Jumlah Paparan Halaman

14 Mei 2019

Kempen Mari Ber-Carousell Sempena Ramadan Dan Syawal

Posted by   on

Carousell, salah satu daripada pasaraya iklan terbesar dan paling pantas di dunia, memulakan musim Raya dengan kempen digital Mari Mari-Carousell dengan video yang menampilkan selebriti tempatan Aeril Zafrel dan Wawa Zainal, menggalakkan rakyat Malaysia untuk menganggap Carousell Ramadhan ini.


Dengan Hari Raya Aidilfitri kurang dari sebulan, keluarga di seluruh Malaysia telah mula berpuasa dan mengumumkan rumah mereka sebagai persediaan untuk perayaan yang akan datang. Mereka boleh menjual barangan mereka yang tidak digunakan melalui Carousell dan mendapatkan wang untuk meringankan perbelanjaan perayaan atau memberi duit raya.

"Latihan ini pada Hari Raya lebih daripada sekadar pembersihan biasa. Ia mewujudkan peluang untuk ahli keluarga menjalin hubungan yang lebih baik, serta menjual dan memperoleh pendapatan tambahan untuk mengurangkan perbelanjaan isi rumah musim perayaan ini. Kami berharap lebih ramai rakyat Malaysia akan mula merosot melalui Carousell sebagai tradisi tahunan, "kata Tang Siew Wai, Ketua Negara Carousell Malaysia.

Carousell juga telah melancarkan Parti Raya Bonanza Idul Fitri sempena kempennya di mana rakyat Malaysia boleh menyenaraikan dan menjual barang-barang yang tidak diingini dan tidak digunakan, dan terpaksa memenangi hadiah-hadiah yang menakjubkan.


Parti Raya Bonanza Eid:
Eid's Raya Home Bonanza (Furniture & Home Appliances): 13 Mei 2019 - 19 Mei 2019
Eid's Raya Bonanza Telefon (Alat): 20 Mei 2019 - 2 Jun 2019

Musim ini juga merupakan peluang bagi usahawan yang bercita-cita tinggi. Seorang Carouseller teratas sejak 2014, Iylia Insyirah, pengasas jenama fesyen rumahan, Lily & Orkid, melancarkan koleksi Hari Raya istimewa untuk Wanita di platform. Reka bentuknya, yang diilhamkan oleh kebaya Melayu tradisional dengan sentuhan moden, adalah antara pembelian yang paling popular pada musim ini. Ia dilancarkan pada Carousell pada bulan April 2019, dan menjual siri Ramelah Kebaya dan Skirtnya dalam tempoh kurang dari sebulan.

"Iylia adalah salah satu daripada banyak rakyat Malaysia muda yang mula menjual pakaian yang disayangi di Carousell dan selama ini melancarkan label fesyennya sendiri. Kejayaan reka bentuknya adalah bukti sokongan masyarakat yang kuat terhadap usahawan tempatan, sama ada sambilan atau sepenuh masa. Kami akan terus menyokong Carousellers ini dengan memberikan mereka peluang untuk mendapatkan lebih banyak, "tambah Siew Wai.


Ahli komuniti Carousell juga akan mendapat lebih banyak nilai apabila Carousell telah menerbitkan 10 teratas Ramadhan Bazaars yang disyorkan di Lembah Klang dan ini akan membantu Carousellers menikmati bulan suci sepenuhnya.

Naklumat lanjut mengenai kempen Mari Ber-Carousell, layari https://my.carousell.com atau muat turun aplikasi Carousell dari Apple Store atau Google Play Store.Tiada ulasan:
Write comments

Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter