Total Pageviews

April 19, 2017

Carousell Mampu Menyelamatkan Dunia Melalui Applikasinya Sempena Earth Day

 
Adakah anda tahu bahawa rata-rata rakyat Malaysia menghasilkan 30,000 tan sampah sehari dan hanya 5% daripada ia dikitar semula? Semua sampah-sampah jika dikumpul ianya setara dengan 4000 kali Stadium Nasional Bukit Jalil!.


Bersempena dengan Earth Day, Carousell telah menyediakan suatu infographic yang berkaitan dengan pembaziran di Malaysia dan bagaimana pengguna boleh menggunakan Carousell untuk mencari pemilik baru untuk perkara yang tidak diingini mereka dan pada masa yang sama menjana pendapatan dan membuat ruang untuk barangan yang lebih bermakna. Ia adalah masa untuk mengurangkan pembaziran dalam kehidupan kita dengan mencari tujuan baru untuk kekusutan anda dengan menggunakan aplikasi Carousell.


Terdapat juga pelbagai barangan mesra alam yang ada di aplikasi Carousell bermula dari 17 April hingga 24 April 2017. Anda boleh muat turun sekarang di dalam phone dan check in untuk ketahui segala promosi yang terkini dan tawaran hebat seperti ini. 






April 18, 2017

Sepetang Bersama Blogger SBB2017 Kembali Untuk Tahun ke 6 Lebih Padat

 
Sepetang Bersama Blogger atau SBB adalah satu program tahunan yang mana mengumpulkan lebih daripada 300 orang blogger seluruh Malaysia. Malah juga turut hadir tetamu istimewa dimana blogger dari negara jiran juga turut sama hadir dari Indonesia dan Brunei. Jadi ia bukan sahaja acara perjumpaan blogger tapi juga perkongsian ilmu yang terbesar antara blogger.


Tahun ini 2017 adalah penganjuran kali ke 6 yang bakal lebih banyak perkongsian dan juga ilmu dalam dunia blogger dan alam maya. Bagai mana menjadi seorang yang berpengaruh dalam alam maya juga menjadi tumpuan pengusaha untuk mengambil service daripada blogger dan juga sosial media influencer.

Bakal belangsung seperti tarikh dan lokasi di bawah :

Tarikh : 13 Mei 2017 (Sabtu)
Masa : 2.00 petang - 10.00 malam
Lokasi : Pusat Pelancongan Malaysia (MaTiC), Kuala Lumpur

Di antara agenda yang bakal berlangsung pada hari tersebut seperti :


Time
Activity
12:30 to 2:00 pm
Registration
2:00 to 2:10 pm
Foreword Chairman of the Council
Workshop 1 (Adsense & Affiliate)
2:10 to 2:30 pm
Speech by the Organizer
2:30 to 2:50 pm
Speech by the Sponsors
2:50 to 4:00 pm
Mini Forum 1
4:00 to 4:30 pm
Sponsor’s session
4:30 to 5:15 pm
Break / Hi Tea / Pray
Workshop 2 (Content Mastery & Affiliate)
5:15 to 5:30 pm
Mini Forum 2
5:30 to 6:00 pm

6:00 to 7:00 pm
Q & A with Panelist / Lucky Draw
7:00 to 8:00 pm
Break / Pray
8:00 to 8:30 pm
Opening Speech
8:00 to 9.30 pm
– Gala Dinner & Awards Night
– Photography session
10:30 pm
End
  
Pastinya tahun ni lebih padat dengan barisan panel-panel dan juga speaker yang banyak pengalaman untuk perkongsian kepada semua. Antara panel yang bakal hadir adalah Azrizam Mnasor (ZEO UNIC) Online Marketer dan juga pakar Google AdSense. Blogger wanita berpengaruh Cik Lily Putih dari blog www.ciklilyputih.com juga Mahadir Mohamed Arifin pemenang Best Foodie Blog MSMW Awards 2016 melalui blog www.mahamahu.com. Juga yang penting En Wan Yusof Content Marketing dan pakar SEO


Juga paling dinantikan pada hari tersebut adalah hadiah cabutan bertuah kepada semua tetamu yang hadir. Hadiah cabutan bejumlah sehingga RM10,000. Tahun ini seperti biasa majlis dianjurkan oleh Denaihati Network dengan kerjsama MaTiC dan MoTaC serta bersama GT Dollar. Juga penaja bersama Yeo's dan Denaisell serta juru photo rasmi CVS Production


Semua di jemput hadir walaupun anda bukan blogger atau anda ingat mendekati blogger-blogger Malaysia. Daftar segera kerana tempah adalah terhad. Pendaftaran telah dibukan daftar secara online sahaja di http://sbb.my sekarang.







April 5, 2017

Logitech Menerima Anugerah Di Nine Red Dot 2017 Product Design Awards

 
Hari ini Logitech mengumumkan bahawa ia memenangi sembilan Red Dot 2017 Product Design Awards. Ini merupakan tahun kelima berturut-turut bahawa Red Dot telah mengiktiraf Logitech kecemerlangan dalam reka bentuk produk. 


Jumlah kemenangan tahun ini mengikat rekod syarikat berbanding tahun lepas Logitech dan termasuk "Best of the Best" Red Dot Design Award Produk Teknologi Komputer dan Maklumat untuk Logitech K780 Berbilang Peranti Keyboard Wireless, Anugerah Red Dot bahagian yang berprestij untuk pecah tanah reka bentuk terpelihara untuk produk yang terbaik dalam setiap kategori. 

Senarai produk 2017 yang memenangi anugerah termasuklah :
● Logitech K780 Berbilang Peranti papan kekunci tanpa wayar (Best of the Best)
● Logitech Spotlight Penyampaian jauh tanpa wayar
● Logitech BRIO 4K Pro Webcam
● Logitech G810 Orion Spectrum
● Logitech G Prodigy Siri
● Logitech POP Utama Tukar
● Logitech BASE
● Logitech M720 Triathlon Mouse
● Collection Logitech Parti

"Kami telah mengambil pendekatan bersepadu untuk Reka bentuk, dan anugerah ini dari Red Dot lanjut mengesahkan misi kami untuk memupuk keupayaan reka bentuk bertaraf dunia," kata KP Sim, Logitech Pengurus Negara Malaysia, Filipina dan Brunei. "Obsesi kami dengan pengguna telah bekerja jalan ke tengah-tengah Logitech." 

Ditubuhkan pada tahun 1954, Anugerah Dot Merah: Pertandingan Rekabentuk Produk menilai yang paling baik di tahun dari seluruh dunia. Menghormati kumpulan terpilih produk daripada beribu-ribu yang dimasukkan setiap tahun, pemenang Red Dot dipilih oleh juri antarabangsa yang bertujuan untuk mencari produk yang ketara menonjol untuk mempunyai reka bentuk yang luar biasa.






March 29, 2017

Membantu Rumah Kebajikan Dengan Order Melalui Applikasi Mobile Sahaja

 
Bersempena dengan Hari Wanita Antarabangsa, Jelita dengan kerjasama HappyFresh ingin membantu mengurangkan beban sekumpulan wanita hebat yang memperjuangkan kepercayaan mereka di dalam membantu golongan yang lebih memerlukan. Anda juga boleh menghulurkan bantuan dengan menyumbang kepada rumah yang tersenarai di bawah dengan membeli barangan keperluan mereka di portal khas HappyFresh sepanjang Mac ini!

Bagaimana ANDA boleh menyumbang:

Layari laman web HappyFresh di https://www.happyfresh.my/

Atau

  1. Muat turun aplikasi HappyFresh di telefon bimbit anda
  2. Masukkan lokasi anda
  3. Klik 'Jelita Prihatin' atau mana-mana kedai yang berhampiran dengan lokasi anda
  4. Pilih Rumah Kebajikan yang ingin anda bantu
  5. Pilih barangan yang anda ingin beli.
  6. Klik Checkout dan ‘sign up’ jika anda pengguna baru atau ‘log in’ bagi pengguna sedia ada
  7. Buat pembayaran
*Segala transaksi pembayaran hanya melalui kad kredit sahaja. Pembayaran melalui M2U boleh hubungi terus ke Customer Service HappyFresh di 015-48480004/03-22013483*


Rumah kebajikan yang anda boleh sumbangkan:

Rumah Nur Sakinah


Rumah anak-anak yatim yang terletak di bandar pinggir bandar Subang, Shah Alam ini telah ditubuhkan pada 2012 di bawah Yayasan Kebajikan dan menjaga kira-kira 34 kanak-kanak berumur empat hingga 12 tahun. Rumah anak yatim ini bergantung kepada sumbangan orang ramai untuk menjalankan operasi hariannya daripada makanan, yuran, pakaian, persekolahan dan sewa rumah.

Tel : 017-530 3247 (Puan Zetty)
Alamat: 5, Jalan Zuhrah U5/154, Bandar Pinggiran Subang, 40150 Shah Alam, Selangor, Malaysia

Rumah Solehah


Mula beroperasi dengan memberi perlindungan kepada wanita di jangkiti HIV pada pertengahan 1998 di bawah naungan Persatuan Perubatan Islam Malaysia, dengan kerjasama Kementerian Kesihatan Malaysia cawangan STD/AIDS. Pada awal 2000, mereka mula mengambil kanak-kanak mangsa HIV yang memerlukan tempat perlindungan untuk memulakan hidup.

Tel: 012-311 0185 (Cik Fathiiah)
Alamat: 211, Jalan Permai A, Kg Tasek Permai, 68000 Ampang Selangor

Pusat Jagaan Mahmudah Malaysia


Mereka di sini adalah antara orang tua-tua yang telah tinggal sebatang kara, tiada lagi saudara mahupun anak untuk menumpang kasih. Namun, ada juga sebilangan mereka yang mempunyai anak-anak tetapi tidak mampu menjaga orang tua mereka atas kekangan ekonomi. Ada di kalangan mereka yang menetap di sini, anak-anaknya bertaraf asnaf. Seramai 22 penghuni yang berumur 30 hingga 93 tahun menetap di rumah ini.

Tel: 019-368 8142 (En Sazali)
Alamat: Lot 459/5, Jalan 1 Off Jalan Bangi Lama, Kampung Sungai Purun, 43500, Semenyih, Selangor, Malaysia.

Rumah Kita


Rumah perlindungan bagi wanita & remaja hamil. Rumah Kita tiada had kemasukan, bukan saja wanita hamil, tapi juga wanita teraniaya yang ditinggalkan suami atau didera dan mereka tiada tempat bergantung atau tempat dituju. Rumah ini tidak mengenakan sebarang pembayaran kerana tidak semua yang mampu membayar kos kemasukan hanya mengharapkan golongan prihatin yang sudi menghulur sumbangan.

Tel: 016-3411273 (Kak Mi)
Alamat: No 18 Jln Pandan 8, Tman Pandan Jaya,55100 KL

*Sebarang sumbangan berbentuk wang tunai boleh menghubungi terus ke rumah-rumah di atas*
*TERMA & SYARAT Durasi sumbangan 1-31 Mac 2017. Setiap sumbangan akan dihantar ke rumah yang dipilih pada minggu pertama bulan April.  Jelita tidak menerima sebagai sumbangan berbentuk wang. Sebarang sumbangan berbentuk wang, sila hubungi terus ke Rumah berkenaan yang tertera di atas. Sebarang kesuilitan sila hubungi 03-79527000 untuk maklumat lanjut.
** Satu e-mel, satu langganan sahaja.





March 23, 2017

85% Diskaun Produk Logitech Sempenan Ulang Tahun Ke 5 Lazada

 
Logitech Malaysia mengumumkan jualan penghabisan stock pertamanya dengan Lazada dengan diskaun sehingga 85% ke atas papan kekunci tablet Logitech terpilih. Penjualan pelepasan bermula pada 13 Mac dan akan berterusan untuk tempoh satu bulan di laman Lazada.


Senarai produk dijual di Lazada termasuk:



Beli sekarang di sini







March 18, 2017

Bosch Dengan Teknologi Kenderaan Yang Terkini Menggunakan Perisian

 
Bermula Mac 2018, eCall sistem panggilan kecemasan automatik akan menjadi wajib di EU. Ini bermakna bahawa setiap kereta baru akan menjadi sebuah kereta yang bersambung secara lalai. Syarikat penyelidikan pasaran Gartner meramalkan bahawa menjelang 2020, akan terdapat 250 juta kereta disambungkan di jalan-jalan di dunia.


Seperti kereta semakin menjadi peranti mudah alih pada roda, pembeli yang berminat memberi tumpuan lebih dan lanjut mengenai perkhidmatan digital, seperti orang-orang yang memantau keadaan kereta itu atau memberi amaran kepada pemandu salah hala. Menurut kajian yang dijalankan oleh Pengguna Jerman dan kumpulan Analisis Media (Vuma 2017), lebih daripada satu perempat daripada penduduk Jerman sudah views akses internet sebagai pertimbangan utama bersepadu apabila membeli kereta. 

Automotif Cloud Suite menawarkan pembuat dan pembekal perkhidmatan mobiliti platform perisian ditambah dengan kit alat yang komprehensif untuk membangunkan pelbagai jenis perkhidmatan untuk pemandu dan untuk cepat membawa mereka ke pasaran yang luas.

Kekuatan Bosch: kepakaran dalam kereta, awan, dan data yang besar

The Suite Bosch Automotive Cloud adalah berdasarkan Bosch IOT Suite, dan menyediakan asas teknologi untuk semua perkhidmatan yang melibatkan kereta disambungkan. Ia menawarkan semua fungsi yang diperlukan untuk menyambung peranti, pengguna, syarikat, dan domain pada satu platform. Automotif yang Cloud Suite, Bosch menyediakan modul individu perisian, seperti buku log digital atau penyelesaian untuk melaksanakan kemas kini perisian.

Penyedia perkhidmatan mobiliti boleh menggunakannya untuk membangunkan pelbagai perkhidmatan kereta disambungkan untuk pemandu.Bosch membawa bersama-sama banyak bidang kepakaran di Suite Automotive Cloud mereka: selain kemahiran sebagai pembekal sistem untuk industri automotif dan sebagai pembekal terkemuka teknologi penyulitan, syarikat itu mempunyai pengalaman yang luas kedua-dua sebagai pengendali awan dan dalam mengendalikan data yang besar.

Bosch menunjukkan pelbagai perkhidmatan baru dalam kereta menunjukkan berdasarkan Jaguar F-Pace di Bosch Connected World 2017. Berikut adalah lima perkhidmatan yang kerana menjadi standard dalam setiap kenderaan.

1. Pemandu amaran

Di Jerman sahaja, kira-kira 2,000 amaran mengenai pemandu salah hala disiarkan pada setiap tahun. Dalam kebanyakan kes, bagaimanapun, amaran yang datang terlambat, kerana satu pertiga daripada insiden tersebut biasanya berakhir selepas pemandu salah hala telah mengembara purata 500 meter - dalam kes paling teruk dengan kesan-kesan maut. salah hala pemandu amaran berasaskan awan Bosch direka untuk memberikan amaran dalam masa sepuluh saat atau lebih. amaran pergi bukan sahaja kepada pemandu salah hala, tetapi kepada semua pengguna jalan raya di kawasan itu. Perkhidmatan itu berfungsi sebagai malaikat penjaga dalam awan data.

2. Diagnostik ramalan

Tidak ada yang lebih menjengkelkan daripada apabila kereta rosak bercuti. diagnostik ramalan menghalang situasi di mana kereta itu adalah di luar jangkaan daripada komisen. Semasa pemacu biasa, sistem boleh menganalisis data dan membuat ramalan tentang keadaan komponen utama. Pemandu diberitahu sebelum bahagian yang memakai keluar dan menerima cadangan untuk lawatan kedai pembaikan seterusnya.

3. Letak kenderaan berasaskan komuniti

Perkhidmatan ini bertukar tempat letak kereta ke dalam aktiviti kemasyarakatan. Seperti kereta yang memandu di sekitar, ia menggunakan sensor atas kapal untuk mengenal pasti dan mengukur jurang antara kereta yang diletakkan di tepi jalan. maklumat yang mengalir ke dalam peta letak kereta digital. Menggunakan pemprosesan data pintar, Bosch kemudian menguatkan maklumat untuk membekalkan ramalan keadaan tempat letak kereta. Peta letak kereta digital disediakan di dalam awan untuk kereta di kawasan itu, yang membolehkan pemandu untuk mengemudi terus ke tempat kosong.

4. Pembantu peribadi

Impian mempunyai pembantu sendiri seseorang peribadi kenyataan. Dengan perkhidmatan Bosch ini, pemandu boleh menggunakan arahan suara untuk menguruskan mudah pelantikan mereka, meminta pelbagai maklumat, membuat perubahan dalam rumah pintar mereka, dan banyak lagi, semua dalam berkempen. Dari masa ke masa, pembantu belajar tabiat dan pilihan pengguna untuk menyediakan sokongan yang lebih baik.

5. Kemas kini perisian melalui udara

Kemas kini perisian dari awan sudah tertentu untuk telefon pintar; sekarang, Bosch adalah melakukan perkara yang sama untuk kereta. Ciri-ciri baru, seperti mod pemanduan yang lebih cekap bagi kenderaan elektrik, boleh ditambah kepada kereta - dalam sekelip mata, disulitkan, dan dilindungi daripada penggodam.






Logitech Memecah Rekod Dengan Memenangi Sembilan Anugerah Di iF DESIGN AWARDS 2017

 


Logitech mengumumkan bahawa ia memenangi sembilan anugerah berprestij di iF DESIGN AWARDS untuk untuk 2017. Ini adalah tahun ketujuh berturut-turut iF iaitu organisasi reka bentuk Jerman, telah mengiktiraf Logitech. Jumlah kemenangan tahun ini adalah satu rekod baru untuk Logitech. iF DESIGN AWARDS diiktiraf Logitech untuk reka bentuk produk di banyak kategori, serta identiti jenama dan pembungkusan produk.

Sembilan produk yang telah memenangi anugerah termasuk:
  1. Logitech K780 Multi-Device Wireless Keyboard
  2. Logitech BRIO 4K Pro Webcam
  3. Logitech G Pro Gaming Mouse
  4. Logitech G900 Chaos Spectrum Gaming Mouse
  5. Logitech G Prodigy Series
  6. Logitech POP Home Switch
  7. Logitech BASE
  8. Logitech brand identity
  9. Logitech G product packaging

"Ia adalah misi kami untuk dihormati untuk inovasi di mana-mana kategori kita bermain, pada dasarnya, untuk menjadi sebuah syarikat Design," kata KP Sim, Pengurus Logitech Malaysia, Filipina dan Brunei. "Design adalah di tengah-tengah proses pembuatan produk kami, memanfaatkan kekuatan sejarah dan berkembang kami dalam bidang kejuruteraan. Kami benar-benar berbangga dengan pengiktirafan oleh iF dan komuniti reka bentuk yang lebih besar. iF DESIGN AWARDS adalah satu penghormatan yang hebat, salah satu kami akan cuba untuk hidup sehingga dengan meletakkan reka bentuk di tengah-tengah segala yang kita lakukan. "

iF DESIGN AWARDS menghormati produk berdasarkan kriteria seperti inovasi dan penjelasan, fungsi, estetika, tanggungjawab dan kedudukan. Diiktiraf sebagai simbol kecemerlangan reka bentuk di seluruh dunia, anugerah ini telah dihakimi oleh 60 pakar-pakar dari lebih daripada 20 buah negara.





March 14, 2017

5 Hajat Hadiah Harijadi Yang Perlu Capai Tahun Ini

 
Walaupun harijadi lambat lagi bulan 7 nanti tapi dari sekarang mesti pasang hajat untuk dapat hadiah-hadiah yang istimewa. Setiap tahun bila tiba harijadi kita akan hajatkan sesuatu yang lain dan pastinya ia sesuatu yang sukar untuk kita dapatkan tapi orang lain boleh bantu untuk dapatkannya.


Macam selalu orang buat bila nak hajat tercapai pelbagai perkara yang dilakukan macam mula menyimpan duit, berjimat cermat berbelanja, cari pendapatan sampingan dan banyak lagi. Mesti korang semua nak tahu apa hajat yang saya harapkan akan tercapai menjelang hari jadi saya tak lama lagi. Sebenarnya ada banyak lagi tapi setakat ni 5 hajat yang paling penting dan sangat-sangat perlu saya dapatkan tahun ini.

1) Percutian di Berjaya Tioman Malaysia Resort 

Saya ni bukan selalu dapat bercuti tak kisah dalam negara apatah lagi luar negara. Mungkin sibuk dengan kerja dan juga bajet yang tidak seberapa. Tapi tahun ni berharap sangat dapat pergi bercuti kat Pulau Tioman. Sebab suka sangat nak pergi sana kerana ia tersenarai antara 10 pulau tercantik di dunia.


Kebetulan kat sana ada Berjaya Hotel & Resort jadi dah tengok pun pakej yang ditawarkan di sana. Harga sangat berpatutan dan boleh dapat lagi diskaun kalau beli guna laman web Shopback. Nanti last saya cerita bagaimana nak guna laman web tu. 

2) Kek harijadi dan coklat

Mesti lah nak hadiah kek yang special dan mewah bila celebrate brithday kan. Jadi saya suka sangat dengan produk kek dan juga hadiah daripada Flower Advisor. Sangat menarik dan juga sangat berpatutan.



Korang leh tengok pakej yang ditawarkan oleh mereka ini dengan kek coklat dah juga jambangan coklat menjadi kegemaran saya. Boleh dapat lagi promosi daripada Shopback caranya last sekali saya tunjukkan.

3) Produk Memasak Chef Line

Nak produk ni sebab senang nak masak dan nak suruh bakal isteri masak nanti. Saya piliha hadiah ini bukan untuk saya sahaja tapi untuk kegunaan keluarga. Harap sangat dapat hadiah istimewa set periuk dari jenama popular ChefLine ini.

Setakat ni nampak ada jual kat Go Shop sahaja tapi boleh beli melalui Shopback kerana boleh dapat cash money dalam akaun. Nak tahu macam mana last post ni saya cite bagaimana caranya.

4) Laptop Dell Latitude

Ini adalah hajat paling best kalau dapat dipenuhi tahun ini. Maklumlah sebagai seorang blogger dan banyak bekerja dalam bidang IT dan teknologi ini sangat-sangat menggunakan laptop sendiri. Tak minta jenama mahal atau speck yang tinggi cukup untuk dapat update blog dah cukup.


Sebab tu saya nak jenama Dell ini kerana saya ada tengok kat Lazada ada jual. Sapa nak kasi hadiah laptop ni harap Shopback dapat tunaikan hajat saya ini hehehe.

5) Canon Pixma Printer Gold

Dah ada laptop mesti kena ada printer sebab ia memudahkan nak print, scan dan photocopy nanti. Jadi saya juga memerlukan Canon Pixma Printer ini agar kerja saya senang dan lebih lancar. Tengok kat Lazada pun dah ada tak adalah mahal sangat tapi kalau ada yang nak bagi saya sangat-sangat bersyukur.


Tu lah antara 5 hajat untuk hadiah harijadi yang akan datang nanti. So sapa nak bagi semua ni? Harap Shopback dapat bagi semua hadiah ini kerana mereka tengah adakan pertandingan Win A Wish  sempena dengan ulang tahun ke 2 Shopback Malaysia.


Apa itu Shopback? Ia adalah laman yang memberi cashback atau rebates sekiranya kita membeli apa-apa sahaja dalam senarai merchants yang mereka ada. Ia akan memberi korang rebat tunai untuk pembelian dalam laman web mereka daripada membeli terus dari peruncit dalam talian. Mereka juga telah stabil di 5 buah negara Singapore, Philippines, Indonesia, India dan Taiwan.

Cara Shopback berfungsi

Cara menggunakannya sangat mudah  korang hanya perlu masuk ke laman web Shopback.my dan pilih mana-mana laman untuk membeli belah seperti Berjaya Hotel & Resort, Lazada, Go Shop dan FlowerAdvisor. Kemudian korang akan didirect terus ke laman tersebut dan buat pembelian sehingga berjaya. Lepas tu nanti korang akan dapat cash back ke dalam local akaun korang. 


Sangat mudah, flexible dan juga membantu dalam korang membeli belah secara online dan dapat pula cash back terus ke akaun. Tengok apa yang saya telah dapat setakat ini sebab saya memang suka membeli secara online ni. Ada peluang macam ni tak rugi cuba malah lebih untung dapat duit balik. Jadi daftar sekarang di Shopback.

Maklumat lanjut layari :





Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter