Jumlah Paparan Halaman

Memaparkan catatan dengan label Online Shopping. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Online Shopping. Papar semua catatan

12 Jun 2019

Awas berhati-hati Dengan Penipuan Pembelian Dalam Talian Ini

 
Dalam zaman yang makin canggih dan juga makin moden kes penipuan dalam talian juga ikut sama berkembang. Kini mereka makin berani membuat jualan barangan secara terbuka di laman web mahupun laman sosial media. Baru-baru ini ramai orang sudah terkena dengan penipuan jualan dalam talian di laman seperti di bawah ini. 

Laman sesawang : https://www.bootes.online
Laman Facebook : https://www.facebook.com/Bootesstore
Laman Instagram : https://www.instagram.com/hi_bootes



Modus operandinya mudah sangat membuat promosi jualan menggunakan sosial media dengan meletak harga yang murah giler-giler dan kemudian letak gambar barang yang bagus dan berkualiti. Bila kita terpedaya dan mula tertarik kemudian kita akan buat pembelian atas talian atau COD.



Lepas tu tunggu barang sampai dan bila sampai sangat kecewa kerana barang yang dihantar langsung tidak sama seperti mana yang kita lihat. Seperti saya sendiri terkena juga dimana saya buat pembelian produk "Mobile 3-Axis Handheld Smartphone Gimbal Stabilizer" dengan harga yang gilerr murah RM185 sahaja. Tapi bila barang sampai hanya "Selfie Stick Integrated Tripod K07" yang berharga RM18 sahaja kalau beli kat laman sesawang lain.



Setelah tersedar tentang perkara seperti ini saya buat aduan kat Email yang diberi dan juga laman Facebook mereka namun tiada tindak balas untuk membuat pertukaran atau pemulangan wang semula. Malah saya disekat daripada untuk menghantar aduan kepada laman Facebook mereka. Jadi rasa kecewa dengan tindakan mereka saya buat semakan di internet dan mendapati rupanya ramai orang lain diluar sana juga telah tertipu dengan jualan melalui laman web yang sama. Boleh lihat aduan beberapa pembeli lain. (Gambar dan nama terpaksa ditutup demi keselamatan).





Saya pun akui tersilap dan terpedaya dengan promosi mereka dan tidak buat semakan terlebih dahulu tentang laman ini. Perkara yang perlu kita semak sebelum buat pembelian online adalah:-

1) Ketahui kat mana lokasi dan asal usul laman jualan tersebut
2) Kenal pasti No Tel, Email atau sebarang contact yang jelas tentang laman yang kita nak buat pembelian tersebut. 
3) Semak sebarang testimoni dari pelanggan yang pernah buat pembelian dalam laman tersebut.

Setelah saya dapati laman ini meragukan dan saya mengambil keputusan untuk buat tindakan seperti beritku mengikut saluran yang betul.

Pertama buat aduan di Laman Facebook 


Kita boleh buat report kepada laman Facebook mana-mana page yang membuat penipuan seperti ini. Korang boleh ikuti step seperti dibawah. Makin banyak aduan yang dibuat makin cepat tindakan daripada pihak Facebook terhadapt laman page ini.




Kedua buat aduan di Laman Instagram


Kita juga boleh report tentang penipuan di laman Instagram seperti ini. Korang boleh ikut step by step yang saya sertakan untuk report laman Instagram mereka. Ini akan menyekat mereka agar boleh buat sebarang promosi atau iklan sekiranya dapat banyak report tentang penipuan mereka.



Ketiga buat aduan kepada SKMM (Suruhanjaya Komunikasi Dan Multimedia Malaysia)


Ini pun satu tindakan yang penting kita perlu buat aduan kepada SKMM agar mereka dapat mengambil tindakan kepada penipuan secara dalam talian ini. SKMM atau MCMC adalah badan yang bertanggugjawab mematau semua jenis online tak kira laman sesawang, social media dan juga peralatan teknologi. Buat aduan di laman sesawang https://aduan.skmm.gov.my



Keempat buat aduan kepada CFM dan CMCF


Ini pun juga adalah tempat yang paling tepat untuk kita buat sebarang aduan tentang seberang penipuan atau juga salah guna laman sesawang, sosial media dan juga online. Korang boleh buat aduan seperti di bawah ini.



Jangan kita buat report kat Aduan Rakyat 3.0 pulak hehehehe.

Kita perlu ambil tindakan kepada pihak yang suka buat penipuan dan palsu ini kerana ia dah menjadi wabak sekiranya tidak dibendung. Jangan upload dan sebar kat sosial media rasa tidak puas hati kita kerana ia hanya akan memburukan lagi keadaan. Tapi kena buat aduan disaluran yang betul biar pihak berwajib ambil tindakan sewajarnya. Sekiranya semua saluran yang betul kita dah buat tetap tidak ada tindakan juga maka caranya barulah boleh viralkan kat laman sosial itu adalah last pilihan yang kita ada.

Harap dengan pendedahan sedikit sebanyak ini dapat memberi pengetahuan kepada semua agar tidak terus tertipu dengan penjualan secara dalam talian yang kita tidak tahu asal usulnya. Lebih baik kita periksa dulu dan kenal pasti bahawa mereka adalah laman yang sebenar atau tidak. Jangan jadi seperti saya yang dah kena tipu baru nak sibuk buat aduan. Banyak juga saya kena tipu dengan laman ini hati-hati lah semua ok.













31 Mei 2019

Jadikan Raya Anda Unik Tahun Ini Dengan Carousell

 
Carousell, salah satu daripada pasaraya iklan terbesar dan paling cepat di dunia akan meraikan Hari Raya Aidilfitri bersama rakyat Malaysia menerusi pelbagai barangan unik yang tersenarai di platformnya. Sebagai sebahagian daripada persiapan Raya tahun ini, kempen Mari Ber-Carousell platform menarik banyak penyenaraian menarik yang akan menjadikan perayaan Raya tahun ini sangat unik.

1) Balik Kampung dalam Gaya dengan pereka unik Kebayas


Jenama fesyen homegrown, Lily & Orkid, telah mengubah baju kebaya klasik dan mengubahnya menjadi kepingan kontemporari. Terdiri daripada empat reka bentuk iaitu Roslina, Miliza, Ramelah dan Norida, setiap bahagiannya disemai secara eksklusif dan boleh dipenuhi dengan permintaan individu.

"Koleksi tahun ini lebih memaparkan kewanitaan wanita. Dari bagaimana mengalir atas apabila ia menyentuh angin, bagaimana ia bersinar ketika di bawah sinar matahari dipikirkan dengan baik, "Iylia Insyirah, pengasas Lily & Orkid. Saham terhad tersedia, dapatkan koleksi Lily & Orkid Raya anda di https://my.carousell.com/lilyxorkid/.

2) Berpakaian Kucing anda untuk menangkis Soalan Peribadi Sensitif dari keluarga


Bukankah itu mengecewakan dengan soalan yang sama tahun demi tahun? "Bila nak kahwin ni?" Atau "Dah ada anak belum?".

Masa untuk membuat lencongan dengan beberapa pakaian kucing foryour. Dapatkan aksesori kucing cutest dari Momokipets dan mengalihkan saudara-saudara anda dengan kerumitan Raya ini. Tinggalkan perhatian kepada kucing anda, semasa anda hanya meletakkan hangat di latar belakang.

Lebih baik lagi, Momokipets menawarkan promosi penghantaran percuma yang terhad dengan pembelian minimum sebanyak RM30 sahaja. Bangkitkan kucing anda hari ini di https://my.carousell.com/momokipets.

3) Salurkan influencer batin anda, dengan mengambil item apabila Kecantikan Influencer Declutters Pakaian Almari beliau di Carousell


YourTuber dan influencer yang terkenal, Nisha Ezzati, menjual beberapa koleksi terbaik (dan kadang-kadang tidak digunakan) di Carousell. Ini termasuk beg tangan, kasut tinggi, alat, seluar, baju dan senarai barang yang tidak berkesudahan, semua untuk tawaran murah. Ini termasuk jualan baju premium berjenama serendah RM20.

"Tiada apa-apa yang menimbulkan platform yang mudah, mudah dan boleh dipercayai seperti Carousell bagi saya untuk menyatakan, terutamanya apabila saya dapat memberikan barang-barang ini kehidupan baru dengan pemilik baru. Lebih-lebih lagi, kebanyakan item dijual pada setengah harga asalnya dan masih boleh dirunding. Perhatikan saya di Carousell untuk mendapatkan maklumat lanjut. "

Beli di kedai Nisha di https://my.carousell.com/nishxnish dan anda tidak akan menyesal memakai keindahan balik kampung ini.

4) Go Skrr dengan Butang LEGO bertema Superhero di Baju Raya anda


Hari Raya Aidilfitri adalah urusan tahunan di mana keluarga dan rakan-rakan berkumpul, dan penting untuk bertenang. Dengan semua kegilaan superhero pada masa ini, mungkin akan menjadi baik untuk memasangkan baju raya anda dengan beberapa aksesori superhero.

Mulai dari Thor, Spiderman, Batman hingga pelbagai jenis butang buatan LEGO, aksesori oleh Mainan Malaya dibuat sesuai dengan gaya fesyen anda dan ini pasti menjadi perbincangan tentang kampung.

Dapatkan butang superhero anda di https://my.carousell.com/malayatoys/








26 Februari 2019

CAROUSELL Mencatatkan Rekod 45.1% Penyenaraian Produk Musim Tahun Baru Cina

 
Carousell, salah satu daripada pasaraya iklan terbesar dan paling cepat berkembang di dunia, hari ini berkongsi bahawa bilangan penyenaraian di platform meningkat 45.1% kepada 678,853 penyenaraian semasa musim perayaan Tahun Baru Cina. Fesyen wanita, fesyen Lelaki, Produk Kesihatan & Kecantikan, Produk Bayi & Kanak-kanak, dan Alat adalah lima kategori teratas di platform sepanjang tempoh tersebut.


Ini dibandingkan dengan tempoh yang sama tahun lepas apabila penyenaraian di Carousell meningkat sebanyak 20%, membuktikan bahawa platform itu proaktif dalam pendekatannya untuk mempromosikan pengutipan, dan menjual barangan yang tidak digunakan dan kurang digunakan di rumah.

"Musim perayaan Tahun Baru Cina adalah apabila rumah tangga tradisional meremehkan sebagai sebahagian pembersihan musim bunga dan sebagai persediaan untuk perayaan tahunan. Lonjakan penyenaraian di Carousell pada tahun ini menunjukkan bahawa rakyat Malaysia semakin menyedari nilai setiap barangan dan bukannya membuang barang-barang yang memilih untuk menyenaraikan barang-barang mereka yang dicuri di Carousell," kata Tang Siew Wai, Ketua Carousell Malaysia.

Pada tahun ini, Carousell telah mengambil inisiatif untuk melancarkan pembersihan musim bunga dan mempromosikan pengulas, yang membawa kepada pembebasan empat video dalam talian sebagai sebahagian daripada kempen "Jual di Carousell". Siri yang menggambarkan keluarga empat pembersihan musim bunga sebagai persediaan untuk musim perayaan telah berjaya memperoleh lebih daripada 4.1 juta view pada pelbagai platform media sosial.

Siew Wai juga mengakui bahawa peningkatan pesat dalam penggunaan internet di seluruh Malaysia turut menyumbang kepada peningkatan. "Lebih ramai rakyat Malaysia kini boleh mengakses Carousell dengan mudah membeli dan menjual barangan yang dicuri pada harga yang berpatutan."

Pada 11 Januari 2019, Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) mengumumkan bahawa sejumlah 87.4 peratus penduduk Malaysia menggunakan Internet berbanding 76.9 peratus pada 2016. Kenyataan itu juga menunjukkan bahawa transaksi digital juga berada pada aliran menaik kerana pengguna Internet pemangkin dalam membangunkan ekosistem digital yang lebih luas di negara ini.

Satu tinjauan yang dilakukan oleh Carousell pada akhir 2017 mendedahkan bahawa 46 peratus Carousellers di Malaysia mempunyai sembilan item yang tidak digunakan atau tidak digunakan di rumah. Hanya 29 peratus daripada kumpulan ini akan menjual barangan mereka untuk pendapatan tambahan.

Terdapat banyak kesempatan bagi rakyat Malaysia untuk mengetahui kegembiraan mengumumkan dan memperoleh sedikit wang tambahan pada masa yang sama. Maklumat lanjut, ikuti Carousell di https://my.carousell.com atau muat turun aplikasi Carousell dari Apple Store atau Google Play Store.







22 Februari 2019

ShopBack Berikan Lebih Ganjaran RM350K Semasa Ulang Tahun Ke-4

 
ShopBack Malaysia, portal Cashback yang terkemuka ingin memberikan hadiah Birthday Shopping Spree Giveaway yang ke-4 dari 20 - 22 Februari tahun ini. Nilai belanja beli tajaan akan dinaikkan kepada RM30K (RM18K tahun lepas), dan pasangan dengan cashback akan diberikan semasa tempoh kempen, jumlah nilai ganjaran adalah lebih dari RM350K.


Setiap pengguna ShopBack yang pergi melalui laman web atau aplikasi ShopBack untuk berbelanja dengan mana-mana kedai kongsi yang menyertai ShopBack Menjadi 4! Kempen secara automatik akan memasuki Giveaway Spree RM30K secara automatik. Tiga (3) pengguna ShopBack akan dipilih secara rawak sebagai pemenang, dengan setiap pembelian belanja RM10K yang ditaja.

Pembeli dalam talian juga boleh menjangkakan ganjaran epik iaitu cash back jam bertuah dan 100% rebat tunai pada barangan terpilih, serta cash backs upsized khusus dan kod promo eksklusif yang ditawarkan oleh kedai kongsi yang termasuk Lazada, Shopee, 11street, Booking.com, Expedia, KLOOK, Hermo , ZALORA, Taobao, Trip.com, Nike dan banyak lagi.

"Pulangan tunai 100% hanya bermaksud jika pengguna membayar RM10 untuk item, mereka akan dapat balik balik wang tunai RM10 dari kami. Empat tahun yang lalu, kami hanya mempunyai 300 pengguna dan hari ini, lebih daripada 1 juta rakyat Malaysia membuat ShopBack berhenti pertama dalam perjalanan membeli-belah dalam talian mereka. Terima kasih kepada sokongan mereka, kami dapat membuat skala dan membantu lebih ramai pengguna untuk menjimatkan perbelanjaan harian mereka. Tidak ada cara lain yang lebih baik untuk menunjukkan penghargaan kami daripada memberi ganjaran yang terbaik kepada para pengguna kami semasa acara yang bermakna ini, " kata Alvin Gill, Pengurus Besar ShopBack Malaysia.


Beliau menyatakan bahawa membeli-belah dalam talian telah mendapat populariti yang tinggi sepanjang tahun lalu dan diskaun (termasuk potongan harga, diskaun kupon, rebat tunai dan penghantaran percuma) kekal sebagai sebab utama pelanggan membuat pembelian dalam talian, diikuti dengan kemudahan. Dia percaya Q1'19 akan terus berkembang terutama dengan sambutan ulang tahun ke-4 yang akan datang ShopBack Malaysia.

Mengikut data ShopBack Malaysia, membandingkan dengan Jan'18, bilangan pesanan dalam talian yang dibuat melalui ShopBack Malaysia pada Jan'19 meningkat lebih daripada 100%. Beliau menyifatkan pertumbuhan pada bulan Januari untuk kejayaan kempen Tahun Baru Cina ShopBack di mana lebih daripada RM2 juta cashback diberikan kepada pengguna, dua kali ganda daripada kempen CNY tahun lepas. 11street, Agoda, Booking.com, Lazada dan Shopee adalah lima kedai atas talian bulan lepas.

Di samping itu, ShopBack Malaysia memerhatikan kenaikan 40% dari segi peratusan pesanan yang dibuat melalui aplikasinya pada Jan'19, apabila membandingkan YoY dengan Jan'18. "Ini didorong oleh integrasi apl kami dengan Grab, Lazada (app), dan seterusnya 11street, Shopee, AliExpress dan aplikasi Booking.com. Integrasi membolehkan kami bekerja secara langsung dengan rakan kongsi untuk memberikan cashback untuk pembelian aplikasi pada masa yang sama, mendorong pengguna ShopBack untuk mencuba aplikasi rakan kongsi. ShopBack adalah perintis dalam aplikasi untuk integrasi aplikasinya di rantau ini dan kami menyasar untuk melayari lebih banyak aplikasi yang popular pada tahun ini. "


Mendaftar ke ShopBack adalah percuma. Lebih daripada 1 juta rakyat Malaysia menggunakan ShopBack pada masa ini, dan lebih daripada RM30 juta cashback telah diberikan kepada pengguna tempatan sejak tahun 2015. Untuk maklumat lanjut mengenai kempen Hari Lahir ke-4 ShopBack, sila layari https://www.shopback.my/anniversary atau ikuti https://www.facebook.com/ShopBackMalaysia.







11 Januari 2019

Aplikasi Ini Sangat Memudahkan Untuk membeli Tiket Bas Dan Juga Makanan

 

CatchThatBus  


Perjalanan dengan pengangkutan awam di Malaysia boleh mencabar pada masa-masa tertentu. Tidak hanya masalah ketiadaan tiket tetapi juga kesulitan bagaimana tiket dibeli. Di sinilah CatchThatBus bertujuan untuk membangunkan perubahan positif dalam industri pengangkutan awam melalui penyampaian idea revolusioner dan inovatif. Ia bukan sahaja untuk memberi kemudahan kepada penumpang untuk mengesan pengendali bas, tetapi juga meningkatkan produktiviti dan keuntungan operator masing-masing.


Promosi Diskaun FAVE 


Fave membawa anda diskaun tawaran pada perkara yang mengagumkan untuk makan, lakukan, melihat dan pengalaman di bandar anda. Nikmati harga yang rendah setiap hari dengan FAVE dan jimat sehingga 70% di restoran kegemaran anda, kafe, spa, salun, gim dan banyak lagi. Layari beratus-ratus tawaran di bandar anda dan temui kegemaran tempatan setiap hari. Menjelajah, membeli dan menebus dengan lancar dalam beberapa pili. Menentukan apa yang perlu dilakukan dan tidak pernah menjadi lebih mudah!







20 Disember 2018

Enam Kelebihan Membeli Belah Di Jenamalokal.com

 
Bangga sangat sekarang dah ada satu platform jualan 'Online Marketplace' yang hanya mempamer dan menjual produk dari jenama tempatan (Malaysia). Mesti anda kurang kenal dengan Jenamalokal.com ini nak banding dengan nama beli-belah online yang dah cukup popular. Namun ia mempunyai beberapa kelebihan yang memberi keuntungan kepada penjual produk mahupun pembeli.


JenamaLokal berhasrat untuk menjadi platform bagi menyebarkan maklumat dan kebaikkan tentang produk jenama tempatan dan secara tidak langsung memartabatkan produk jenama tempatan. Ini akan memberi persaingan sihat produk tempatan dengan lambakkan produk luar negara melalui platform yang datang daru luar negara.

Enam Kelebihan Membeli-belah di Jenamalokal.com


1. JenamaLokal adalah sebuah Online Marketplace pertama yang mempamer dan menjual barangan tempatan dari jenama yang dipercayai dan pembeli akan membuat pembelian terus daripada pengeluar produk jenama tempatan.

2. Setiap pembelian akan mendapat mata ganjaran (Points) di mana setiap mata ganjaran yang dikumpul boleh digunakan untuk membuat pembelian seterusnya.

3. Sistem pembayaran yang mudah dan selamat di mana anda bukan sahaja boleh membuat pembayaran menggunakan 'Online Banking', kad kredit/debit, 'PayPal' malah anda juga boleh membuat pembayaran menggunakan 'e-wallet' seperti 'BOOST wallet', 'Vcash wallet' dan 'Web cash' 24 jam.

4. Setiap pembelian boleh dipantau dengan sistem 'Live Tracking' di mana anda hanya perlu memasukkan 'Tracking Number' yang diberikan selepas membuat pembayaran untuk menyemak status barangan yang dibeli dan pembeli akan menerima SMS/Whatsapp untuk memberitahu penghantaran hari dan waktu barangan yang dibeli akan tiba.

5. Pembeli boleh berhubung dan bertanyakan soalan terhadap barangan/produk yang hendak dibeli terus kepada peniaga dengan sistem 'Live Chat' yang disediakan di dalam Platform JenamaLokal.com.

6. Jika pembeli ingin mendapatkan info lanjut tentang sesuatu produk yang dijual di dalam JenamaLokal, pembeli boleh mengikuti media sosial JenamaLokal dan yang menariknya setiap pengeluar produk tempatan selalu membuat pemberian produk percuma serta voucher diskaun mereka khas untuk pengikut media sosial JenamaLokal.


Bestnya kat sini ia dilengkapi dengan sistem pembayaran yang selamat serta sistem penghantaran yang mudah bagi peniaga dan juga kepada kita selaku pembeli. Ini adalah perkara yang paling penting sebelum kita membeli kat satu platform online. Dalam platform ini terdapat banyak kategori barangan yang boleh didapati seperti Fashion, Health & Beauty, Accessories, Food & Beverage, Sports & Outdoor, Home & Living, Handicraft, Baby & Toys, Ticket & Voucher serta macam-macam lagi.


Enam Kelebihan Menjadi Peniaga Di Jenamalokal.com 


1. Peniaga akan mendapat laman niaga (Storepage) untuk jenama anda sendiri yang boleh digunakan sebagai laman sesawang jenama peniaga sendiri.

2. Laman niaga (Storepage) peniaga juga boleh meletakkan pautan media sosial peniaga supaya pelangan mudah mendapatkan info tambahan tentang produk peniaga.

3. Sistem pembayaran yg mudah dan selamat di mana pelanggan boleh membuat pembayaran dengan pelbagai cara dan peniaga boleh menebus wang penjualan mereka sebaik sahaja pelanggan mendapat barangan/produk mereka.

4. Penghantaran produk peniaga akan diuruskan oleh JenamaLokal untuk dihantar kepada pelanggan di mana produk yang beli pelanggan akan diambil dari tempat peniaga beroperasi dan terus dihantar kepada pelanggan.

5. Sistem 'Dashboard' yang mesra pengguna di mana peniaga mudah untuk memuat-naik gambar dan maklumat produk yang hendak dijual dan laporan pembelian dari pelanggan.

6. JenamaLokal mengekalkan eksklusif terhadap jenama peniaga di mana hanya pemilik jenama atau ibu pejabat sahaja yang dibenarkan untuk membuat pendaftaran supaya tiada permainan harga dari pihak ketiga, agen atau 'reseller'.

7. Pelanggan anda juga boleh membuat 'Review' terhadap barangan/produk peniaga untuk membantu meningkatkan kepercayaan pelanggan terhadap barangan/produk peniaga.

8. Pelanggan boleh berhubung terus dengan peniaga dengan sistem 'Live Chat' yang disediakan di dalam Platform JenamaLokal.com. 


Jika anda seorang peniaga dan berminat untuk mengetahui tentang cara mendaftar disini boleh terus ke pautan http://bit.ly/jenamalokal. Jadikan produk anda walaupun sekecil mana mampu setanding dengan produk antarabangsa dan berada dalam platform jualan secara dalam talian yang menjadi kegilaan ramai pengguna di Malaysia. Jangan lepas peluang untuk gandakan jualan anda di JenamaLokal.com.

Anda juga boleh dapat diskaun beli-belah dengan menggunakan kod 'grak0xdg8c' sewaktu membuat pembayaran dilaman JenamaLokal. 

Info lanjut boleh layari sosial media JenamaLokal







4 Disember 2018

Kerjasama ShopBack Dan Petron Untuk Program Penebusan PMiles

 
Rakyat Malaysia kini boleh menggunakan cashback dari ShopBack setiap kali mereka mengisi minyak di stesen minyak. Portal No.1 Cashback di negara ini baru-baru ini menandatangani perkongsian dengan Petron Malaysia, menjadi yang pertama di negara ini untuk membolehkan pengguna menukar wang tunai balik ke Points Petron Miles (PMiles) dan sebaliknya.


"Sebelum ini, selepas pengguna memperoleh pulangan daripada pembelian dalam talian mereka, mereka boleh memilih untuk memindahkan tunai ke akaun bank mereka atau menggunakannya untuk mengimbangi bil telefon Maxis. Kerjasama dengan Petron adalah yang pertama untuk kedua-dua pihak - online jangka panjang pertama untuk penebusan offline untuk ShopBack, dan offline pertama untuk penebusan dalam talian (Mata PMiles untuk cashback) untuk Petron juga, "kata Alvin Gill, Pengurus Besar Negara ShopBack Malaysia.

Beliau menyebut bahawa bilangan pengguna yang mengumpulkan lima angka wang tunai balik melalui ShopBack semakin meningkat. Rakyat Malaysia semakin akrab dengan faedah cashback dan syarikat itu telah meneroka peluang untuk terus membentuk tabiat belanja pengguna yang lebih bijak di luar talian, yang mana ia merasakan keutamaan harus berada pada cara yang memenuhi keperluan praktikal kehidupan seharian rakyat Malaysia.

"Dilaporkan bahawa kira-kira 23.9 peratus daripada pendapatan boleh guna Malaysia dibelanjakan untuk petrol, perumahan dan utiliti pada tahun 2016. Oleh itu, kami memutuskan untuk meneruskan penebusan petrol sebagai pilihan pengeluaran bukan tunai kedua. ShopBack teruja untuk melancarkan ini dengan Petron dan kami pasti berharap kerjasama yang sama pada masa akan datang. "

Pilihan penebusan Mata PMiles kini tersedia di semua platform ShopBack (web, web mudah alih, dan aplikasinya). Untuk menukar cashback kepada mata PMiles, pengguna hanya perlu log masuk ke akaun mereka, memilih penarikan balik - penebusan mata dan kemudian mengisi maklumat yang diperlukan. Bagi setiap cashback RM10, pengguna boleh menukarnya kepada 600 point PMiles.


Menurut Choong Kum Choy, Ketua Perniagaan Runcit untuk Petron Malaysia, kerjasama dengan ShopBack menggariskan komitmen Petron untuk memberikan pengalaman pelanggan terbaik kepada anggota PMiles. "Kami komited untuk memberi pelanggan kami produk terbaik, perkhidmatan terbaik, dan ganjaran terbaik. Kerjasama kami dengan ShopBack memberikan nilai tambah PMiles kami dengan pilihan cashback, sambil meningkatkan pengalaman membeli-belah mereka dengan ketara. "

Pada masa ini, Petron Malaysia mempunyai lebih daripada 620 stesen perkhidmatan di negara ini. Ahli PMil juga boleh menukar mata mereka di Stesen Perkhidmatan Petron Negara atau muat turun borang dari Laman Web PMiles. Setiap 1000 mata PMiles boleh ditukarkan kepada RM10 Cashback, yang akan dikreditkan ke dalam akaun ShopBack pengguna.

Daftar ke ShopBack adalah percuma. Lebih 1 juta rakyat Malaysia menggunakan ShopBack pada masa ini, manakala jumlah pemberian rebat tunai sejak 2015 telah melebihi RM25 juta. Menurut Alvin, jualan talian mega yang akan datang 12.12 akan melihat laman web popular seperti Shopee, Lazada, 11street, Taobao, Expedia, Booking.com, ZALORA, Sephora, dan sebagainya bersatu dengan ShopBack untuk menawarkan sehingga 30% rebat tunai, dengan tujuan membuat belanja dalam talian lebih menyeronokkan dan kos efektif untuk semua orang.

Maklumat lanjut mengenai penebusan Mata PMiles layari :-
Laman web : https://www.shopback.my/petron-info
Facebook : https://www.facebook.com/ShopBackMalaysia.







26 November 2018

Carousell Lancar Kempen Derma Barang Anda Dengan Gunakan #PrelovedwithLove

 
Carousell, salah satu daripada pasaraya iklan terbesar di dunia yang paling pesat berkembang di dunia, akan menganjurkan kempen derma item pilihan untuk badan amal terpilih bagi kempen ini dan Ti-Ratana Welfare Society dipilih untuk Malaysia.


"Komuniti kami adalah sebahagian daripada Carousell. Kami memahami peranan penting ahli komuniti boleh memain peranan dalam menyumbang dan memberikan kembali kepada masyarakat. #PrelovedwithLove adalah pergerakan untuk memberi inspirasi kepada rakyat Malaysia untuk memperjuangkan penyebab ini memberi kembali kepada orang yang kurang bernasib baik. Kami juga ingin menggalakkan rakyat Malaysia mendermakan barang-barang yang mereka sayangi dan bukan hanya melupuskannya, Carousell adalah pasar iklan untuk menjadikannya berlaku, " kata Tang Siew Wai, Ketua Carousell Malaysia.

Beliau menambah bahawa objektif memandu ini adalah untuk menyerlahkan keperluan rumah di luar keperluan dana, serta peluang yang baik untuk mengetepikan barang yang tidak digunakan serta membawa komuniti Carousell bersama untuk tujuan yang baik.

Di samping personaliti seperti supermodel Amber Chia, pelawak Kavin Jay dan penyanyi Bihzhu, Kelab Penggemar Star Wars Malaysia, dan Kelab Penghargaan Buku KL juga berjanji untuk mendermakan barangan, mainan, bata LEGO dan banyak lagi untuk Ti-Ratana Welfare Society. Di samping itu, mereka akan melawat rumah untuk hari yang penuh keseronokan dengan permainan dan aktiviti cosplay serta membentangkan barangan sumbangan mereka.

Ti-Ratana Welfare Society, sebuah masyarakat khidmat masyarakat didirikan dengan semangat belas kasihan untuk melayani dan menyediakan perlindungan, pendidikan dan penjagaan kepada anggota masyarakat yang kurang bernasib baik. Ia juga sebuah organisasi sukarela, bukan keuntungan, bukan partisan dan bukan denominasi yang menawarkan ruang lingkup yang luas dalam perkhidmatan masyarakat.

Orang ramai yang berminat untuk menyertai kempen ini boleh menyenaraikan item mereka di Carousell dengan #PrelovedwithLove hashtag tag dengan tag harga RM0. Ahli-ahli Ti-Ratana Welfare Society akan memilih item yang diperlukan dari senarai tersebut.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut dan menyertai kempen, lawati https://my.carousell.com atau muat turun aplikasi Carousell di Apple Store atau Google Play Store.

Butiran Kempen:
Tarikh: Sabtu, 1 Disember 2018 - Selasa, 25 Disember 2018
Laman web: https://my.carousell.com







6 November 2018

Kisah Pari-pari Dan Mat Top Sempena Lazada 11.11 Shopping Festival

 
Seharian Mat Top berfikir dan mencari idea bagaimana untuk mencantikkan ruang rumahnya yang kosong dan nampak suram. Bagaimana perlu dilakukan agar dia mampu menjadi ruang rumahnya bagaikan istana yang sangat indah dan begitu menarik. Jenuh Mat Top mencari idea dan tidak tahu untuk dapatkan bantuan siapa lagi. 


Namun tanpa sengaja selepas termenung melangut langit mencari idea tiba-tiba muncul sekumpulan pari-pari Istana Kayangan yang membantu Mat Top untuk mencari barang hiasan rumahnya. Pari-pari memberikan idea kepada Mat Top untuk membeli sempena dengan 11.11 Shopping Festival yang berlangsung pada 11 November 2018 di Lazada Malaysia.


Pari pertama terbang mengelilingi ruang dalam rumah Mat Top dan terpandang satu ruang dinding yang kosong dan luas. Maka pari tu mencadangkan kepada Mat Top agar dapat diserikan dengan Gold Flower Hand Painted Oil agar ruang yang kosong tu nampak lebih cantik. Katanya kat Lazada ada promosi harga sangat murah untuk membeli hiasa ini.


Maka pari ini pun melafazakan jampi rahsinya Laz Laz Lazadaaa.... 


Dengan sekelip mata sahaja hiasan dinding ini muncul di laman web Lazada dengan harga yang sangat murah. Mat Top sangat gembira dan tak terkata dan terus ambil laptopnya untuk membeli hiasan dinding ini tanpa rasa ragu lagi.

Tiba pula giliran pari kedua juga berlegar-legar kat ruang tamu rumah Mat Top dan ternampak sebiji kerusi kecil yang sangat tidak sesuai dengan saiz rumah tu. Maka pari tu bagi cadangan kepada Mat Top untuk membeli Lydia Lather Chair ini untuk menggantikan kerusi kecil ini. 


Juga terus pari ini menyanyikan jampinya Laz Laz Lazadaaaa.... 



Maka terus muncul promosi kerusi ini kat laman web Lazada dan Mat Top tanpa rasa ragu lagi terus membeli kerusi ini nak gantikan dengan kerusi yang kecil tu.

Akhir sekali pari ketiga juga pusing kat dalam rumah Mat Top nak melihat apa lagi yang boleh dihadiahkan kepadanya untuk menghiaskan rumah agar lebih cantik seperti istana. Maka nampak satu ruang yang luas dan perlu kepada Divider Cabinet


Tanpa rasa ragu lagi pari ketiga ini pun terus membacakan jampinya Laz Laz Lazadaaaa.... 


Maka muncul terus kat laman web Lazada divider cabinet dengan promosi sangat murah. Mat Top pun mengeluarkan kad kreditnya untuk membeli secara dalam talian kerana memang sangat murah.

Selepas itu tiba-tiba sahaja pari-pari tadi menghilangkan diri kerana telah berjaya menunaikan hajat Mat Top untuk menghias rumah seperti istana. Mat Top rasa sangat gembira dan terus melayari laman web Lazada sempena dengan 11.11 Shopping Festival. Banyak lagi rupanya barang yang sangat murah dan dia juga turut bagi tahu kepada keluarganya yang lain tentang promosi ini.










5 November 2018

Survey ShopBack Mendedahkan 11.11 Tahap Kesedaran Meningkat Kepada 96% Tahun Ini

 
Platform utama Cashback ShopBack menjalankan tinjauan baru-baru ini dan mendapati tahap kesedaran terhadap 11.11 Single's Day di kalangan pembeli dalam talian Malaysia telah meningkat kepada 96% tahun ini, dari 69% pada 2016.

"Dalam tinjauan 2016 kepada 2,000 pembeli dalam talian Malaysia, 69% menjawab mereka tahu apa Hari Singles dan 31% mengatakan mereka tidak. Tahun ini, 96% menjawab bahawa ia adalah acara dalam talian yang besar (68%) atau hanya satu lagi acara membeli-belah dalam talian (28%); hanya 3% daripada 2,000 responden yang mengatakan mereka tidak tahu apa 11.11, dan 1% menunjukkan hari itu mempunyai makna lain kepada mereka. Ini adalah kira-kira 40% peningkatan berbanding 2016, " kata Alvin Gill, Pengurus Besar Negara ShopBack Malaysia.


Graf 1: Kesedaran untuk 11.11 adalah tinggi di kalangan pembeli dalam talian Malaysia mengikut ShopBack 11.11 kaji selidik membeli-belah dalam talian 2018

Menurut Alvin, pelaburan Alibaba di Lazada dan promosi besar-besaran yang disalurkan menerusi pelbagai saluran dalam talian dan luar talian, serta usaha pendidikan yang dilakukan oleh rakan-rakan ganjaran sepanjang tahun mungkin menyumbang kepada pertumbuhan kesedaran. "Alibaba's Taobao dan Tmall telah bekerjasama dengan ShopBack pada peringkat serantau untuk meningkatkan prestasi pasaran melalui ganjaran tunai dan usaha pendidikan multimedia sejak tahun 2014, yang termasuk kandungan pelbagai bahasa, pendedahan pemasaran digital dan atas tanah, serta sokongan perkhidmatan pelanggan untuk menggalakkan pembelian melalui sama ada Taobao, Tmall atau koleksi Lazada Taobao, yang mana sesuai dengan keperluan mereka, "tambahnya.

"Walaupun menggalakkan majoriti mereka tidak sabar untuk 11.11, penjual dalam talian juga harus menargetkan mereka yang merasakan 11.11 adalah 'satu lagi acara belanja' melalui strategi produk dan promosi yang lebih baik. 98% responden berkata mereka sanggup membuat lebih banyak pembelian jika produk yang mereka perlukan boleh didapati dengan penawaran yang lebih tinggi secara dalam talian. Tiga tawaran teratas yang akan menggalakkan mereka membelanjakan adalah diskaun produk tinggi, penghantaran / penghantaran percuma, dan kod promo / kupon, "kata Alvin.

Apabila diminta memilih tiga tempat pasaran dalam talian yang mereka rasa akan memberikan tawaran 11.11 terbaik tahun ini, Lazada muncul sebagai pilihan utama, diikuti oleh Shopee dan 11street.


Grafik 2: Tiga pasaran utama dalam talian yang diharapkan para pembeli mempunyai tawaran 11.11 terbaik pada tahun ini

Kajian itu juga mendedahkan bahawa pembeli dalam talian lebih suka membeli-belah mereka untuk menjadi berpatutan, cepat dan selamat. "Mobile & Electronics muncul sebagai kategori yang paling popular untuk 11.11 tanpa mengejutkan; yang kedua ialah Home & Lifestyle yang menunjukkan pembeli boleh mencari item untuk membuat ruang hidup mereka sebelum Tahun Baru, diikuti oleh Fesyen serta Kesihatan & Kecantikan. "


Grafik 3: Tiga kategori utama yang dibeli oleh pembeli dalam talian pada tahun ini

Kaji selidik membeli-belah dalam talian ShopBack 2018 meliputi pandangan dari 2,000 pembeli dalam talian aktif ShopBack, yang mana 98.7% berumur 21 tahun ke atas dan sekitar 85% mempunyai pendapatan bulanan RM2,000 dan ke atas. 68.1% daripada responden kaji selidik menggunakan kad kredit / debit untuk membuat bayaran dalam talian manakala 25.4% memilih perbankan dalam talian sebagai kaedah pilihan, diikuti oleh tunai pada penghantaran 3.3%, Paypal 2.8%, dan lain-lain 1.3%.

"Kami menyaksikan 10 kali lebih banyak daripada lalu lintas web biasa yang diarahkan ke tapak rakan kongsi kami pada 11.11 pada 2017, lebih daripada transaksi bernilai RM6 juta dibuat melalui platform kami dan lebih daripada RM200,000 cashback yang disimpan dengan menggunakan ShopBack. Bersama dengan peniaga rakan kongsi kami, ShopBack Malaysia telah menyesuaikan kempen 11.11 tahun 2018 mengikut keperluan pembeli dan kami berhasrat untuk memecahkan rekod itu dengan menggandakan prestasi kami serta jumlah cashback tahun ini, "kata Alvin.


Pada masa ini, lebih daripada 1 juta rakyat Malaysia menggunakan ShopBack untuk pembelian harian mereka. Syarikat ini berfungsi dengan laman web dalam talian seperti Lazada, 11street, Taobao, Tmall, Booking.com, Expedia, Traveloka, ZALORA, Hermo, dan sebagainya untuk memberi pulangan tunai 30% sebagai ganjaran kesetiaan kepada pembeli dalam talian. Selain Malaysia, ShopBack juga beroperasi di Singapura, Indonesia, Filipina, Thailand, Taiwan dan Australia. Lebihan wang tunai bernilai RM25 juta telah diberikan kepada pengguna Malaysia setakat ini. Penjimatan cashback boleh dipindahkan ke akaun bank pengguna setelah pengesahan.

Maklumat lanjut, sila lawati https://www.shopback.my/ atau ikuti Facebook https://www.facebook.com/ShopBackMalaysia/.







6 September 2018

Perkara Yang Perlu Di Ambil Berat Ketika Membeli Barangan Rumah Baru

 
Semua orang mengidamkan rumah baru yang lebih luas dan juga berhampiran dengan tempat kerja. Almaklumlah kat KL ini memang susah nak mencari rumah yang luas dan murah zaman sekarang ini. Kalau ada pun rumah yang cukup-cukup sahaja luas untuk didiami oleh keluarga yang kecil. Tapi apa boleh buat itu semua cabaran dimasa zaman yang serba moden dan canggih ini.


Namun ada beberapa perkara yang boleh kita titik beratkan dalam menghias rumah baru untuk lebih selesa dan nampak kemas walaupun kecil. Paling penting kita menggunakan barang yang flexible untuk situasi dan juga kegunaan kita. Saya senaraikan beberapa barang yang korang boleh dapatkan secara online tapi moden dan menjadikan rumah anda lebih nampak hebat.

Wardrobe Yang Ada Segalanya


Ini sangat penting kerana sesetengah rumah hanya mempunyai ruang bilik yang kecil dan juga muat untuk barangn yang kecil. Jadi pemilihan almari pakaian yang bersesuai sangat penting demi memberikan ruang yang lebih kepada aktiviti lain dalam bilik seperti ruang solat atau juga ruang untuk senaman.


Solano Space Saving Corner Wardrobe ini sangat berpatutan kerana ia bukan sahaja flexible malah juga tahan air. Lihat sahaja ruang dalamnya yang boleh diubah mengikut keperluan untuk mengisi pelbagai barang peribiadi supaya tidak bersepah didalam bilik tidur anda. Selalu kira akan asingkan antara barang yang dah pakai dan baru jadi dalam almari ini kita boleh buat partition agar semua itu nampak kemas dan menarik


Selain itu juga Ia juga menggunakan kayu yang tahan lasak dan juga berkualiti tinggi. Pastinya kita nak pelaburan biat mahal sikit asal tahan lama dan banyak kegunaannya. Ini adalah salah satu penjimatan ruang yang tidak perlu kepada banyak lagi almari lain untuk satu bilik cukup satu ini sahaja semua ada.

Sofabed Lebih Mudah 


Bagi sesetengah rumah ruang tamu mereka hanya muat untuk satu sofa sahaja dan juga tv. Jadi cadangan terbaik adalah menggunakan sofabed kerana ia adalah 2 dalam 1 yang mampu menjadi sofa dan juga menjadi tempat simpanan barang. Contoh seperti Sofabed Friheten bukan sahaja boleh jadi sofa dan juga katil untuk tetamu yang ramai tapi ia juga ada ruang di bawahnya untuk simpan barang lain agar tidak nampak berselerak.


Jadi ini sangat membantu suri rumah dalam memastikan bahawa kawasan yang menjadi tumpuan tetamu itu nampak bukan sahaja kemas dan cantik tapi mewah. Sofa seperti ini satu yang bagus sangat untuk rumah yang mempunyai ruang tamu yang kecil tapi flexible untuk pelbagai guna.

Kabinet TV Bergantung


Satu lagi bahagian yang kita boleh pertimbangkan untuk membuat ruang tamu kita lebih nampak kemas dan bergaya adalah pembelia kabinet tv. Ramai orang suka kepada kabinet yang klasik dan juga elegen tak salah tapi bagi mereka yang mementingkan ruang nampak lebih flexible ini gunanya kabinet tv bergantung.


Pertama ia sangat memudahkan untuk para suri rumah membersihkan ruag bawah kabinet setiap minggu agak nampak kemas dan tersusun. Juga kabinet anda mesti ada ruang wall yang dapat melindungi pelbagai jenis kabel yang ada supaya tidak berselerak dan juga kadang-kadang merbahayakan kanak-kanak. Jadi ini semua ada keperluan dalam menimbangkan untuk membeli barangan dalam rumah supaya lebih pelbagai guna.

Beli Secara Online


Semua barangan yang saya senaraikan tadi korang boleh beli secara online kat laman web Lazada. Sempena dengan promosi 9.9 Festival Sale yang akan datang ini lagi menguntungkan pembeli yang memang suka membeli secara dalam talian. Di Lazada menyediakan pembelian murah sehingga 90% dan juga flexible hanya dari rumah dan semua barang di hantar terus kepada anda.


Jadi kerja untuk pemindahan rumah baru anda menjadi lebih mudah dan juga lebih senang tak perlu melabur banyak duit. Gunakan peluang yang ada ini kerana ia datang setahun sekali sahaja dan juga mampu memberi penjimatan yang banyak kepada anda. Almaklumlah orang baru beli rumah baru dan nak pindah memang banyak menggunakan duit jadi ini peluang untuk menjimat.








Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter