamzah, Pengurus Besar untuk platform tempahan pelancongan Traveloka di Malaysia dan Singapura, mendedahkan berdasarkan pemerhatian mereka, secara purata terdapat peningkatan transaksi sebanyak 50% di Q4 berbanding suku tahunan sebelumnya. “Pengguna lebih cenderung membeli dalam kumpulan pada akhir tahun kerana mereka melancong bersama kawan atau keluarga untuk meluangkan masa cuti bersama. Kami berharap dengan menyertai ShopFest, kami dapat memberikan akses mudah dan mampu milik kepada pelbagai pilihan penerbangan dan hotel,” kata beliau.

Menurut Sharmeen, bermula dari 1 September, aktiviti dalam talian serta di luar talian untuk pengaktifan ShopFest akan dikuasakan oleh ShopBack dan rakan e-dagang. Terdapat hampir RM10 juta cashback dijangka akan diberikan semasa ShopFest.


Sehingga hari ini, Shopback telah memiliki lebih 1 juta pengguna di Malaysia dan jumlah cashback yang telah diberikan sudah melebihi RM25 juta. Malah, pengguna boleh mendapatkan penjimatan ini di samping cashback kad kredit mereka dan memindahkan wang ini ke akaun bank apabila disahkan. Untuk maklumat lanjut, sila layari https://www.shopfest.my atau ikuti Facebook https://www.facebook.com/ShopBackMalaysia.






18 Julai 2018

Promosi Barangan Bayi Jauh Lebih Murah Dan Menjimatkan

 
Dengan taraf hidup yang semakin meningkat, menjaga anak-anak hari ini boleh menjadi sangat mahal. Tetapi demi memberikan yang terbaik buat anak dan juga segala keperluan lengkap tanpa terjejas itu semua tiada masalah. Tapi sekarang ada peluang untuk berbelanja dengan berhemat dan masih mendapat kualiti terbaik. Berikut adalah beberapa keperluan bayi terbaik yang dijual dalam talian murah dan dapat membatu anda dalam berjimat cermat buat masa ini.

Lampin Bayi


Lampin digunakan setiap hari oleh ibu bapa untuk anak-anak mereka dan boleh menjadi sangat mahal. Tambah kepada keluarga yang mempunyai anak ramai dan setiap hari perlu membeli bekalan. Jom semak produk dan harga yang hebat di Qoo10 sewaktu promosi hebat tiada kos penghantaran.

Susu Tepung



Susu tepung adalah satu lagi produk bayi paling laris dan setiap bulan ibu bapa akan sediakan sejumlah wang untuk membeli bekalan supaya tidak kehabisan. Kini 11street menyediakan promosi sehinga 24% diskaun dan juga penghantaran percuma.

Shake dan Take Juice Blender


Pengisar yang hebat, mudah digunakan dan mudah digunakan ini menjadi punca besar terutama dengan komuniti juicing. Ia adalah pengisar bersaiz padat yang anda boleh menggabungkan jus segar anda dan membawanya bersama anda sebagai botol! Anda boleh dapatkan produk ini dengan harga murah di laman web Lazada.






8 Julai 2018

SST Tidak Mempengaruhi Penjualan Dalam Talian ShopBack

 
ShopBack, platform Cashback dalam talian yang menggabungkan lebih daripada 500 kedai dalam talian di Malaysia seperti Malaysia Airlines, Lazada, ZALORA, Taobao, Traveloka dan Booking.com, meramalkan bahawa Cukai Jualan dan Perkhidmatan (SST) tidak akan menjejaskan jualan dalam talian secara negatif.


Alvin Gill, Pengurus Besar ShopBack Malaysia menyatakan bahawa sekurang-kurangnya dua acara e-dagang akan berlangsung pada bulan September, iaitu MYCYBERSALE dan 9.9 Rewards Day. Pelanggan boleh menjangkakan cashback yang lebih tinggi serta tawaran produk dari ShopBack dan penjual utama e-dagang dari 3 September, hari pertama MYCYBERSALE hingga 9 September, hari terakhir 9.9. Rewards Day.

Beliau juga menyebut bahawa apabila GST dikeluarkan pada April 2015, ramai rakyat Malaysia beralih dalam talian untuk mencari pilihan yang lebih murah dan menggunakan ShopBack untuk penjimatan tambahan untuk menangani kesan GST dalam pembelian harian mereka. SST mungkin mendorong pertumbuhan jualan dalam talian jika peruncit di luar talian meningkatkan harga mereka apabila pelaksanaan.

Walau bagaimanapun, kami tidak fikir pengguna akan tergesa-gesa untuk membeli sebelum bulan September. Kebanyakan mereka menyimpan sentimen 'menunggu-dan-lihat' sehingga acara jualan dalam talian seterusnya. Kerajaan juga memberi jaminan kepada rakyat Malaysia bahawa SST tidak akan mencetuskan inflasi1 jadi kami yakin ia tidak akan menjejaskan prestasi e-dagang.

Survay Mendedahkan Rakyat Malaysia Tidak Percaya Iklan Media Sosial


Menurut Alvin, untuk terus menggalakkan perbelanjaan dalam talian, terdapat beberapa titik kesakitan pelanggan yang perlu ditangani sebelum acara jualan besar bermula. ShopBack Malaysia baru-baru ini melakukan tinjauan dengan 300 pelanggan yang membuat pembelian semasa kempen Raya dan mendapati pelanggan mengelakkan membeli:- 

1) Peralatan rumah besar (iaitu TV, mesin basuh)
2) Motor (iaitu minyak enjin, aksesori)
3 ) Insurans dalam talian.

Sejak Februari 2015, ShopBack telah bekerjasama dengan kedai dalam talian untuk menyediakan sehingga 30% cashback kepada pengguna dan membantu mereka menjimatkan lebih daripada RM25 juta. Untuk kempen Raya baru-baru ini, ShopBack mengeluarkan kira-kira RM1 juta tunai dalam tempoh sebulan.

Pada masa ini, lebih daripada 1 juta rakyat Malaysia menggunakan ShopBack untuk pembelian harian mereka. Penjimatan cashback boleh dipindahkan ke akaun bank pengguna setelah pengesahan. Selain Malaysia, ShopBack juga beroperasi di Singapura, Thailand, Indonesia, Filipina, Taiwan dan Australia. Bagi dapatkan maklumat lanjut, sila lawati https://www.shopback.my atau ikuti Facebook https://www.facebook.com/ShopBackMalaysia.





21 Mei 2018

Jualan Dalam Talian Di Shopback Sempena Perayaan Pada Awal Jun Dengan 0% GST

 
ShopBack, platform Cashback dalam talian yang menggabungkan lebih daripada 500 kedai dalam talian di Malaysia, menjangkakan jualan Raya akan mencapai kemuncaknya pada minggu pertama Jun, memandangkan pelaksanaan GST 0% mulai 1 Jun dan seterusnya.

 
Alvin Gill, Pengurus Besar ShopBack Malaysia

"Rakan kami telah mula mempersiapkan promosi awal Jun kerana kemungkinan akan menjadi minggu apabila pengguna bergegas ke persiapan Raya. Sebagai contoh, Lazada merancang untuk Jualan Mega dari 1 Jun hingga 4 Jun dengan permainan di tempat, jualan kilat, dan sehingga 11% rebat tunai untuk pengguna ShopBack. Sekitar 40 rakan kongsi menyertai kempen Raya Raya dan kami berharap untuk mempunyai sekurang-kurangnya 100% pertumbuhan tahun ini, "kata Alvin Gill, Pengurus Besar ShopBack Malaysia.

Rakan kongsi dalam talian lain yang menyertai kempen ini ialah Traveloka, 11street, foodpanda, FashionValet, Booking.com, Senheng, Hermo, Expedia, Sephora, ASOS, JD sukan, PappaDelivery dll dan tawaran Cashback tertinggi ialah 30%.

"Terdapat kejatuhan jualan sebanyak 25% semasa minggu ke-7 Pilihan Raya dan dijangkakan. Apabila orang ramai mula bekerja dan Ramadan bermula, bilangan jualan dalam talian telah mula pulih ke tahap sebelumnya. Menurut data ShopBack, bilangan jualan yang dikuasakan oleh ShopBack semasa Ramadan 2017 VS 2016 meningkat sebanyak 100%. Kami yakin untuk mencapai melebihi angka ini kerana sentimen pasaran kelihatan positif selepas GE14.

"GST 0% boleh membenarkan rakyat Malaysia mendapat kuasa beli lebih baik apabila membelanjakan untuk keperluan Raya mereka. Berdasarkan data sejarah kami, jualan biasanya melonjak pada minggu kedua Ramadan tetapi untuk tahun ini, ia mungkin bermula selepas 0% GST berkuat kuasa dan akan memanjangkan hingga ke minggu keempat, "kata Alvin.

Rakyat Malaysia Lebih Berbelanja Berbanding Indonesia


Data serantau ShopBack * juga menunjukkan bahawa dalam perbandingan dengan orang Indonesia, perbelanjaan purata rakyat Malaysia pada bulan Ramadan 2017 ialah USD 54.54. Orang Indonesia pula membelanjakan USD 49.04 secara purata. Secara keseluruhan, Fashion muncul sebagai salah satu kategori jualan utama di kedua-dua negara. Rakyat Malaysia menghabiskan lebih banyak barangan Kesihatan & Kecantikan dan Elektronik manakala Groceries, Toys & Games mempunyai permintaan yang besar di kalangan rakyat Indonesia.

"Barang elektronik yang lebih besar, sebagai contoh, perkakas rumah boleh menjadi sebab perbelanjaan yang lebih tinggi ditemui di kalangan rakyat Malaysia," jelas Alvin.

Kategori pembelian utama di Malaysia dan Indonesia pada bulan Ramadan 2017

 
Waktu membeli-belah aktif dan tidak aktif di Malaysia dan Indonesia pada bulan Ramadan 2017

Kedua-dua negara Malaysia dan Indonesia mengalami kemerosotan lalu lintas semasa jam Iftar. Trafik laman web dan aplikasi semasa waktu puncak (2 petang - 4 malam) kekal tidak berubah kecuali peningkatan sebanyak 15% semasa bulan Ramadan.

"Tahun ini, ShopBack telah mengintegrasikan aplikasinya dengan rakan kongsi serantau seperti Lazada, terutama pengguna aplikasi Lazada boleh mendapatkan cashback lebih baik apabila mereka membeli-belah melalui aplikasi kami semasa Ramadan. Kami berhasrat untuk mengintegrasikan dengan lebih banyak aplikasi rakan kongsi pada masa hadapan untuk meningkatkan pengalaman pengguna kami. Ia akan terus mendorong pertumbuhan kami pada separuh tahun 2018 bersama dengan pelaksanaan GST 0%, "kata Alvin.

Pada masa ini, lebih daripada 1 juta rakyat Malaysia menggunakan ShopBack untuk pembelian harian mereka. ShopBack telah memberikan lebih banyak rebat tunai sebanyak RM25 juta sejak tahun 2015. Penjimatan tunai boleh dipindahkan ke akaun bank pengguna apabila pengesahan. Selain Malaysia, ShopBack juga beroperasi di Singapura, Thailand, Indonesia, Filipina, Taiwan dan Australia.

Untuk maklumat lanjut, sila lawat https://www.shopback.my/hari-raya-promotions atau ikuti Facebook https://www.facebook.com/ShopBackMalaysia/.





3 Mei 2018

Menangi Rumah Impian Dan Hadiah Bernilai Lebih RM1.5 Juta Dalam Kempen Cahaya Raya Shopee

 
Shopee, platform e-dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan akan melancarkan Kempen Cahaya Raya yang menawarkan pelbagai hadiah bernilai lebih RM1.5 juta termasuk sebuah Rumah Impian bernilai RM350,000, sebuah Honda HRV bernilai RM100,000 dan sebuah Volkswagen Polo bernilai RM80,000 untuk pemenang bertuah permainan dalam aplikasi Ketupat Raya, satu usahasama dengan Visa. Kempen yang akan berlangsung dari 3 Mei hingga 17 Jun 2018 akan membariskan pelbagai tawaran eksklusif ke atas lebih 100,000 produk dengan potongan harga sehingga 90%.


Sebelum pelancaran Kempen Cahaya Raya ini, Shopee telah menjalankan satu kaji selidik pra-Raya dari 2 hingga 9 April yang lalu untuk mendalami tabiat membeli-belah rakyat Malaysia dalam membuat persiapan sempena musim Hari Raya kali ini. Hampir 140,000 orang pengguna dari seluruh Malaysia telah mengambil bahagian dalam kaji selidik tersebut. 

Hasil Kaji Selidik di Luar Jangka



Berikut merupakan antara maklumat menarik hasil daripada kaji selidik yang telah dijalankan tersebut:

  • Kaji selidik tersebut mendapati, 85% peserta adalah golongan belia berusia bawah 35 tahun yang merupakan pengguna tegar e-dagang.
  • Jumlah responden tertinggi merupakan dari negeri Selangor, dengan rekod lebih 20% daripada jumlah keseluruhan peserta.
  • Penduduk dari Sabah dan Sarawak mencatatkan jumlah 20% daripada peserta kaji selidik ini dan mereka mendapati membeli-belah secara dalam talian adalah lebih mudah di samping menawarkan pilihan pelbagai jenis produk
  • 80% responden membuat persiapan sempena Hari Raya kira-kira sebulan sebelum bulan Ramadan
  • Kira-kira 90% daripada jumlah peserta membeli-belah secara dalam talian secara kerap, sekurang-kurangnya sekali dalam sebulan
  • 95% responden lebih gemar membeli-belah secara dalam talian kerana tawaran harga dan promosi yang dilancarkan
  • Selain itu, faktor lain seperti kemudahan, variasi produk dan insentif lain termasuk penghantaran percuma dan komisyen sifar serta platform bayaran yang selamat juga memainkan peranan - semuanya boleh didapati di Shopee!
  • Menariknya, 5 kategori pilihan golongan wanita sempena Hari Raya termasuklah Pakaian Lelaki (yang merupakan kategori pilihan utama, mengatasi Pakaian Wanita dan Beg & Dompet Wanita) dan Kasut Lelaki.
  • Bagi golongan lelaki pula, 5 kategori pilihan mereka termasuklah Pakaian Lelaki,  Aksesori, Kasut Lelaki, Beg & Dompet Lelaki dan Fesyen Muslim.
  • Lebih daripada 40% responden membelanjakan lebih daripada RM200 setiap orang untuk membuat persiapan sempena Hari Raya
Shopee turut bekerjasama dengan jenama terkemuka seperti Nestle, XES Shoes, honor Malaysia, Maybelline, Watsons, ASUS, Petpet, Universal Traveller, Russell Taylors, Dettol dan banyak lagi untuk menawarkan pelbagai jualan hebat sepanjang waktu kemuncak Kempen Cahaya Raya dari 3 hingga 6 Mei dan dari 24 hingga 27 Mei.

Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee

Sepanjang kempen ini, pengguna Shopee juga berpeluang untuk memenangi pelbagai hadiah menarik seperti Syiling Shopee, baucar, televisyen, seterika mudah alih, pengering rambut dan lain-lain yang bakal memeriahkan lagi sambutan Raya kali ini. Pada masa yang sama, pengguna juga boleh menikmati tawaran dan promosi hebat tanpa had dari semua kategori yang membariskan lebih 60 jenama terkenal termasuk Fesyen & Aksesori Wanita dan Lelaki, Kesihatan & Kecantikan, dan jualan kilat Shocking Sale akan dilancarkan 5 kali sehari. 

Untuk maklumat lanjut, layari www.shopee.com.my. Bermula 19 April, anda boleh meninjau sendiri antara koleksi daripada Kempen Cahaya Raya akan datang dengan melayari https://shopee.com.my/m/shopee-cahaya-raya. Juga muat turun aplikasi Shopee secara PERCUMA menerusi App Store dan Google Play.







16 April 2018

Lima Item Yang Berharga Lambang Politik Malaysia Tersedia Di CAROUSELL Sempena PRU-14

 
Ketika Malaysia sedang sibuk untuk pilihan raya yang akan datang, sesetengah usahawanan telah menjual barang-barang yang diilhamkan secara politik di Carousell, salah satu daripada pasaran terdahulu yang terbesar dan terpantas di dunia.

Berikut adalah lima item unik yang kami dapati di pasaran untuk membantu mencetuskan demam pemilihan menjelang Pilihanraya Umum Ke-14:
 

1) Tun Dr Mahathir Mohammad's Horse Riding Statue


Berat kira-kira 3kg, sebuah patung yang menunggang Tun Dr Mahathir Mohammad adalah karya yang dihasilkan dan menghasilkan Wizart Studio Sdn Bhd sebagai penghormatan terhadap bekas Perdana Menteri Malaysia. Satu kemudian dibentangkan kepada Tun Dr Mahatir sebagai memento.


"Ini adalah satu-satunya patung yang dihasilkan studio saya untuk menyampaikan kepada Tun Dr Mahathir sendiri. Terdapat hanya 2 salinan di dunia! Satu dengan Tun Dr. Mahathir, dan yang lainnya dijual di Carousell, "kata Dina Yahya (Carousell Store: _min_onepitstop).

2) Memorabilia Vintage Merdeka


Pemungut memorabilia politik berusia 48 tahun, Adrian Ung mula mengumpul sejak tahun 1997 dan kini mengira lebih daripada 200 item dalam koleksinya dari buku, pernyataan, cawan, plak, surat khabar, risalah dan poster. Tertarik dengan nilai nostalgia, beliau terus mengamati seluruh dunia untuk memorabilia politik Malaysia yang tidak ternilai.


"Saya sentiasa terpesona dengan barangan vintaj. Saya mengetengahkan barangan Merdeka dan Malaya kerana mereka jarang, terutamanya kepada rakyat Malaysia. Saya biasanya mendapati kepingan-kepingan yang lebih tua lebih menarik, itulah sebabnya saya biasanya mengumpul barang-barang dari era 50-an hingga 80-an atau lebih awal. Saya memburu mereka dalam talian dan di pasar lambak di seluruh Malaysia & Singapura, "kata Adrian (Kedai Carousell: nicimeow)
 

3) 14-karat Gold Ring UMNO


Ia sentiasa menarik untuk dikaitkan dengan politik, tetapi mengekalkan cincin emas 14 karat oleh parti politik juga sangat sejuk dan cara yang bagus untuk menunjukkan sokongan anda kepada parti. Cincin itu kini dijual di Carousell untuk RM1,800.


Akmal bin Azman, 21, (Kedai Carousell: akmalazmn) berkata, "Ini cincin UMNO milik rakan pengumpul saya yang sedang mencari jalan untuk menjual beberapa koleksi peribadi beliau. Carousell telah membantu kami untuk menjual banyak barang-barang kami dan tidak lama lagi membuat perkongsian antara kami. Ia menjadi penjana pendapatan untuk kami. Ini cincin UMNO emas 14-karat yang unik dan unik akan menjadi salah satu milik kita yang paling berharga yang dijual di Carousell, dan kami berharap ia akan menemui pemilik baru."
 

4) Posisi Undi Barisan Nasional 1990


Poster lama yang tertulis di Jawi, mungkin untuk kawasan pedalaman Utara, adalah satu daripada hanya dua poster yang mempunyai penjual.


"Saya mempunyai dua keping poster ini - satu untuk saya dan satu untuk ayah saya. Sukar untuk mencari kepingan sejarah dalam keadaan pudina. Saya menjualnya sekarang kerana saya ingin memberikan orang lain dan peluang untuk mendapatkan memorabilia yang jarang berlaku ini, "kata Muhammad Hazim Bin Mohd Ridzuan. (Carousell Store: genuineforless).
 

5) Najib Razak dan Khairy Jamaluddin Mengilhamkan Cupcakes untuk Dijual!


Nurfazlyana Shahira bt Mohd Rosli bekerjasama dengan pembuat bakeri untuk menghasilkan roti nangka kolada Najib Razak dan kek coklat coklat Khairy Jamaluddin yang akan menjadikan hadiah unik untuk rakyat Malaysia.


"Cupcakes adalah salah satu pencuci mulut yang tidak mempunyai sempadan ketika datang ke kreativiti. Mewujudkan satu siri cupcakes yang diilhami oleh tokoh politik seperti Perdana Menteri dan Menteri Belia dan Sukan kami membantu memberi perhatian lebih kepada senario politik dan potensi kreativiti kuliner Malaysia. Saya berharap rakyat Malaysia akan menikmati kekayaan politik kita, sama seperti cupcakes kita. "(Carousell Store: fazly_ana)

Diasaskan pada tahun 2012, Carousell adalah pasaran iklan mudah alih untuk membeli dan menjual barang-barang baru dan kedua yang terdapat di Malaysia, Singapura, Indonesia, Taiwan, Hong Kong dan Australia. Untuk maklumat lanjut, ikuti mereka di www.facebook.com/carousell.my atau muat turun aplikasi Carousell dari Apple Store atau Google Play Store.








27 Oktober 2017

11street's Shocking? Pelancaran Kempen YES! Kembali

 
Syarikat penjualan dalam talian no. 2 di Malaysia, 11street akan melancarkan Jualan Tahunan Akhir tahun bertema 'Shocking? YES! yang menetapkan untuk memperkaya pengalaman pengguna, sempena beberapa kerjasama global utama yang akan diumumkan pada sidang akhbar. Membeli-belah dalam talian adalah sinonim dengan tawaran terbaik, dan kali ini, 11street akan menawarkan acara kejutan terbesar dengan janji Jaminan Harga Terendah. 
11street juga teruja memperkenalkan kesibukan tawaran tambahan daripada lebih 500,000 penjual tempatan dan jenama popular untuk menambah pelbagai dengan penghantaran percuma. Butiran mengenai kempen yang menarik ini adalah seperti berikut:  

Tarikh: 23 Oktober 2017 
Masa: 10:00 pagi hingga 12: 00 tghari 
Tempat: Aloft KL Sentral (Grand Ballroom, Level 2) 
              Jalan Stesen Sentral 5, Kuala Lumpur Sentral, 
              50470 KL (Waze: Aloft KL) 

Pada majlis itu, 11street juga akan kemas kini berikut:• Pengumuman eksklusif mengenai strategi perniagaan perusahaan dan arahan 11street Malaysia• Strategi perniagaan 11street Malaysia dalam beberapa bulan akan datang dan strategi untuk 2018• Menyerlahkan senarai perkongsian dengan jenama global terkemuka dari China, Jepun dan Korea 

Mengawal 'Shocking? Kempen YES! 'Ialah Hoseok Kim, Ketua Pegawai Eksekutif 11street, bersama-sama dengan wakil dari perusahaan global dari China, Jepun dan Korea. 

Turut hadir untuk menyaksikan dan menyokong acara penting ini adalah Presiden Dewan Perniagaan dan Industri Cina Bersekutu (ACCCIM) Tan Sri Datuk Ter Leong Yap, Pengarah Urusan Pertubuhan Perdagangan Luar Jepun (JETRO) Kuala Lumpur Encik Akira Kajita dan Pengarah Agensi Promosi Perdagangan Pelaburan Korea (KOTRA) Encik Yeon Sung Whan.







6 September 2017

Murah Dengan Shopee 9.9 Tak Lama Jer Lagi Tak Sabar

 
Shopee, platform e-dagang terkemuka di Asia Tenggara menyasarkan pertumbuhan sehingga lima kali ganda pada Hari Membeli-belah Dalam Talian 9.9, yang dianjurkan selama satu hari iaitu 9 September tak lama jer lagi.


Pengarah Urusan Serantaunya, Ian Ho berkata, Shopee optimis mencapai sasaran itu ekoran sambutan memberangsangkan diterima pada hari membeli-belah yang diperkenalkan tahun lalu, dengan mencatatkan jumlah jualan sehingga lima kali ganda dan tiga kali ganda jumlah trafik.


Katanya, pada tahun ini, Hari Membeli-belah dalam Talian 9.9 menjanjikan tawaran lebih besar dengan sokongan ribuan usahawan di bawah platform itu yang membariskan ribuan produk dipromosikan menerusi kempen Jualan Harga Terendah Shopee.


Juga Shopee memberi jaminan harga paling rendang dimana jika anda mendapati ada jualan lebih murah pada platform lain mereka akan mengembalikan semula 120% daripada perbezaan harga tersebut. Komitmen pihak Shopee dalam memastikan pembeli online puas hati dengan harga mereka tawarkan.


Menurutnya, Shopee turut menawarkan insentif berterusan termasuklah program penghantaran percuma seluruh negara dan bayar waktu terima (COD). Sehingga kini, Shopee merekodkan lebih 50 juta muat turun di rantau ini merentasi tujuh negara melibatkan Malaysia, Singapura, Indonesia, Thailand, Vietnam, Filipina dan Taiwan, dengan anggaran nilai dagangan kasar tahunan lebih RM12.87 bilion (AS$3 bilion).









17 Ogos 2017

Semarakan Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 Dengan Belian Murah Merchandise Di Lazada

 
Sudah tiba masa untuk kita sokong wira negara di Sukan SEA bukan sahaja dalam gelanggang tapi juga dengan pembelian produk-produk sukan sea. Sekarang ni dah boleh dapat secara dalam talian semua produk untuk semarak Kuala Lumpur 2017 dengan diskaun 80% hanya di Lazada.com.my.


Beli lah sekarang di Lazada promosi hanya untuk waktu terhad iaitu 19 hingga 23 August 2017 sahaja. Terdapat barangan seperti T-shirt, KL2017 Replica Torch dan banyak merchandise yang boleh jadi kenang-kenangan. So ini masa nak kumpul kerana ia bukan setiap masa ada hanya setelah bertahun-tahun Malaysia tidak menjadi tuan rumah.



Juga ada peraduan Snap & Win anjuran Lazada bagi menyemarakkan semangat kesukanan dikalangan rakyat Malaysia. Hanya snap gambar anda sedang bersuka dan sertakan hashtag yang dinyatakan. Anda boleh menang baucer RM500 daripada Sport Direct jom sertai sekarang juga.






Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter