Jumlah Paparan Halaman

Memaparkan catatan dengan label Telefon. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Telefon. Papar semua catatan

2 Ogos 2019

Rayakan The HUAWEI Carnival 2019 Dengan Hadiah Sehingga RM1 Juta Untuk Dimenangi

 
Masa untuk memberi ganjaran kepada pengguna, HUAWEI membawa hadiah bernilai sehingga RM1 juta melalui acara tahunannya - The HUAWEI Carnival 2019.


Rakyat Malaysia yang layak membeli peralatan HUAWEI terpilih dari kedai-kedai yang mengambil bahagian di HUAWEI Carnival di seluruh negara (termasuk Kedai Pengalaman HUAWEI atau Kedai Online Rasmi) akan berpeluang untuk memenangi hadiah-hadiah menarik seperti Mercedes GLA200 Night Edition, 100 unit E-bike Orbit dan 400 unit Starlight Electric Scooters. Terdapat juga hadiah lain yang menarik dan hadiah untuk dimenangi!

Karnival HUAWEI 2019 terdiri daripada dua aktiviti yang berbeza untuk merayu kepada pelanggannya, iaitu pengaktifan "Spin and Redeem" dan pertandingan cabutan bertuah. Kedua-dua aktiviti memerlukan tiga langkah mudah untuk menyertai:


Pemenang untuk pertandingan cabutan bertuah akan diumumkan pada 30 Ogos 2019 menerusi laman Facebook rasmi HUAWEI.

Itu bukan semua! HUAWEI Y9 Prime 2019 juga akan dijual mulai 27 Julai 2019! Telefon pintar pertama HUAWEI dengan kamera selfie Pop-Up 16MP dan kamera belakang Triple dengan lensa ultra lebar akan tersedia di seluruh negara pada harga hanya RM899! Banyak untuk bukan hanya persediaan kamera terbaik dalam kelas, tetapi juga skrin BESAR, bateri BESAR dan telefon pintar keupayaan penyimpanan BESAR.

"Kami sangat teruja untuk memperkenalkan HUAWEI Y9 Prime 2019 ketika kami berusaha untuk menghasilkan produk teknologi canggih dan estetika peringkat pertama untuk membentuk semula pasaran telefon pintar peringkat masuk. Walaupun harga harganya yang berpatutan, ia adalah peranti HUAWEI pertama dengan kamera selfie pop timbul; skrin BESAR yang kurang bezel-kurang untuk melihat masa lapang; bateri BESAR dengan hayat bateri 4,000 mAH serta kapasiti storan BESAR dengan memori 128 GB ROM dan storan 512 GB yang boleh diperkembangkan, semuanya hanya RM899, "kata Bill Liu, Pengarah Negara HUAWEI Malaysia.

Sementara itu, pengguna Huawei dapat menebus ganjaran eksklusif dari pelbagai rakan kongsi jenama seperti Langganan Premium Viu Premium 6 bulan melalui Pusat Ahli, yang boleh dimuat turun menerusi Galeri App. Sehingga RM299 setiap pelanggan, ini adalah kali pertama HUAWEI memperkenalkan program yang memberi manfaat kepada pengguna untuk siri Y. Penebusan ganjaran adalah berdasarkan kepada asas pertama, sedangkan stok masih berlangsung. 

Selain itu, pelanggan HUAWEI juga boleh membeli peranti berikut pada harga baru bermula dari 27 Julai 2019:


Apa yang anda tunggu? Teruskan ke kedai-kedai yang berpartisipasi (seperti ditunjukkan dalam gambar yang dilampirkan di dalam e-mel), atau laman web HUAWEI Malaysia di http://bit.ly/HUAWEICarnival19 untuk mengetahui lebih lanjut!

*Tertakluk kepada terma dan syarat. Selagi stok masih ada.









1 Ogos 2019

Sambut Bulan Kemerdekaan Dan Hari Malaysia Bersama Realme Merdeka Month

 
Realme Malaysia, sebuah jenama teknologi global dengan semangat Dare to Leap melancarkan Bulan Merdeka realme 2019 sempena hari realmenya hari ini. Realme Malaysia akan meraikan bersama peminat dengan memberi kembali kepada rakyat Malaysia harga yang menarik serta aktiviti bulan ini. realme Malaysia bekerjasama dengan Shopee di Jualan Merdeka realme dan akan menawarkan jualan telefon pintar eksklusif sebagai harga yang berpatutan sebanyak RM349.


Jualan Merdeka Realme


Kemuncak utama Jualan Merdeka realm akan menjadi raja peringkat masuk kami, realm C2. Realme C2 dilancarkan di Malaysia bersama realme 3 Pro beberapa bulan yang lalu. Pada harga tahap kemasukan sebanyak RM429, realme C2 dianggap sebagai raja segmennya dengan skrin HD + dewdrop 6.1-inci immersive dengan nisbah skrin-ke-badan 89.35%, bateri 4000 mAh ditambah dengan pemproses Helio P22.

Rakyat Malaysia kini boleh mendapatkan realme C2 (2 + 16GB) pada harga yang berpatutan sebanyak RM349. Peminat yang berminat hanya boleh mengakses tawaran hebat di Shopee pada 5 Ogos. Kad SD dan barang dagangan percuma akan tersedia secara eksklusif kepada lima puluh pelanggan pertama. 

Jadi apa yang anda tunggu? Tandakan tarikh, bersiaplah dengan akaun Shopee anda dan nikmati tawaran hebat! Jangan ragu untuk melawat kedai rasmi realme di Shopee di sini http://bit.ly/realmeshp.

"Selain dari penjualan Realm Merdeka, kami juga akan menuju utara ke Kota Bharu untuk merayakan bulan Merdeka dengan peminat kami di Kelantan di mana kami akan menendang Roadshow Regional Realm kami di Aeon Mall Kota Bharu. Peminat utara kita kini boleh lebih dekat dengan pelbagai produk dan berpeluang memenangi beberapa hadiah Merdeka dari Malaysia. Terdapat juga pertemuan bertemu dengan peminat kami di Kelantan yang menyokong kami sepanjang perjalanan Dare to Leap di Malaysia, "kata Tiffany Teh, Pengurus Jenama realm Malaysia.


Roadshow Merdeka Realme


Jelajah 6 hari akan bermula dari 6 Ogos hingga 12 Ogos 2019 tidak termasuk 11 Ogos. Acara roadshow itu akan ditempatkan di Aeon Mall Kota Bharu dan terdiri daripada pelbagai aktiviti yang menarik dari melambungkan cincin, mesin cakar untuk perlumbaan e-mel. Terdapat juga ruang pengalaman di mana peminat boleh menyentuh dan merasakan pelbagai jenis telefon pintar realm. Peminat juga akan berpeluang memenangi telefon pintar realm di roadshow.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang acara dan promosi kami, ikuti kami di halaman Facebook kami serta Instagram di @realmemalaysia.








23 Julai 2019

Peraduan Teka Harga Dan Menang Hadiah HUAWEI Y9 Prime Baru 2019

 
HUAWEI Mobile Malaysia hari ini mengumumkan peraduan media sosial eksklusif untuk meraikan pelancaran HUAWEI Y9 Prime 2019 di Malaysia. Peraduan, 'Guess the Price: Win A HUAWEI Y9 2019', akan berlangsung dari 22 Julai, 12PM hingga 24 Julai 2019 12PM.

Sejak minggu kedua bulan Julai, HUAWEI telah mempromosikan telefon pintar menerusi laman Facebook rasminya, menggoda spesifikasi telefon pintar yang meningkat dan yang akan tersedia di pasaran Malaysia tidak lama lagi. Ciri-ciri awal yang diumumkan termasuk peranti Auto Pop-Up Camera dan Ultra FullView.


Mekanik pertandingan ini mudah. Untuk menyertai pertandingan 'Guess the Price', peserta mestilah pemastautin di Malaysia, berusia di atas 18 tahun dan mesti memiliki akaun Facebook dengan tetapan privasinya ditetapkan kepada "Awam". Setelah syarat telah dipenuhi, peserta perlu melengkapkan langkah-langkah berikut:

1. "Like dan Follow" HUAWEI Mobile MY Facebook Page.
2. Kongsi siaran peraduan dan tag TIGA (3) rakan anda.
3. Teka Harga SATU (1) unit HUAWEI Y9 Prime 2019 dalam Ringgit Malaysia di bahagian komen jawapan peraduan

Hanya ada satu pemenang yang dipilih dari pertandingan media sosial ini, dan dia akan pergi dengan unit baru HUAWEI Y9 Prime 2019. Pemenang akan dipilih berdasarkan jawapan yang disediakan; ia mestilah komen terakhir dengan jawapan yang betul atau mempunyai jawapan yang paling dekat dengan harga pasaran 'untuk diumumkan' HUAWEI Y9 Prime di Malaysia.

Masa potongan 12PM pada 24 Julai dan pemenang akan diumumkan pada hari berikutnya. Pemenang mesti menuntut hadiah dari HUAWEI dalam tempoh SATU (1) bulan dari tarikh pemberitahuan keputusan peraduan; jika tidak, hadiah itu akan dilucuthakkan.

Apa yang anda tunggu? Cepat log masuk ke HUAWEI Mobile MY Facebook di https://www.facebook.com/HuaweimobileMY/ untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peraduan ini.

*Tertakluk kepada terma dan syarat.







16 Julai 2019

Hanya Guna Aplikasi Telefon Pintar Boleh Dapat Duit Dengan Mudah

 
Tidak dinafikan zaman sekarang ni orang yang berada di rumah sahaja pun boleh buat duit tanpa perlu pergi ke pejabat. Salah satunya dengan menggunakan sosial media yang begitu popular sekarang ni seperti Instagram, Youtube, Facebook dan terbaru TikTok. Jadi tiada alasan untuk kita tidak menjana duit melalui semua itu tak perlu modal yang banyak hanya perlu sebuah telefon pintar dan juga talian internet yang stabil.


Kini dalam telefon pun dah ada banyak aplikasi yang boleh kita daftar untuk mendapat duit. Memang nampak macam leceh tapi daripada tiada langsung sekurang-kurangnya kita berusaha. Biar sikit lama-lama jadi bukit kerana saya juga telah cuba beberapa aplikasi yang dapat menjana pendapatan ini. Jom kita lihat beberapa aplikasi yang korang boleh muat turun dan kumpul duit.

1) JAG


Aplikasi ini paling banyak korang boleh kumpul duit dengan cepat mengikut langkah-langkah yang diberikan. Kalau korang perlu buat task yang perlu kongsi kat sosial media hanya upload sahaja dan submit link yang diperlukan. Ada juga tugasan yang memerlukan kita share kat whatsapp atau wechat. Setiap task ada harga yang ditetapkan makin banyak kita buat makin besar nilai yang akan ditawarkan. Korang boleh muat turun aplikasi JAG kat sini nanti daftar percuma seperti biasa dan boleh terus dapat duit.


2) Cashzine


Ini satu lagi aplikasi yang paling mudah untuk anda dapat duit. Caranya anda hanya perlu membaca beberapa artikel yang diberikan dan secara automatik akan masuk point dalam akaun anda. Kalau nak lebih lagi boleh kongsi artikel tersebut kat sosial media anda. Jadi tunggu apa lagi kalau ada masa lapang baca artikel yang diberikan dan dapat duit. Muat turun Cashzine kat sini dan terus mendaftar percuma.

3) Fuhla


Kalau aplikasi ini pula korang tugasnya adalah memuat turun aplikasi lain yang dipromote dalam Fuhla tersebut. Korang diberi tempoh sehingga 30 hari selepas itu baru boleh uninstall aplikasi tersebut. Setiap aplikasi yang dimuat turun akan diberi bayaran mengikut jenis. Makin banyak aplikasi yang korang muat turun makin banyak boleh kumpul duit.


Semua aplikasi ini adalah percuma hanya perlu kepada usaha dan juga kerajinan anda untuk mengikut tugasan dan syarat yang ditetapkan. Sebab itu orang kata kalau nak seribu daya tak nak seribu dalih. Zaman sekarang orang yang malas sahaja kat tak boleh jana duit. Melalui telefon pun dan boleh kumpul duit. Saya sendiri dah cash out lebih daripada RM1000 untuk ketiga-tiga aplikasi ini. Korang bila lagi. Cuba lah sekarang.



20 Mei 2019

Kesan Kepada Sekatan Android Dalam Penggunaan Telefon Huawei

 
Dunia gajet hari ini digemparkan dengan sekatan Huawei dan Honor ke atas apa-apa akses kepada Android. Kerajaan US pimpinan Donald Trump telah meletakkan Huawei dan Honor sebagai salah satu syarikat dalam Entity List.


Apakah itu Entity List?


Entity List adalah senarai syarikat luar US yang tidak dibenarkan untuk bekerjasama dengan syarikat dari dalam US.

Google adalah sebuah syarikat dari US. Hal ini turut menjejaskan jalinan kerjasama di antara Google sebagai pembekal perisian Android kepada Huawei. Google dilarang sama sekali untuk meneruskan sebarang jenis bisnes bersama Huawei, atau dikenakan tindakan undang-undang.


Kesan terhadap peranti-peranti Huawei yang menggunakan perisian Android.


Sehingga kini, peranti seperti Huawei Mate 20 Pro, P30, P30 Pro yang dijanjikan akan menerima kemaskini Android Q terpaksa dibatalkan. Begitu juga dengan kemaskini tampalan sekuriti bagi peranti-peranti Huawei yang lain.

Pelancaran Honor 20 pada 21 Mei ini juga masih menjadi tanda tanya, sama ada program ini akan diteruskan atau sebaliknya.

Huawei dikatakan akan mencari jalan penyelesaian bagi isu tergempar ini, memandangkan perkara ini memberikan impak yang mendalam terhadap jutaan pengguna Huawei, 10,000 peluang pekerjaan di US, dan perjalanan bisnes Huawei sebagai pembekal perkakasan kepada syarikat-syarikat di dalam US.

Sebelum ini, kerajaan US telah menuduh Huawei sebagai pengintip melalui peranti mereka tanpa bukti. Kini, kerajaan US menjalankan buah catur mereka dengan permainan yang lebih kasar.

Inilah percaturan jahat Trump untuk mengekang kemaraan teknologi dan ekonomi kuasa besar China.


*Sumber Facebook Kamarul Afiq As-Subanji







15 Mac 2019

Vivo Y91C Dijual Di Malaysia Dengan Bateri Tahan Lama Dan Ruang Penyimpanan Lebih Besar

 
Vivo mengumumkan bahawa Vivo Y91C secara rasmi boleh didapati untuk pembelian di Malaysia selepas kejayaan terbaru siri V15 mereka.


Y91C dilengkapi dengan bateri kapasiti besar 4030mAh, yang berfungsi dengan sistem pengurusan kuasa pintar eksklusifnya, yang membolehkan daya tahan yang lebih tahan lama. Pengguna tidak akan bimbang tentang kehabisan kuasa, yang bagus untuk mereka yang suka bermain permainan, streaming video atau mendengar muzik untuk jangka masa yang panjang.

ROM 32gb memberikan kebebasan pengguna yang banyak untuk menyimpan lebih banyak gambar dan fail tanpa perlu mendekrut kerap dan juga menawarkan pengguna pilihan untuk mengembangkan sehingga 256GB untuk menyelamatkan dengan sewajarnya untuk keperluan anda.

Vivo juga menawarkan teknologi Face Access pengguna dengan Y91C untuk membuka kunci telefon serta-merta ketika pengguna memilihnya. Mengakses telefon bimbit tidak pernah menjadi lebih mudah.

Dengan mendesain semula skrin dan kedudukannya, Y91C memberi pengguna pengalaman tontonan lebih tinggi dengan nisbah skrin ke tubuh sebanyak 88.6% dengan Paparan Halo FullView yang bergaya 6.22 inci. Di samping reka bentuk pintar mereka, kawalan isyarat tangan pintar membuat penggunaan paparan yang besar tanpa usaha.

Telefon ini menggunakan algoritma foto AI untuk kamera untuk menyampaikan peningkatan wajah secara automatik, menjimatkan anda untuk menyesuaikan tahap kecantikan secara manual, membuat setiap pukulan pukulan profesional.

Menjalankan pada Funtouch OS 4.5 berdasarkan Android yang menghasilkan kelajuan pemprosesan yang lebih cepat sambil memakan kurang kuasa, ia membolehkan pengguna untuk membuka aplikasi lebih cepat, beralih di antara mereka dengan lancar, dan menikmati pengalaman pengguna yang lebih lancar.

Telefon ini juga menawarkan kamera belakang 2-megapiksel + 2-megapixel dan kamera 8-megapiksel yang hebat dengan harga yang berpatutan.

Mengguna pakai proses lukisan gloss penutup belakang yang bergaya, ia menggabungkan warna biru hitam dan mendalam untuk menggunakan kesan visual yang menakjubkan. Kurva 3D sesuai dengan telapak tangan anda dengan sempurna, untuk pengalaman yang sangat menarik.

Vivo Y91C kini boleh didapati di Malaysia untuk harga runcit yang disyorkan RM499 sahaja.

Spesifikasi :
• Paparan Halo FullView ™ 6.22 inci
• SoC teras 2.0GHz octa
• 2GB RAM & Penyimpanan Dalaman 32GB
• 4030mAh bateri berkapasiti tinggi
• Kamera 13MP AI dengan kamera Selfie 5MP
• Face Face, Fast Unlocking
• Sokongan Dual SIM 4G LTE dengan slot microSD 256GB yang khusus
• Funtouch OS 4.5 (berdasarkan Android 8.1)






Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter