Total Pageviews

March 23, 2017

85% Diskaun Produk Logitech Sempenan Ulang Tahun Ke 5 Lazada

 
Logitech Malaysia mengumumkan jualan penghabisan stock pertamanya dengan Lazada dengan diskaun sehingga 85% ke atas papan kekunci tablet Logitech terpilih. Penjualan pelepasan bermula pada 13 Mac dan akan berterusan untuk tempoh satu bulan di laman Lazada.


Senarai produk dijual di Lazada termasuk:



Beli sekarang di sini







March 18, 2017

Bosch Dengan Teknologi Kenderaan Yang Terkini Menggunakan Perisian

 
Bermula Mac 2018, eCall sistem panggilan kecemasan automatik akan menjadi wajib di EU. Ini bermakna bahawa setiap kereta baru akan menjadi sebuah kereta yang bersambung secara lalai. Syarikat penyelidikan pasaran Gartner meramalkan bahawa menjelang 2020, akan terdapat 250 juta kereta disambungkan di jalan-jalan di dunia.


Seperti kereta semakin menjadi peranti mudah alih pada roda, pembeli yang berminat memberi tumpuan lebih dan lanjut mengenai perkhidmatan digital, seperti orang-orang yang memantau keadaan kereta itu atau memberi amaran kepada pemandu salah hala. Menurut kajian yang dijalankan oleh Pengguna Jerman dan kumpulan Analisis Media (Vuma 2017), lebih daripada satu perempat daripada penduduk Jerman sudah views akses internet sebagai pertimbangan utama bersepadu apabila membeli kereta. 

Automotif Cloud Suite menawarkan pembuat dan pembekal perkhidmatan mobiliti platform perisian ditambah dengan kit alat yang komprehensif untuk membangunkan pelbagai jenis perkhidmatan untuk pemandu dan untuk cepat membawa mereka ke pasaran yang luas.

Kekuatan Bosch: kepakaran dalam kereta, awan, dan data yang besar

The Suite Bosch Automotive Cloud adalah berdasarkan Bosch IOT Suite, dan menyediakan asas teknologi untuk semua perkhidmatan yang melibatkan kereta disambungkan. Ia menawarkan semua fungsi yang diperlukan untuk menyambung peranti, pengguna, syarikat, dan domain pada satu platform. Automotif yang Cloud Suite, Bosch menyediakan modul individu perisian, seperti buku log digital atau penyelesaian untuk melaksanakan kemas kini perisian.

Penyedia perkhidmatan mobiliti boleh menggunakannya untuk membangunkan pelbagai perkhidmatan kereta disambungkan untuk pemandu.Bosch membawa bersama-sama banyak bidang kepakaran di Suite Automotive Cloud mereka: selain kemahiran sebagai pembekal sistem untuk industri automotif dan sebagai pembekal terkemuka teknologi penyulitan, syarikat itu mempunyai pengalaman yang luas kedua-dua sebagai pengendali awan dan dalam mengendalikan data yang besar.

Bosch menunjukkan pelbagai perkhidmatan baru dalam kereta menunjukkan berdasarkan Jaguar F-Pace di Bosch Connected World 2017. Berikut adalah lima perkhidmatan yang kerana menjadi standard dalam setiap kenderaan.

1. Pemandu amaran

Di Jerman sahaja, kira-kira 2,000 amaran mengenai pemandu salah hala disiarkan pada setiap tahun. Dalam kebanyakan kes, bagaimanapun, amaran yang datang terlambat, kerana satu pertiga daripada insiden tersebut biasanya berakhir selepas pemandu salah hala telah mengembara purata 500 meter - dalam kes paling teruk dengan kesan-kesan maut. salah hala pemandu amaran berasaskan awan Bosch direka untuk memberikan amaran dalam masa sepuluh saat atau lebih. amaran pergi bukan sahaja kepada pemandu salah hala, tetapi kepada semua pengguna jalan raya di kawasan itu. Perkhidmatan itu berfungsi sebagai malaikat penjaga dalam awan data.

2. Diagnostik ramalan

Tidak ada yang lebih menjengkelkan daripada apabila kereta rosak bercuti. diagnostik ramalan menghalang situasi di mana kereta itu adalah di luar jangkaan daripada komisen. Semasa pemacu biasa, sistem boleh menganalisis data dan membuat ramalan tentang keadaan komponen utama. Pemandu diberitahu sebelum bahagian yang memakai keluar dan menerima cadangan untuk lawatan kedai pembaikan seterusnya.

3. Letak kenderaan berasaskan komuniti

Perkhidmatan ini bertukar tempat letak kereta ke dalam aktiviti kemasyarakatan. Seperti kereta yang memandu di sekitar, ia menggunakan sensor atas kapal untuk mengenal pasti dan mengukur jurang antara kereta yang diletakkan di tepi jalan. maklumat yang mengalir ke dalam peta letak kereta digital. Menggunakan pemprosesan data pintar, Bosch kemudian menguatkan maklumat untuk membekalkan ramalan keadaan tempat letak kereta. Peta letak kereta digital disediakan di dalam awan untuk kereta di kawasan itu, yang membolehkan pemandu untuk mengemudi terus ke tempat kosong.

4. Pembantu peribadi

Impian mempunyai pembantu sendiri seseorang peribadi kenyataan. Dengan perkhidmatan Bosch ini, pemandu boleh menggunakan arahan suara untuk menguruskan mudah pelantikan mereka, meminta pelbagai maklumat, membuat perubahan dalam rumah pintar mereka, dan banyak lagi, semua dalam berkempen. Dari masa ke masa, pembantu belajar tabiat dan pilihan pengguna untuk menyediakan sokongan yang lebih baik.

5. Kemas kini perisian melalui udara

Kemas kini perisian dari awan sudah tertentu untuk telefon pintar; sekarang, Bosch adalah melakukan perkara yang sama untuk kereta. Ciri-ciri baru, seperti mod pemanduan yang lebih cekap bagi kenderaan elektrik, boleh ditambah kepada kereta - dalam sekelip mata, disulitkan, dan dilindungi daripada penggodam.






Logitech Memecah Rekod Dengan Memenangi Sembilan Anugerah Di iF DESIGN AWARDS 2017

 
 

Logitech mengumumkan bahawa ia memenangi sembilan anugerah berprestij di iF DESIGN AWARDS untuk untuk 2017. Ini adalah tahun ketujuh berturut-turut iF iaitu organisasi reka bentuk Jerman, telah mengiktiraf Logitech. Jumlah kemenangan tahun ini adalah satu rekod baru untuk Logitech. iF DESIGN AWARDS diiktiraf Logitech untuk reka bentuk produk di banyak kategori, serta identiti jenama dan pembungkusan produk.

Sembilan produk yang telah memenangi anugerah termasuk:
  1. Logitech K780 Multi-Device Wireless Keyboard
  2. Logitech BRIO 4K Pro Webcam
  3. Logitech G Pro Gaming Mouse
  4. Logitech G900 Chaos Spectrum Gaming Mouse
  5. Logitech G Prodigy Series
  6. Logitech POP Home Switch
  7. Logitech BASE
  8. Logitech brand identity
  9. Logitech G product packaging

"Ia adalah misi kami untuk dihormati untuk inovasi di mana-mana kategori kita bermain, pada dasarnya, untuk menjadi sebuah syarikat Design," kata KP Sim, Pengurus Logitech Malaysia, Filipina dan Brunei. "Design adalah di tengah-tengah proses pembuatan produk kami, memanfaatkan kekuatan sejarah dan berkembang kami dalam bidang kejuruteraan. Kami benar-benar berbangga dengan pengiktirafan oleh iF dan komuniti reka bentuk yang lebih besar. iF DESIGN AWARDS adalah satu penghormatan yang hebat, salah satu kami akan cuba untuk hidup sehingga dengan meletakkan reka bentuk di tengah-tengah segala yang kita lakukan. "

iF DESIGN AWARDS menghormati produk berdasarkan kriteria seperti inovasi dan penjelasan, fungsi, estetika, tanggungjawab dan kedudukan. Diiktiraf sebagai simbol kecemerlangan reka bentuk di seluruh dunia, anugerah ini telah dihakimi oleh 60 pakar-pakar dari lebih daripada 20 buah negara.





March 14, 2017

5 Hajat Hadiah Harijadi Yang Perlu Capai Tahun Ini

 
Walaupun harijadi lambat lagi bulan 7 nanti tapi dari sekarang mesti pasang hajat untuk dapat hadiah-hadiah yang istimewa. Setiap tahun bila tiba harijadi kita akan hajatkan sesuatu yang lain dan pastinya ia sesuatu yang sukar untuk kita dapatkan tapi orang lain boleh bantu untuk dapatkannya.


Macam selalu orang buat bila nak hajat tercapai pelbagai perkara yang dilakukan macam mula menyimpan duit, berjimat cermat berbelanja, cari pendapatan sampingan dan banyak lagi. Mesti korang semua nak tahu apa hajat yang saya harapkan akan tercapai menjelang hari jadi saya tak lama lagi. Sebenarnya ada banyak lagi tapi setakat ni 5 hajat yang paling penting dan sangat-sangat perlu saya dapatkan tahun ini.

1) Percutian di Berjaya Tioman Malaysia Resort 

Saya ni bukan selalu dapat bercuti tak kisah dalam negara apatah lagi luar negara. Mungkin sibuk dengan kerja dan juga bajet yang tidak seberapa. Tapi tahun ni berharap sangat dapat pergi bercuti kat Pulau Tioman. Sebab suka sangat nak pergi sana kerana ia tersenarai antara 10 pulau tercantik di dunia.


Kebetulan kat sana ada Berjaya Hotel & Resort jadi dah tengok pun pakej yang ditawarkan di sana. Harga sangat berpatutan dan boleh dapat lagi diskaun kalau beli guna laman web Shopback. Nanti last saya cerita bagaimana nak guna laman web tu. 

2) Kek harijadi dan coklat

Mesti lah nak hadiah kek yang special dan mewah bila celebrate brithday kan. Jadi saya suka sangat dengan produk kek dan juga hadiah daripada Flower Advisor. Sangat menarik dan juga sangat berpatutan.



Korang leh tengok pakej yang ditawarkan oleh mereka ini dengan kek coklat dah juga jambangan coklat menjadi kegemaran saya. Boleh dapat lagi promosi daripada Shopback caranya last sekali saya tunjukkan.

3) Produk Memasak Chef Line

Nak produk ni sebab senang nak masak dan nak suruh bakal isteri masak nanti. Saya piliha hadiah ini bukan untuk saya sahaja tapi untuk kegunaan keluarga. Harap sangat dapat hadiah istimewa set periuk dari jenama popular ChefLine ini.

Setakat ni nampak ada jual kat Go Shop sahaja tapi boleh beli melalui Shopback kerana boleh dapat cash money dalam akaun. Nak tahu macam mana last post ni saya cite bagaimana caranya.

4) Laptop Dell Latitude

Ini adalah hajat paling best kalau dapat dipenuhi tahun ini. Maklumlah sebagai seorang blogger dan banyak bekerja dalam bidang IT dan teknologi ini sangat-sangat menggunakan laptop sendiri. Tak minta jenama mahal atau speck yang tinggi cukup untuk dapat update blog dah cukup.


Sebab tu saya nak jenama Dell ini kerana saya ada tengok kat Lazada ada jual. Sapa nak kasi hadiah laptop ni harap Shopback dapat tunaikan hajat saya ini hehehe.

5) Canon Pixma Printer Gold

Dah ada laptop mesti kena ada printer sebab ia memudahkan nak print, scan dan photocopy nanti. Jadi saya juga memerlukan Canon Pixma Printer ini agar kerja saya senang dan lebih lancar. Tengok kat Lazada pun dah ada tak adalah mahal sangat tapi kalau ada yang nak bagi saya sangat-sangat bersyukur.


Tu lah antara 5 hajat untuk hadiah harijadi yang akan datang nanti. So sapa nak bagi semua ni? Harap Shopback dapat bagi semua hadiah ini kerana mereka tengah adakan pertandingan Win A Wish  sempena dengan ulang tahun ke 2 Shopback Malaysia.


Apa itu Shopback? Ia adalah laman yang memberi cashback atau rebates sekiranya kita membeli apa-apa sahaja dalam senarai merchants yang mereka ada. Ia akan memberi korang rebat tunai untuk pembelian dalam laman web mereka daripada membeli terus dari peruncit dalam talian. Mereka juga telah stabil di 5 buah negara Singapore, Philippines, Indonesia, India dan Taiwan.

Cara Shopback berfungsi

Cara menggunakannya sangat mudah  korang hanya perlu masuk ke laman web Shopback.my dan pilih mana-mana laman untuk membeli belah seperti Berjaya Hotel & Resort, Lazada, Go Shop dan FlowerAdvisor. Kemudian korang akan didirect terus ke laman tersebut dan buat pembelian sehingga berjaya. Lepas tu nanti korang akan dapat cash back ke dalam local akaun korang. 


Sangat mudah, flexible dan juga membantu dalam korang membeli belah secara online dan dapat pula cash back terus ke akaun. Tengok apa yang saya telah dapat setakat ini sebab saya memang suka membeli secara online ni. Ada peluang macam ni tak rugi cuba malah lebih untung dapat duit balik. Jadi daftar sekarang di Shopback.

Maklumat lanjut layari :





Perutusan Pengerusi Jawatankuasa Pengelola Malaysia (MASOC) Kuala Lumpur 2017

 
Tinggal kurang dari 150 hari tirai temasya sukan terbesar di rantau Asia Tenggara – Sukan SEA ke-29 dan Sukan Para ASEAN ke-9, atau Kuala Lumpur 2017 (KL2017) akan dibuka. Dari detik bendera Malaysia dikibarkan diupacara penutupan Sukan SEA Singapura pada Jun 2015, sehinggalah kini, Jawatankuasa Pengelola Malaysia (MASOC) KL2017 yang dipengerusikan telah bertungkus lumus dalam memastikan segala persiapan berjalan lancar. Bukan itu sahaja, azam untuk membawa kelainan dalam penganjuran KL2017 agar seluruh rakyat Malaysia berpeluang untuk turut terlibat sama ada secara langsung atau tidak, selaras dengan tema Bangkit Bersama.

Sasaran penglibatan masyarakat yang terbesar ialah melalui program sukarelawan iaitu seramai 20,000 orang. Latihan bagi mereka yang terpilih, iaitu mereka yang mempunyai WAU Faktor – bersikap positif, dedikasi, tabah dan berani, telah pun bermula pada akhir bulan Disember 2016. Latihan fasa pertama akan selesai pada akhir bulan ini. Setakat ini, sebanyak 19 sesi telah dijalankan. Fasa kedua pula akan bermula pada bulan Mei dimana MASOC akan memperkenalkan modul khusus bagi sukarelawan berdasarkan bidang yang mereka pilih.

Tiada had umur untuk turut serta dalam program ini dan amat berbangga dengan adanya penglibatan warga emas yang amat bersemangat untuk menyumbang tenaga kepada negara dengan penuh dedikasi. Penyertaan mereka ini amat dihargai, tambahan lagi ada diantara mereka yang mempunyai pengalaman meluas dalam bidang kesukarelawanan. Diharap lebih ramai lagi rakyat Malaysia, tanpa mengira umur atau latar belakang akan tampil ke hadapan menjadi keluarga KL2017. Kepada mereka yang masih ingin mendaftar, masih tidak terlambat untuk berbuat demikian. Pendaftaran masih dibuka di www.kualalumpur2017.com.my.

Satu lagi perkara menarik yang ingin duperkenalkan buat kali pertamanya di Sukan SEA dan Sukan Para ASEAN ialah larian baton di semua 10 negara yang terlibat di luar Malaysia. Acara penuh makna dan bertujuan membangkitkan semangat kekeluargaan serantau ini yang telah bermula di Brunei hari ini dan berakhir di Singapura pada 13 Mei 2017. Acara ini seterusnya akan kembali ke Malaysia untuk larian obor di seluruh tanah air pula. Perlaksanaan MASOC diarahkan bagi memastikan larian obor ini juga lain dari biasa, agar ia berjaya menyentuh hati dan minda rakyat Malaysia untuk turut merasa bangga dan ingin menjadi sebahagian dari temasya sukan ini. Ikuti maklumat lanjut mengenai larian obor ini di laman web kami juga.

Selain dari inisiatif yang telah disebutkan tadi, kebanyakan kerja-kerja penganjuran lain yang sama pentingnya sedang berjalan dengan lancar. Antaranya ialah persediaaan venue pertandingan. Seperti yang telah diumumkan, ada tiga kluster utama, iaitu KL Sports City di Bukit Jalil, Pusat Perdagangan dan Pameran Antarabangsa Malaysia (MITEC) dan Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC).

Kerja-kerja naik taraf KL Sports City sedang berjalan mengikut jadual dan dijangka siap pada bulan Julai 2017. MITEC pula sudah siap pembinaannya dan kini di peringkat akhir perincian. Bagi venue lain pula, kesemua persiapan juga berjalan dengan lancar. Antaranya, velodrom dan trek BMX di Nilai untuk acara berbasikal dijangka siap pada bulan April. Begitu juga dengan venue untuk sukan ais di Empire City, Damansara Perdana, dijangka siap pada bulan yang sama.

Pendek kata, pertarungan para atlet sama ada di gelanggang dan padang akan menjadi lebih sengit di venue kelas pertama yang kita sediakan. Bagi orang ramai pula, KL2017 menjanjikan pengalaman menonton yang menarik ketika mereka menyokong pasukan masing-masing dengan penuh semangat kesukanan.

Semestinya, usaha yang sedang dilaksanakan akan dipergiatkan lagi dalam memastikan 38 sukan dan 405 acara yang akan berlangsung dari 19 hingga 31 Ogos untuk Sukan SEA; dan 16 sukan yang akan dipertandingakan bagi Sukan Para bermula 17 hingga 23 September 2017 bukan sahaja akan berjalan dengan lancar, tetapi bakal meninggalkan kenangan manis buat semua. Berkat sokongan dan kerjasama dari semua pihak, KL2017 bakal menempah sejarahnya yang tersendiri di hati semua rakyat Malaysia dan di rantau Asia Tenggara.







March 8, 2017

Jom Sertai Segmen "Hasrul Hassan Bantu Trafik Blog Meroket"

 
Buat blogger baru seperti blog ini dan juga mereka yang masih tercari-cari trafik untuk meningkat ini peluang terbaik anda. Otai dunia blog Hasrul Hassan menganjurkan satu segment yang diberi nama "Hasrul Hassan Bantu Trafik Blog Meroket". Dengar tajuk sahaja pun dah gempak inikan pula trafik yang datang.

Jadi bagi menyahut cabaran segmen ini saya ingin menyertainya dengan menulis post ini di sini. Saya harap sangat ia dapat membantu blog saya dalam mendapat tempat dihati pembaca setelah menyertai segmen ini. Kawan-kawan pun apa tunggu lagi jom kita meroket dengan blogger otai Hasrul Hassan. Caranya mudah sahaja korang ikut step yang telah disediakan dibawah ini ok.

Segmen Hasrul Hassan Bantu Trafik Blog Meroket

Syarat Penyertaan

Anda hanya perlu penuhkan syarat-syarat di bawah sahaja, bila syarat dibawah dipenuhi, maka nantikan sahaja magik yang membuatkan trafik blog anda meroket tanpa anda sedari ... :) Saya jamin 100% trafik anda akan naik luar biasa selepas join segmen saya ini.

Orait. Nak join? Penuhi syarat berikut ye ...
  1. Peserta mesti ada blog.
  2. Peserta diwajibkan untuk buat satu post ringkas dengan meletakkan banner segmen ini dalam post berkenaan. Banner tersebut mesti link ke blog/post ini. (Banner yang kat atas ni)
  3. Dalam post tersebut, sila letakkan satu URL blog post anda yang anda mahukan trafik meroket. 
  4. Wajib untuk LIKE page HASRULHASSAN.COM (klik sekarang dan LIKE)
  5. Wajib untuk LIKE page BISNES ONLINE TANPA MODAL (klik sekarang dan LIKE)
  6. Wajib untuk FOLLOW Instagram HASRUL HASSAN (klik dan FOLLOW)

Selesai anda patuhi syarat di atas, maka sila tinggalkan URL blog post penyertaan anda di ruangan komen di bawah ini. Anda perlu login akaun Facebook atau Google Profile untuk tinggalkan komen dan url blog post anda.

Sangat-sangat mudah cara nak menyertai dan saya nak meroketkan URL blogpost saya yang ini :

http://mahateknologi.blogspot.my/2017/03/sebab-sebab-utam-blog-kita-kena-hack.html


Selamat mencuba semua kawan-kawan.






March 3, 2017

Mampukah Telephone Nokia Baru Kembalikan Zaman Kegemilangannya Satu Masa Dulu

 

Setelah pelbagai ura-ura mengenai telefon lagenda Nokia 3310 tersebar, Nokia akhirnya mengumumkan secara rasmi telefon tersebut di Barcelona baru-baru ini.

Antara ciri menarik telefon berkenaan adalah reka bentuknya yang baharu (dan moden), mudah dan masih mengekalkan sistem keypad yang sama.

Selain itu, 3310 juga didatangkan dengan skrin QVGA berwarna 2.4 inci, kamera 2MP dan juga slot memori microSD. Menurut laporan, bateri telefon itu tahan selama sebulan dalam mod standby dan 22 jam untuk masa berbual.

Dari segi sistem pengoperasian pula, ura-ura yang dilaporkan oleh portal tempatan Wiser.my sebelum ini ternyata benar apabila Nokia 3310 diumum tidak dikendalikan oleh Android tetapi menggunakan sistem asal yang telah ditambah baik.

Secara ringkasnya, Nokia 3310 adalah telefon backup sempurna buat mereka yang mahu mencari telefon kedua. Telepone ini dijual pada harga $52 (RM230) sahaja.







March 2, 2017

Sebab-Sebab Utama Blog Kita Kena Hack

 
Sebagai seorang businessman atau juga blogger yang aktif memiliki domain sendiri sangat penting. Kita nak satu yang mudah diingati dan juga mudah untuk pengguna kita mengetahui tentang website atau blog kita. Jadi mencari domain sekarang memang terlalu banyak platform yang disediakan dengan tawaran harga yang murah.

Antara blog yang telah dihack hari ini

Namun bagaiman kita nak tahu bahawa platform domain yang murah itu adalah selamat untuk website atau blog kita. Adakah platform domain itu mudah untuk diselenggarakan dan juga service after sale yang terbaik untuk kita. Juga sekiranya berlaku sesuatu seperti over bandwidth platform ini mampu membantu kita menyelesaikannya.

Hari ni kecoh banyak blog yang telah di hack oleh orang tidak bertanggung jawab. Kebanyakan blogger yang mengadu adalah pengguna platform Wordpress. Tapi bukan itu yang jadi masalah utama kebanyakan mereka ini adalah pengguna domain yang kurang selamat.


Penting sangat untuk kita mengenal pasti platform domain yang paling selamat agar isu-isu ini tidak berulang dan menyusahkan kita. Bila dah kena hack nak kena buat report dan kena tunggu beberapa jam baru boleh kembali kepada asal.

Jadi platform untuk domain adalah paling penting untuk kita tengok mana yang terbaik dan service yang cemerlang. Contoh paling mudah adalah domain NetKL.com. Satu-satu platform domain yang telah lama berada di Malaysia dan juga setakat ini selamat untuk semua jenis website. Service after sale juga adalah terbaik segalanya melalui online sahaja.


Jadi pemilihan platform domain memain peranan utama kepada pemilik blog atau website. Jadi pengguna yang bijak pilih yang terbaik dan pasti kita tahu dimana harus kita mengadu jika berlaku masalah seperti dihack atau sebaliknya. Selamat berblog semua.




Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter