Total Pageviews

September 25, 2018

Logitech SLIM FOLIO Baharu Memberi Pengalaman Menaip Dengan Satu Klik

 
Hari ini, Logitech mengumumkan Logitech SLIM FOLIO, keyboard dan keserasian Bluetooth bersepadu untuk iPad 9.7 inci generasi baru. Dengan kunci yang besar dan teratur dan susun atur yang selesa dan biasa, anda boleh menikmati menaip di mana sahaja anda mengambil iPad anda.
"IPad generasi kelima adalah iPad Apple yang paling berpatutan hingga kini, tetapi masih terdapat penaipan lengkung pembelajaran pada peranti baru ini jika anda digunakan untuk papan kekunci komputer riba atau laptop," kata Encik Richard Sim, Pengurus Negara untuk Malaysia. "Dengan jangka hayat bateri selama empat tahun, reka bentuk ringan, dan pengalaman menaip keseluruhan yang hebat, Logitech SLIM FOLIO dapat membantu mengambil pengkomputeran mudah alih anda ke tahap yang baru, membolehkan anda menikmati menaip seperti komputer riba di mana-mana sahaja."

Logitech SLIM FOLIO memberikan anda menaip yang selesa dan cepat. Kekunci-kekuncinya adalah besar, jarak jauh dan terbentang dari sisi ke tepi, jadi tangan anda tidak akan berasa sesak. Baris pintasan iOS penuh baris meletakkan kawalan iPad di hujung jari anda, supaya anda boleh bertukar antara aplikasi, memaparkan fungsi carian, pergi ke skrin utama, dan mengawal jumlahnya, terus dari papan kekunci.

Sudut menaip Logitech SLIM FOLIO telah dioptimumkan untuk memberikan sudut skrin yang paling selesa apabila menaip di meja, atau melihat kandungan pada pangkuan anda. Logitech SLIM FOLIO mengunci iPad anda dalam kedudukan yang sempurna dan tetap teguh di tempatnya, walaupun ketika menaip pada permukaan yang tidak rata. Folio ini langsing dan ringan, tetapi dibina untuk bertahan bertahun-tahun penggunaan harian dan melindungi iPad anda dari tercalar, lebam dan tumpahan.

Logitech SLIM FOLIO menggunakan Bluetooth LE untuk menyambung ke iPad anda, dan secara automatik mengaktifkan sendiri setiap kali anda meletakkan tablet anda ke dalam posisi menaip. Dan, terima kasih kepada sistem pengurusan kuasa yang pintar, Logitech SLIM FOLIO bersedia setiap kali anda memerlukannya. Bateri sel syiling yang boleh diganti sehingga empat tahun.


Fabrik teknikal luar, yang pada asalnya dibangunkan untuk industri bagasi, menawarkan pakaian yang luar biasa dan tahan terhadap tumpahan, tetapi masih lembut pada sentuhan. Kain itu bertekstur dengan baik supaya mudah digenggam, dan ia dirasakan dan kelihatan hebat juga.


Harga Pasaran


The Logitech SLIM FOLIO boleh didapati di Malaysia bermula dari Rabu, 19 September dan seterusnya pada semua Apple Premium Resellers pada harga runcit yang dicadangkan sebanyak RM449.00. Untuk maklumat lanjut, sila layari Logitech.com, blog kami atau berhubung dengan kami di Facebook.





September 20, 2018

Lebih Memudahkan BOOST E-Wallet POSTCO Untuk Aplikasi Carousell

 
Carousell Malaysia, salah satu daripada pasaraya iklan terbesar dan paling cepat berkembang di dunia menjadikannya lebih mudah untuk membeli dan menjual di pasaran. Carousell telah bekerjasama dengan rakan strategik, Boost and PostCo, untuk menangani bayaran dan logistik di seluruh Malaysia.

Meningkatkan, e-wallet yang membolehkan pembayaran tanpa kerumitan tunai, dan PostCo, sebuah syarikat logistik yang menyampaikan bungkusan menerusi rangkaian lebih daripada 1,000 lokasi termasuk kafe, farmasi dan kedai, menandatangani perjanjian perkongsian silang dengan Carousell pada Ogos.


Promosi ini termasuk Hadiah Pulangan Tunai untuk pembelian yang dibuat pada Carousell dengan Boost, serta kadar penghantaran khas untuk Carousellers yang memilih pilihan penghantaran melalui PostCo.

"Ini adalah batu loncatan untuk Carousell Malaysia untuk menyediakan perkhidmatan akhir-akhir untuk pengguna kami. Kami komited untuk mewujudkan nilai bagi pengguna kami dan menjadikannya lebih mudah untuk dibeli dan dijual. Fasa percubaan ini telah menyaksikan sambutan positif daripada pengguna, dan kami akan terus mencari peluang untuk memperbaiki pasaran dan perkhidmatan kami kepada Carousellers Malaysia, "kata Tang Siew Wai, Ketua Negara Carousell Malaysia.

Beliau menambah bahawa perkongsian itu akan dijalankan sehingga akhir bulan September, tetapi syarikat itu tidak menolak perjanjian jangka panjang.

Carousell terus mendapat daya tarikan di Malaysia. Untuk bulan Ogos, ia menyaksikan jumlah transaksi dan penyenaraian masing-masing meningkat sebanyak 20% dan 30% dari bulan sebelumnya. Respons terhadap kerjasama strategik di seluruh negara telah menggalakkan, dengan PostCo merekodkan pengulangan 47% dalam Carousellers menggunakan perkhidmatan penghantarannya selepas sebulan perkongsian dan Meningkatkan melihat penebusan penuh dalam tawaran promosi mereka.

Carousell mempunyai lebih daripada 19 juta penyenaraian untuk pasaran Malaysia sehingga Jun 2018, dengan lebih daripada 5 juta barangan dijual di pasaran. Secara global, ia mempunyai lebih daripada 158 juta penyenaraian dan lebih daripada 54 juta barangan yang dijual di semua tujuh pasaran di Malaysia, Singapura, Indonesia, Filipina, Taiwan, Hong Kong dan Australia.

"Perkongsian ini menandakan satu lagi peristiwa penting dalam perjalanan kami untuk mengukuhkan kepimpinan kami dalam ruang e-wallet dan meningkatkan penawaran kami," kata Christopher Tiffin, Ketua Pegawai Eksekutif Boost. "Meningkatkan memudahkan operasi sehari-hari anda dengan membolehkan anda menguruskan aliran tunai anda dengan hanya satu aplikasi. Dengan komuniti yang terlibat dan pelbagai tawaran pasaran, bekerjasama dengan Carousell adalah langkah semula jadi bagi kami. Sejak permulaan perkongsian kami setakat ini, kami telah melihat peningkatan hampir empat kali ganda dalam Boost menyebut dalam Carousell. "


"Kerjasama kami dengan Carousell menyediakan penjual mereka dengan cara yang unik untuk menyampaikan barangan mereka melalui rangkaian lokasi PostCo kami. Adalah baik untuk melihat sejauh mana kemudahan yang ditawarkan kepada komuniti penjual di Carousell. Apabila seseorang mendapati ia mudah, mereka akan terus menggunakan perkhidmatan tersebut untuk penghantaran yang tersisa. Selain daripada menghantar, kami juga membenarkan pembeli mengumpul bungkusan mereka pada titik pick-up tertentu pada bila-bila masa, sama ada sebelum, semasa atau selepas waktu bekerja. Kami percaya bahawa PostCo juga akan terus memainkan peranan penting bagi pengguna Carousell dalam jangka panjang, "kata Melisa Wang, Ketua Pegawai Operasi PostCo.

Pengguna carousell kini boleh membeli dari penjual yang menerima Boost sebagai pilihan pembayaran dengan mudah memasukkan nombor seluler penjual dalam aplikasi pembayaran, memilih ikon Carousell dan memasukkan detail pembelian. Selain itu, penjual boleh mempunyai tiga bungkusan pertama yang dihantar dari hanya RM1.90 apabila mereka menghantar melalui PostCo.

Untuk maklumat lanjut, ikuti Carousell di https://my.carousell.com atau muat turun aplikasi Carousell dari Apple Store atau Google Play Store.









September 18, 2018

Suunto 9 Menampilkan Fit Intelligent Technology Untuk Anda Yang Suka Aktiviti Lasak

 
Suunto mendedahkan jam tangan GPS multisport terbarunya Suunto 9. Mempunyai pelbagai teknologi pintar seperti bateri pintar yang direka untuk bertahan sehingga 120 jam, peringatan pintar dan ciri Suunto's FusedTrack, yang menggabungkan GPS dan data sensor gerakan untuk memperbaiki trek dan jarak ketepatan. 


Jam multisport ini juga serasi dengan aplikasi Suunto baru supaya pemakainya boleh mengesan, memuat naik, menganalisis dan membandingkan log latihan anda, aktiviti harian dan tidur terus dari jam tangan atau melalui aplikasinya. Keserasian Strava dan TrainingPeaks juga membolehkan anda meng-upload data anda ke media sosial sukan kegemaran anda sementara sambungan menonton yang lebih baik memastikan anda tidak pernah melepaskan satu run atau basikal.

Ciri-ciri Utama Suunto 9


1) Hayat bateri yang hebat dan teknologi pintar dengan peringatan pintar.

Tiga mod bateri yang telah ditetapkan oleh Suunto 9 - Prestasi, Ketahanan dan Ultra - memberikan anda mana-mana dari 25 jam sehingga 120 jam masa rakaman dengan pengesanan GPS. Di samping itu, peringatan pintar jam tangan memastikan anda sentiasa mempunyai bateri yang mencukupi untuk pengembaraan anda yang seterusnya. 


Ia dapat mengesan senaman berulang berdasarkan sejarah aktiviti anda dan menghantar peringatan kepada anda untuk memastikan jam tangan anda dicas sepenuhnya untuk temasya seterusnya. Sekiranya notis menonton anda berjalan rendah pada bateri semasa latihan, ia secara automatik akan menyarankan mengubah kepada mod bateri yang berbeza, yang boleh anda lakukan dengan hanya satu tekan.

2) Ciri FusedTrack untuk trek dan jarak yang lebih tepat

Ciri FusedTrack Suunto 9 menggabungkan data pengesan GPS dan gerakan untuk meningkatkan ketepatan trek dan jarak jauh, membolehkan anda memanjangkan hayat bateri dengan menurunkan kuasa GPS tanpa ketepatan menjejaskan ketara. Dengan cara ini, hayat bateri yang terhad tidak akan mengganggu rakaman jarak dan trek anda secara tepat.

3)Aplikasi Suunto baru untuk menjejaki semua cabaran

Suunto 9 serasi dengan aplikasi Suunto baru yang menyimpan log latihan anda, aktiviti harian dan tidur, dan membolehkan berkongsi log latihan anda dan melibatkan diri dengan orang lain dalam komuniti aplikasi Suunto. Dapatkan pemberitahuan tentang semua makluman dan mesej panggilan masuk juga. Tersedia untuk muat turun dari App Store dan Google Play.



4) Sesuai untuk semua jenis aktiviti sukan

Suunto 9 dibekalkan dengan lebih daripada 80 mod sukan dan memberikan pengukuran laju denyut pergelangan tangan yang mudah dari Valencell Inc. Jam penggera dilengkapi dengan navigasi GPS penuh, waktu matahari terbit / matahari terbenam dan banyak ciri hebat lain untuk atlet dan pengembara luar.

5) Dibina untuk terakhir

Suunto 9 diuji dengan melampau dengan beribu-ribu jam penggunaan sebenar dalam keadaan paling sukar oleh pasukan ujian Suunto dan atlet di seluruh dunia, memastikan bahawa ia memberikan semua yang anda perlukan untuk yakin melihat anda melalui sebarang pengembaraan. Bahan-bahan premium dan pembinaan mengetuai pelaku tinggi yang direka dan dihasilkan di Finland. Bezel dan butang keluli tahan karat, kaca kristal nilam, dan kes yang kuat disikat dengan tali silikon yang lembut dan tahan lama untuk dipakai selesa.


Suunto 9 diagihkan di Malaysia oleh Amer Sports Malaysia, entiti tempatan Amer Sports Corporation, sebuah syarikat barangan sukan yang berpusat di Helsinki dengan jenama terkenal di dunia. Menekankan kecemerlangan dalam falsafah perniagaan yang berpusatkan pengguna untuk meningkatkan prestasi dan meningkatkan keseronokan aktiviti sukan dan luar, Amer Sports berusaha untuk membangunkan barangan sukan baru dan lebih baik yang menarik minat pelanggan dan pelanggannya.

Suunto 9 boleh didapati di Kedai Suunto rasmi di Lazada atau di kedai-kedai rakan kongsi kami Ad Time and Solar Time, dan peruncit lain berdekatan anda. Pada masa ini terdapat promosi untuk setiap jam tangan yang dibeli dengan harga RM2,699 di mana anda akan menerima tee edisi terhad dan botol air secara percuma sementara stok terakhir. Ia boleh didapati dalam dua warna alternatif - hitam dan putih. Ketahui lebih lanjut di www.suunto.com/suunto9.







September 6, 2018

Perkara Yang Perlu Di Ambil Berat Ketika Membeli Barangan Rumah Baru

 
Semua orang mengidamkan rumah baru yang lebih luas dan juga berhampiran dengan tempat kerja. Almaklumlah kat KL ini memang susah nak mencari rumah yang luas dan murah zaman sekarang ini. Kalau ada pun rumah yang cukup-cukup sahaja luas untuk didiami oleh keluarga yang kecil. Tapi apa boleh buat itu semua cabaran dimasa zaman yang serba moden dan canggih ini.


Namun ada beberapa perkara yang boleh kita titik beratkan dalam menghias rumah baru untuk lebih selesa dan nampak kemas walaupun kecil. Paling penting kita menggunakan barang yang flexible untuk situasi dan juga kegunaan kita. Saya senaraikan beberapa barang yang korang boleh dapatkan secara online tapi moden dan menjadikan rumah anda lebih nampak hebat.

Wardrobe Yang Ada Segalanya


Ini sangat penting kerana sesetengah rumah hanya mempunyai ruang bilik yang kecil dan juga muat untuk barangn yang kecil. Jadi pemilihan almari pakaian yang bersesuai sangat penting demi memberikan ruang yang lebih kepada aktiviti lain dalam bilik seperti ruang solat atau juga ruang untuk senaman.


Solano Space Saving Corner Wardrobe ini sangat berpatutan kerana ia bukan sahaja flexible malah juga tahan air. Lihat sahaja ruang dalamnya yang boleh diubah mengikut keperluan untuk mengisi pelbagai barang peribiadi supaya tidak bersepah didalam bilik tidur anda. Selalu kira akan asingkan antara barang yang dah pakai dan baru jadi dalam almari ini kita boleh buat partition agar semua itu nampak kemas dan menarik


Selain itu juga Ia juga menggunakan kayu yang tahan lasak dan juga berkualiti tinggi. Pastinya kita nak pelaburan biat mahal sikit asal tahan lama dan banyak kegunaannya. Ini adalah salah satu penjimatan ruang yang tidak perlu kepada banyak lagi almari lain untuk satu bilik cukup satu ini sahaja semua ada.

Sofabed Lebih Mudah 


Bagi sesetengah rumah ruang tamu mereka hanya muat untuk satu sofa sahaja dan juga tv. Jadi cadangan terbaik adalah menggunakan sofabed kerana ia adalah 2 dalam 1 yang mampu menjadi sofa dan juga menjadi tempat simpanan barang. Contoh seperti Sofabed Friheten bukan sahaja boleh jadi sofa dan juga katil untuk tetamu yang ramai tapi ia juga ada ruang di bawahnya untuk simpan barang lain agar tidak nampak berselerak.


Jadi ini sangat membantu suri rumah dalam memastikan bahawa kawasan yang menjadi tumpuan tetamu itu nampak bukan sahaja kemas dan cantik tapi mewah. Sofa seperti ini satu yang bagus sangat untuk rumah yang mempunyai ruang tamu yang kecil tapi flexible untuk pelbagai guna.

Kabinet TV Bergantung


Satu lagi bahagian yang kita boleh pertimbangkan untuk membuat ruang tamu kita lebih nampak kemas dan bergaya adalah pembelia kabinet tv. Ramai orang suka kepada kabinet yang klasik dan juga elegen tak salah tapi bagi mereka yang mementingkan ruang nampak lebih flexible ini gunanya kabinet tv bergantung.


Pertama ia sangat memudahkan untuk para suri rumah membersihkan ruag bawah kabinet setiap minggu agak nampak kemas dan tersusun. Juga kabinet anda mesti ada ruang wall yang dapat melindungi pelbagai jenis kabel yang ada supaya tidak berselerak dan juga kadang-kadang merbahayakan kanak-kanak. Jadi ini semua ada keperluan dalam menimbangkan untuk membeli barangan dalam rumah supaya lebih pelbagai guna.

Beli Secara Online


Semua barangan yang saya senaraikan tadi korang boleh beli secara online kat laman web Lazada. Sempena dengan promosi 9.9 Festival Sale yang akan datang ini lagi menguntungkan pembeli yang memang suka membeli secara dalam talian. Di Lazada menyediakan pembelian murah sehingga 90% dan juga flexible hanya dari rumah dan semua barang di hantar terus kepada anda.


Jadi kerja untuk pemindahan rumah baru anda menjadi lebih mudah dan juga lebih senang tak perlu melabur banyak duit. Gunakan peluang yang ada ini kerana ia datang setahun sekali sahaja dan juga mampu memberi penjimatan yang banyak kepada anda. Almaklumlah orang baru beli rumah baru dan nak pindah memang banyak menggunakan duit jadi ini peluang untuk menjimat.








August 28, 2018

TIME Pengendali Telekomunikasi Talian Tetap Kedua Terbesar di Malaysia

 
Mencari pembekal internet untuk Data, Voice dan pengurusan service yang lengkap dan paling tinggi sehingga 500mbps. Menggunakan 100% gentian optik terus ke pejabat atau ke rumah dengan internet tanpa ganggu dan juga pantas. Bukan susah hanya search kat google untuk ketahui semuanya yang mana terbaik dan juga yang termurah dengan bajet anda.


Satu pembekal internet terbaik di Malaysia adalah TIME yang telah bertapak 20 tahun di Malaysia dan dipercayai semua. Memberi internet kepada kawasan bandar yang terfokus kepada perniagaan malah juga kepada pengguna domestic di rumah kini TIME cuba mempenuhi kehendak internet anda tanpa batas dan juga pada kemampuan.

Pengguna Internet Rumah Serendah RM149


Bagi pengguna rumah ada 3 pakej yang ditawarkan mengikut keperluan pengguna dan juga kemampuan iaitu 100Mbps, 300Mbps dan juga 500Mbps. Harga juga tidak begitu membebankan dan masih mampu untuk dimiliki kerana insternet ada telah menjadi keperluan dan bukan lagi kehendak.


Dalam jadual diatas kita boleh ketahui bahawa semua pakej ini tertakluk kepada kontrak yang diberikan serta menggunakan modem TP-Link Archer C1200 yang diberikan secara percuma kepada pengguna. Bagi voice untuk pakej 100Mbps cas pada penggilan apa yang anda guna pada kadar  10 sen / min untuk semua nombor tetap dan mudah alih di seluruh negara, dan 8 sen / min untuk panggilan IDD ke 60 negara.

Ketiga-tiga pelan ini datang dengan penggunaan internet tanpa had, tanpa kuota. Malah, kelajuannya juga sama untuk muat naik dan turun. Kalau langgan pelan 500Mbps, maka muat turun 500Mbps, muat naik pun 500Mbps. Jadi anda akan dapat apa yang anda bayar serta guna tak rasa rugi.

Peniagaan Lebih Laju Dan Selamat


Bagi peniaga dan juga mereka yang ada business diluar sana internet adalah satu yang sangat penting dan juga tidak boleh diambil mudah. Pakej internet yang disediakan oleh TIME untuk usahawan juga sangat hebat dan menarik. Ada 3 pakej juga ditawarkan iaitu 20Mbps, 50Mbps dan 100Mbps dengan harga yang berbeza mengikut bajet.


Business pakej ini ada contract selama 24 bulan dan akan dapat 2 talian telefon serta juga DECT phone percuma. Jadi yang mana pilihan anda dan rasa apa yang sesuai dengan bajet anda. Jangan risau kerana TIME menyediakan support team 24 jam dan juga setiap hari kepada pelanggan mereka agar sentiasa rasa terjamin dan juga terus mendapat yang terbaik daripada mereka.

Rangkaian TIME Fibre kini terdapat di lebih daripada 250,000 buah rumah, yang kebanyakannya kondominum atau apartment di Lembah Klang. Anda boleh memeriksa adakah kawasan anda mempunyai liputan di laman web TIME.








August 23, 2018

Shopfest Hentian Pertaman Untuk Online Shopping Hujung Tahun Dari Shopback

 
ShopBack, peneraju platform Cashback dalam talian hari ini mengumumkan ShopFest, satu gerakan dagangan serantau yang direka untuk membantu pengguna Asia Pasifik melayari jualan akhir tahun yang rumit dan memperkasa mereka untuk membuat pilihan membeli yang bijak sepanjang festival beli-belah selama empat-bulan. ShopFest akan dilancarkan di tujuh negara dengan Malaysia menjadi hentian pertama, diikuti Filipina, Singapura, Indonesia, Thailand, Taiwan, dan Australia.


Di Malaysia, festival beli-belah perdana ini merangkumi enam acara beli-belah utama dari September hingga Disember, iaitu #MYCYBERSALE, 9.9 Rewards Day (sebelum ini dikenali sebagai 9.9 Cashback Day), 11.11 Single Day, Black Friday Cyber Monday, 12.12 Online Fever, serta Jualan Akhir Tahun Krismas dan Tahun Baru. Pengguna boleh mendapatkan maklumat semua acara beli-belah utama ini dengan mudah dan mengetahui tentang siapa, apa, bila, di mana dan bagaimana untuk membeli-belah dengan bijak melalui portal maklumat informatif www.shopfest.my.

“Selama tiga setengah tahun, ShopBack telah berkembang dari 5000 pengguna ke lebih 1 juta pengguna di Malaysia (lebih 6 juta di APAC). Ini membuktikan pengguna sangat teruja untuk mencari cara bagi mendapatkan lebih nilai bagi setiap ringgit, dan kami perlu lebih proaktif untuk membentuk cara mereka membeli-belah dengan bijak. Apabila kami cuba meletakkan diri kami ke dalam diri pengguna, kami menyedari bahawa jualan terbaik biasanya datang sekitar akhir tahun tetapi amat sukar untuk mengikuti timbunan acara dan tawaran yang ada.

Sharmeen Looi, Pengasas Bersama ShopBack Malaysia

ShopFest menyediakan kefahaman yang mudah serta menjadi gerbang untuk pengguna menemui tawaran beli-belah dan mendapatkan bonus menarik semasa mereka membuat belian dalam tempoh empat bulan ini. Buat masa ini, kami bekerjasama dengan lebih 500 e-dagang untuk menyediakan sehingga 30% cashback untuk pengguna. Selepas ShopFest dilancarkan, lebih kurang 30 peneraju e-dagang seperti 11street, Lazada, Expedia, Booking.com, dll. akan menambah tawaran menjadi super cashback (sehingga 90%) dan akan menyedia hadiah bernilai lebih dari RM14 juta untuk dimenangi menerusi ShopFest Treasure Chest and Ultimate Experience,” kata Sharmeen Looi, Pengasas Bersama ShopBack Malaysia.

Apabila pengguna melawat laman ShopFest, sebuah kalendar yang merangkumi enam jualan utama akan dipaparkan dan setiap satu darinya akan membawa pengguna kepada kompilasi promosi dan cashback istimewa yang disediakan oleh e-dagang termasuk kategori Elektronik, Fesyen, Kecantikan, Pelancongan, Barang Runcit, Makanan, Isi Rumah dan Kehidupan, serta Sukan pada tempoh yang berkenaan.


“Kami yakin bahawa ShopFest akan menghubungkan e-dagang dan pengguna dengan efisyen terutama pada akhir tahun apabila pengguna bersedia untuk berbelanja. Usaha kolektif kami ini pasti akan menggandakan kesedaran dan prestasi e-dagang, malah mengatasi lebih 10 kali peningkatan trafik purata setiap jam yang kami capai semasa 11.11 Single Day tahun lepas,” kata Sharmeen.

Tempoh Paling Sibuk Untuk Pelbagai Industri E-Dagang


Pelancaran ini juga menyaksikan peneraju dari syarikat e-dagang popular berkongsi pandangan berkenaan lanskap dagangan dalam talian menjelang Q4 dan persediaan mereka untuk berhadapan. Judy Wong, Pengurus Besar untuk  Komunikasi dari 11street menyatakan tempoh puncak membeli-belah pada Q4 dijangka mengambil tempat pada hujung tahun terutama sekali semasa jualan 11.11 & 12.12, dengan elektronik menjadi kategori teratas dan fesyen hadir rapat di tempat kedua.


“Kami merancang untuk menaiktaraf aplikasi mudahalih kami dengan antaramuka yang lebih mesra pengguna bagi mencipta pengalaman pelanggan yang menyeluruh. 11street juga fokus dalam meningkatkan kecepatan, kos dan kualiti sistem logistik di mana beberapa peningkatan termasuk penghantaran percuma dan mampu milik akan dijalankan,” kata Judy.

ZALORA, peneraju platform fesyen dalam talian menekankan bahawa persediaan perlu dibuat lebih awal bagi memastikan pengalaman pengguna tidak terjejas. “Kami bertugas 24 jam hampir setiap masa pada Q4 tahun lepas, di mana hari paling sibuk memiliki lebih 1000 operator di waktu puncak yang dibahagikan kepada tiga syif. Adalah penting juga buat kami untuk memiliki kefahaman yang jelas tentang kualiti tawaran yang disediakan serta tahap kedalaman inventori. Lebih baik sesuatu tawaran, lebih tinggi permintaan,” jelas Pengarah Pemasarannya, Kiriat Argenio.


Beliau menambah, terdapat peningkatan mendadak pada trafik ZALORA setiap hari dari pukul 8 malam hingga 12 tengah malam, terutama di web mudah alih dan aplikasi. “Ini adalah tempoh masa terbaik untuk berhubung dengan pelanggan kami dan memaklumkan mereka tentang pelancaran jenama baru dan lain-lain inisiatif pemasaran.

Lebih Penjimatan dan Pilihan Pelancongan sepanjang ShopFest


Apabila membincang bahawa pengalaman pengguna, Expedia percaya dengan kuasa kerjasama. “Sebagai salah satu peneraju jenama pelancongan dalam talian, Expedia bekerjasama rapat dengan jenama yang memiliki fikiran yang sama untuk meningkatkan dan menaikkan lagi pengalaman beli-belah dalam talian. Kami berbangga untuk bekerjasama dengan ShopBack dan melalui ShopFest, kami berharap untuk menambah lebih banyak nilai dan penjimatan untuk pelanggan,” kongsi Agnes Eng, Ketua Pemasaran Jenama Asia Tenggara, Expedia.


Halif Hamzah, Pengurus Besar untuk platform tempahan pelancongan Traveloka di Malaysia dan Singapura, mendedahkan berdasarkan pemerhatian mereka, secara purata terdapat peningkatan transaksi sebanyak 50% di Q4 berbanding suku tahunan sebelumnya. “Pengguna lebih cenderung membeli dalam kumpulan pada akhir tahun kerana mereka melancong bersama kawan atau keluarga untuk meluangkan masa cuti bersama. Kami berharap dengan menyertai ShopFest, kami dapat memberikan akses mudah dan mampu milik kepada pelbagai pilihan penerbangan dan hotel,” kata beliau.

Menurut Sharmeen, bermula dari 1 September, aktiviti dalam talian serta di luar talian untuk pengaktifan ShopFest akan dikuasakan oleh ShopBack dan rakan e-dagang. Terdapat hampir RM10 juta cashback dijangka akan diberikan semasa ShopFest.


Sehingga hari ini, Shopback telah memiliki lebih 1 juta pengguna di Malaysia dan jumlah cashback yang telah diberikan sudah melebihi RM25 juta. Malah, pengguna boleh mendapatkan penjimatan ini di samping cashback kad kredit mereka dan memindahkan wang ini ke akaun bank apabila disahkan. Untuk maklumat lanjut, sila layari https://www.shopfest.my atau ikuti Facebook https://www.facebook.com/ShopBackMalaysia.






August 13, 2018

Tips Memilih Service Penghantaran Barang Terbaik Dan Cepat - Lalamove

 
Malaysia mempunyai ekonomi yang sedang berkembang pesat dengan kadar penggunaan teknologi yang tinggi. Tidak lepas juga para usahawan yang sering mengutamakan perkhidmatan mereka adalah yang terbaik dan terpantas. Namun selalu kita lihat tentang komplen penghantaran barang yang lambat dan juga tidak seperti mana yang dijanjikan semasa waktu pembelian.


Akan menjadi mangsa adalah peniaga dan juga pembeli sedangkan yang menjadi pengantara kepada dua orang ini adalah penghantar barang. Tapi tidak semua penghantar barang adalah tidak bagus dan juga tidak efisyen. Tapi ketahui beberapa tips dan pendapat yang perlu dipertimbangkan oleh peniaga diluar sana atau pengguna untuk menggunakan perkhidmatan penghantar barang yang betul-betul boleh memenuhi semua kehendak.

3 tips pemilihan perkhidmatan penghantaran barang:-

1) Tempoh Penghantaran Yang Singkat

Dahulu kita selalu diberitahu tentang kalau nak pos barang atau nak hantar sesuatu mesti lebih daripada sehari. Itu tidak mustahil dizaman sekarang ini kerana masa adalah perniagaan dan itu menjadi garis panduan kepada kejayaan sesuatu perniagaan. 


Kalau boleh cari perkhidmatan yang paling cepat boleh sampai kurang daripada satu jam untuk sesetengah kawasan. Malah mungkin tidak mustahil akan sampai dalam beberapa minit sahaja kepada pembeli. Itu lagi bagus dan sangat memberi kesan kepada peniagaan terutamanya yang membuat service penghantaran bahan tidak tahan lama seperti makanan.

2) Keselamatan Barang 

Kalau laju penghantaran tapi barang yang dihantar tidak sampai dalam keadaan baik seperti mana yang dibeli oleh pembeli juga tidak berguna. Jadi penting juga kepada peniaga untuk cari khidmat penghantaran yang meastikan barang dihantar seperi mana yang asal dan kualiti terjamin.


Kalau makanan paling penting adalah kesegaran dan juga kualiti masakan tu semasa penghantaran dan sampai kepada pembeli tidak sejuk atau rosak. Jadi ini faktor yang mempengaruhi juga bayaran dan service yang perlu anda pertimbangkan.

3) Pembayaran Melalui Sistem Online

Sekarang zaman cashless atau lebih banyak yang menyediakan khidmat e-wallet. Ala kalau korang tak pasti dimana sistem yang membuat pembayaran dalam talian dan tidak menggunakan cash. Jadi pengguna perlu kepada pekara ini kerana ia lebih selamat dan juga memudahkan mereka untuk membeli pada bila-bila masa sahaja.

Kalau nak kena buat bayaran pernghantaran secara tunai ia agak menyukarkan tapi kalau ada sistem semua dalam satu applikasi sangat bagus. Lagi mudah ia disediakan dalam satu applikasi dalam telefon lagi sangat mudah dan cepat semua boleh buat dalam satu apps sahaja. Pemantauan dan juga pembayaran serta tempahan segala dihujung jari.

Lalamove Memenuhi Khidmat Penghantaran Cepat


Kalau anda mencari semua ciri-ciri yang ada seperti mana dalam pemerhatian dan pendapat di atas terhadap perkhidmatan penghantaran barang ada satu yang paling sesuai. Lalamove ada segalanya pasti membuatkan kerja dan peniagaan anda lebih maju dan lebih berdaya saing. Lalamove adalah perkhidmatan barang diukur berdasarkan minit bukan lagi hari.  Kepantasan ini dibolehkan oleh pemadanan pemandu-pemandu dengan para pengguna menerusi aplikasi Lalamove dalam tempoh beberapa saat sahaja.


Walaupun baru sahaja 3 bulan perkhidmatan ini berada di Kuala Lumpur tetapi permintaan yang sangat memberangsangkan. Ia dibuktikan dengan perkhidmatan ini telah menyempurnakan pernghantaran sekitar 300 penghantaran setiap hari dan menyokong operasi lebih daripada 200 perusahaan kecil sederhana dengan rangkaian lebih 1,800 pemandu berdaftar.


Selain itu juga, Lalamove memanfaatkan teknologi internet, applikasi mudah alih dan sharing economy untuk menyediakan perkhidmatan penghantaran on-demand sebagai satu platform penghantaran bersepadu. Platform penghantaran mereka direka dengan pemantauan GPS real-time, perkhidmatan 24 jam, tujuh hari seminggu malah sistem penilaian pemandu bagi memastikan para pengguna sentiasa mempunyai gambaran berkenaan penghantaran mereka.


Menariknya perkhidmatan penghantaran Lalamove ini dikenakan cas harga berdasarkan jarak penghantaran dan bukan berdasarkan berat pakej. Sebelum ini Lalamove telah beroperasi di lebih daripada 100 bandar besar di China, Hong Kong, Singapura, Vietnam, Thailand, Filipina dan Taiwan. Kini telah berada secara rasmi di Malaysia anda boleh nikmati diskaun dengan penghantaran pertama dengan kod GOODNEWS yang memberi potongan sehingga RM8 dan sah sehingga 31 Ogos 2018 sahaja. 


Tunggu apa lagi boleh muat turun aplikasi ini dari Apps Store dan Google Store secara percuma dan daftar menjadi pengguna serta boleh terus gunakan sahaja. Tanpa rasa ragu dan was-was lagi kerana barang anda dijamin sampai cepat. Mereka akan kembangkan perniagaan ini ke bandar lain di Malaysia seperti Penang dan Johor Bahru

Maklumat lanjut layari :








August 9, 2018

AirAsia Meraikan Kemenagan 10 Tahun Syarikat Penerbangan Tambang Murah Terbaik Dunia

 
Air Asia sangat gembira untuk berkongsi dengan anda kemenangan 10 kali berturut-turut sebagai Syarikat Penerbangan Tambah Rendah Terbaik Dunia di Skytrax World Airline Awards London. Air Asia ingin mengucapkan terima kasih kepada anda atas sokongan dan keyakinan berterusan pelanggan.


Bulan ini, Air Asia mempunyai lebih banyak promosi sebab untuk meraikan pelancaran laluan baru iaitu dari Kuala Lumpur terus ke Phu Qouc Vietnam, perkongsian, platform e-dagang dan banyak lagi - semuanya untuk anda dan setengah bilion tetamu yang menggunakan perkhidmatan mereka.

Air Asia meraikan bulan Ogos dan harap anda dapat merayakan semua yang penting kepada anda dan di sini anda ingin semua rakyat Malaysia dengan ucapan Selamat Hari Kemerdekaan ke 61.







Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter