Total Pageviews

July 18, 2018

Promosi Barangan Bayi Jauh Lebih Murah Dan Menjimatkan

 
Dengan taraf hidup yang semakin meningkat, menjaga anak-anak hari ini boleh menjadi sangat mahal. Tetapi demi memberikan yang terbaik buat anak dan juga segala keperluan lengkap tanpa terjejas itu semua tiada masalah. Tapi sekarang ada peluang untuk berbelanja dengan berhemat dan masih mendapat kualiti terbaik. Berikut adalah beberapa keperluan bayi terbaik yang dijual dalam talian murah dan dapat membatu anda dalam berjimat cermat buat masa ini.

Lampin Bayi


Lampin digunakan setiap hari oleh ibu bapa untuk anak-anak mereka dan boleh menjadi sangat mahal. Tambah kepada keluarga yang mempunyai anak ramai dan setiap hari perlu membeli bekalan. Jom semak produk dan harga yang hebat di Qoo10 sewaktu promosi hebat tiada kos penghantaran.

Susu Tepung



Susu tepung adalah satu lagi produk bayi paling laris dan setiap bulan ibu bapa akan sediakan sejumlah wang untuk membeli bekalan supaya tidak kehabisan. Kini 11street menyediakan promosi sehinga 24% diskaun dan juga penghantaran percuma.

Shake dan Take Juice Blender


Pengisar yang hebat, mudah digunakan dan mudah digunakan ini menjadi punca besar terutama dengan komuniti juicing. Ia adalah pengisar bersaiz padat yang anda boleh menggabungkan jus segar anda dan membawanya bersama anda sebagai botol! Anda boleh dapatkan produk ini dengan harga murah di laman web Lazada.






July 12, 2018

TM Umumkan Unifi New Plans Harga Serendah RM79 Dan Kelajuan Sehingga 800Mbps

 
Setelah sekian lama bermain dimedia tentang rumos bahawa harga jalur lebar seluruh Malaysia akan diturunkan sehingga 25% atas arahan daripada kementerian baru-baru ini. TM mengambil inisiatif untuk terus merealisasikan aspirasi kerajaan dan kemahuan rakyat dalam masa sama mengimbangkan kos kepada syartikat.


Hari ini TM melalui Pemangku Ketua Pegawai Eksekutif Datuk Bazlan Osman telah mengumumkan UniFi New Plans bagi memberi kepuasa kepada semua pihak terutama golongan sasaran. Golongan sasaran adalah bagi mereka yang berada pada tahap B40 atau lebih senang dikenali dengan pendapatan isi rumah bawah RM4,500 sebulan. 


Golongan ini boleh melanggan UniFi Basic Plan dengan harga serendah RM79 sebulan pada kelajuan  internet 30Mbps. Namun bagi mengimbangi dengan kos yang makin meningkat plan ini hanya untuk langganan internet sahaja tanpa telefon dan juga data (unifi TV). Juga ia hanya terhad kepada penggunaan kuota sehingga 60Gb sahaja.


TM juga mengambil peluang kepada pengguna yang menyewa rumah dan tidak dapat membuat pendawaian kepada rumah yang disewa dengan menawarkan UniFi Wireless Broadband. Plan ini juga pada harga yang sama dengan plan basic tadi dan jada kuota yang boleh ditambah dari masa ke semasa.


Juga tidak dilupakan kepada 800ribu pengguna sedia ada UniFi diseluruh Malaysia. TM menawarkan kepada mereka adalah UniFi Turbo dimana bermula 15 Ogos 2018 semua pengguna akan menikmati kenaikan kelajuan daripada 20Mbps akan diupgrade kepada 100Mbps, pengguna 30Mbps diupgrade kepada 300Mbps, pengguna 50Mbps akan upgrade kepada 500Mbps dan pengguna 100Mbps akan upgrade sehingga 800Mbps.


TM juga mengambil kira kepada pengguna Streamyx yang ada diseluruh Malaysia tetapi tiada talian UniFi dikawasan mereka. TM akan menaikkan 2 kali ganda kelajuan dengan harga sedia ada. Jadi hasrat kerajaan untuk internet yang lebih murah bakal tercapai hujung tahun ini. Ini kerana internet adakan keperluan untiliti seperti mana air dan elektrik. 

Info lanjut di TM.com.my atau hubungi 100 sekarang.








July 8, 2018

Logitech Terima 12 Anugerah Dalam International Design 2017 Awards

 
Logitech mengumumkan ia telah memenangi 12 anugerah International Design Awards (IDA), sebuah rekod untuk syarikat itu. Empat daripada produk yang memenangi anugerah - Logitech Circle 2, Logitech MX ERGO, Logitech CRAFT Advanced Keyboard dan Logitech MeetUp - juga menerima anugerah Emas, penghormatan tertinggi yang ditawarkan oleh IDA. Logitech adalah organisasi reka bentuk peringkat tertinggi ke-7 dengan anugerah dalam sejarah 11 tahun IDA.


Ini adalah tahun keempat IDA telah mengiktiraf Logitech untuk reka bentuk unggul di beberapa kategori jenama dan produk, termasuk rumah pintar, kolaborasi video, permainan dan pembesar suara. Produk telah diiktiraf dengan anugerah Gold, Silver, dan Gangsa serta Mentions Yang Mulia. Senarai penuh produk kreatif dan kreatif pemasaran Logitech untuk 2017 disenaraikan di bawah:

  • Gold Award: Logitech Circle 2, Logitech MX ERGO, Logitech CRAFT dan Logitech MeetUp
  • Silver Award: Logitech Rugged Combo 2, Logitech G560 Speaker Komputer dan Ultimate Ears MEGABLAST
  • Bronze Award: Ultimate Ears WONDERBOOM dan Logitech G POWERPLAY
  • Honorable Mention : Logitech MX Sound, Logitech G433 VIDEO dan Logitech G POWERPLAY VIDEO
Mereka sentiasa berusaha untuk mengintegrasikan reka bentuk ke dalam setiap aspek Logitech, untuk menjadi syarikat reka bentuk. Reka bentuk hebat dalam pasukan mereka adalah, budaya utama, setiap disiplin, keluar dalam produk dihasilkan dan pengalaman. Reka bentuk memacu mereka, dan hasilnya menunjukkan kejayaan.

Sejumlah pereka, pemikir dan usahawan telah mencipta Anugerah Reka Bentuk Antarabangsa pada tahun 2007 sebagai respons terhadap kekurangan pengiktirafan dan perayaan untuk reka bentuk multidisiplin yang pintar dan mampan. Pada tahun ini, juri dari IDA memeriksa 3,100 penyertaan daripada 95 negara dan memilih pemenang berdasarkan pencapaian tertinggi dalam reka bentuk, kreativiti, kebolehgunaan dan inovasi.







SST Tidak Mempengaruhi Penjualan Dalam Talian ShopBack

 
ShopBack, platform Cashback dalam talian yang menggabungkan lebih daripada 500 kedai dalam talian di Malaysia seperti Malaysia Airlines, Lazada, ZALORA, Taobao, Traveloka dan Booking.com, meramalkan bahawa Cukai Jualan dan Perkhidmatan (SST) tidak akan menjejaskan jualan dalam talian secara negatif.


Alvin Gill, Pengurus Besar ShopBack Malaysia menyatakan bahawa sekurang-kurangnya dua acara e-dagang akan berlangsung pada bulan September, iaitu MYCYBERSALE dan 9.9 Rewards Day. Pelanggan boleh menjangkakan cashback yang lebih tinggi serta tawaran produk dari ShopBack dan penjual utama e-dagang dari 3 September, hari pertama MYCYBERSALE hingga 9 September, hari terakhir 9.9. Rewards Day.

Beliau juga menyebut bahawa apabila GST dikeluarkan pada April 2015, ramai rakyat Malaysia beralih dalam talian untuk mencari pilihan yang lebih murah dan menggunakan ShopBack untuk penjimatan tambahan untuk menangani kesan GST dalam pembelian harian mereka. SST mungkin mendorong pertumbuhan jualan dalam talian jika peruncit di luar talian meningkatkan harga mereka apabila pelaksanaan.

Walau bagaimanapun, kami tidak fikir pengguna akan tergesa-gesa untuk membeli sebelum bulan September. Kebanyakan mereka menyimpan sentimen 'menunggu-dan-lihat' sehingga acara jualan dalam talian seterusnya. Kerajaan juga memberi jaminan kepada rakyat Malaysia bahawa SST tidak akan mencetuskan inflasi1 jadi kami yakin ia tidak akan menjejaskan prestasi e-dagang.

Survay Mendedahkan Rakyat Malaysia Tidak Percaya Iklan Media Sosial


Menurut Alvin, untuk terus menggalakkan perbelanjaan dalam talian, terdapat beberapa titik kesakitan pelanggan yang perlu ditangani sebelum acara jualan besar bermula. ShopBack Malaysia baru-baru ini melakukan tinjauan dengan 300 pelanggan yang membuat pembelian semasa kempen Raya dan mendapati pelanggan mengelakkan membeli:- 

1) Peralatan rumah besar (iaitu TV, mesin basuh)
2) Motor (iaitu minyak enjin, aksesori)
3 ) Insurans dalam talian.

Sejak Februari 2015, ShopBack telah bekerjasama dengan kedai dalam talian untuk menyediakan sehingga 30% cashback kepada pengguna dan membantu mereka menjimatkan lebih daripada RM25 juta. Untuk kempen Raya baru-baru ini, ShopBack mengeluarkan kira-kira RM1 juta tunai dalam tempoh sebulan.

Pada masa ini, lebih daripada 1 juta rakyat Malaysia menggunakan ShopBack untuk pembelian harian mereka. Penjimatan cashback boleh dipindahkan ke akaun bank pengguna setelah pengesahan. Selain Malaysia, ShopBack juga beroperasi di Singapura, Thailand, Indonesia, Filipina, Taiwan dan Australia. Bagi dapatkan maklumat lanjut, sila lawati https://www.shopback.my atau ikuti Facebook https://www.facebook.com/ShopBackMalaysia.





July 4, 2018

Kepentingan Web Hosting Terbaik Dan Dipercayai Untuk Business Anda

 
Jika anda mempunyai laman web, adalah amat penting bagi anda untuk mempunyai web hosting yang terbaik. Ini kerana, pemilihan web hosting akan mempengaruhi kelancaran dan reputasi laman web anda sendiri. Faktor seperti harga berpatutan, kecekapan sokongan teknikal serta servis yang cemerlang menjadi pilihan utama hos laman web dan emel anda.


Jadi jangan ambil remeh semua ini kerana ia sangat membantu dalam membangunkan perniagaan dan juga kepercayaan pelanggan kepada perniagaan anda. Jadi sebab itu Shinjiru telah menjadi pembekal web hosting selama 20 tahun yang utuh dan dikenali ramai.

Kenapa Shinjiru?


Sejak 1998, Shinjiru telah bertanggungjawab memberikan perkhidmatan lebih 50,000 perniagaan di merata dunia. Shinjiru juga berkerjasama dengan pelbagai rakan perniagaan dalam industri yang sama baik daripada dalam dan luar negara.


Semestinya dengan kemampuan Shinjiru Web Hosting yang bertahan selama 20 tahun dalam industri perkhidmatan Web Hosting, Cloud Hosting dan Pendaftaran Nama Domain menjadikan ia sebagai salah satu pembekal yang sangat dipercayai di Malaysia hingga kini.

Servis Yang Shinjiru Tawarkan


Shinjiru menawarkan pelbagai jenis servis seperti Pendaftaran Nama Domain, Sijiil SSL, Shared Hosting, Website Builder, Website Design, Email Marketing Solutions, Website Security, Dedicated Server Solutions, Virtual Private Server, Colocation, Disaster Recovery, Public and Private Cloud, Office 365 serta banyak lagi.



Selain daripada produk yang berkualiti dan dipercayai, persaingan harga yang murah dan antara yang terendah telah menjadikan Shinjiru pilihan utama sebagai pembekal servis Web Hosting terbaik di Malaysia.

Pencapaian Terbaik Shinjiru


Sepanjang perkhidmatan, Shinjiru telah menerima pelbagai pengiktirafan dan anugerah seperti Sijil ISO9001:2008, Pembekal IP APNIC, Kelayakan Registrar ICANN, Rakan Niaga Rasmi MYNIC, Status MSC, Anugerah Deloitte Technology Fast500, Pembekal Solusi Microsoft 1-Tier Cloud Solutions, Rakan Niaga Sah Microsoft Silver dan sebagainya.


Di atas kepercayaan dan keyakinan servis yang diberikan, ramai pelanggan-pelanggan setia mereka kekal memilih Shinjiru sebagai web host mereka diantaranya, Maxis, Petronas, Astro, ipay88, Malaysia Genting, Toshiba  dan banyak lagi.


Memegang kelayakan PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard), telah menjadikan Shinjiru sebagai salah satu pembekal hos terpilih yang mampu menyimpan data kad kredit pengguna. Ia merupakan kriteria wajib Bank Negara Malaysia. Ini membuktikan keselamatan laman web anda sangat terjamin dengan Shinjiru.

Penganjur MSMW 2018


Juga Shinjiru adalah penganjur utama kepada MSMW 2018 yang menjadi platform kepada pengamal media untuk bertukar idea dan juga melakukan pelbagai aktiviti luar dari dunia maya. Tahun ini MSMW akan diadakan dari 4 hingga 6 July 2018. Anda boleh check out segala aktiviti yang ditawarkan dan menjadi sebahagian daripada mereka dengan menghubungi 03-8070 7666.


Dapatkan segala maklumat lanjut tentang info dan perkhidmat yang ditawarkan oleh Shinjiru dilaman web mereka https://www.shinjiru.com.my.









June 26, 2018

Cara Nak Meningkatkan Kualiti Tidur Dengan Sonno

 
Pernah anda diganggu mimpi negeri semasa tidur dan juga waktu anda berehat. Pernah tidak anda masa bangun dari tidur sakit belakang dan juga sakit tengkuk. Itu semua adalah tanda tidur anda yang tidak selesa kerana masalah tilam yang tidak berkualiti. Jadi bagaimana nak dapatkan kualiti tidur yang bagus.


Penyelesaiaan yang bagus adalah dengan menggunakan tilam Sonno yang direka di Itali dan dibuat dengan lateks semula jadi, lapisan busa memori tanpa spring poket yang tidak sihat. Ini akan meningkatkan keselesaan tertinggi semasa baring untuk semua peringkat usia penggunanya.


Mengapa anda perlu membeli tilam Sonno?


1) Mempunyai rakan kongsi yang aktif adalah hebat - melainkan jika anda cuba menangkap beberapa ZZZ.

2) Sebuah tilam revolusioner dengan Teknologi Transfer Motion yang akan memastikan anda mendapat rehat yang pantas dengan tiada gangguan pasangan!

3) Disokong oleh jaminan sehingga 10 tahun.

4) Mampat dan dihantar ke dalam sebuah kotak yang cantik, sudah tentu yang paling mudah untuk membuat tilam yang pernah anda alami.

5) Cuba hari ini dan tidur dengan mewah selama 100 malam - Sonno akan mengganti tilam anda secara PERCUMA jika anda berubah fikiran anda!


Dipasaran tilam Sonno boleh didapati dengan harga dan pelbagai saiz :

Single [90 x 190 x 23 cm] - RM1699
Queen [150 x 190 x 23 cm] – RM2499
King [180 x 190 x 23 cm] - RM2999






June 19, 2018

Ramai Artis Guna Cara Nak Naikkan Views Youtube Hanya Serendah RM20

 
Patut sekarang ni begitu cepat dan ramainya video artis-artis baru nak up yang boleh dapat viewers berjuta-juta dalam masa yang singkat. Ini rupanya rahsia mereka kerana teknologi sekarang tidak membatasi segala hanya dengan duit sahaja. Tak sangka bayar hanya serendah RM20 sahaja dah boleh dalah beribu viewer di Youtube


Terdapat satu laman dari luar negara menyediakan khidmat ini kepada pengguna dan juga influancer untuk meningkatkan bukan sahaja viewers di Youtube malah juga boleh naikkan like di Facebook, follower di Instagram dan juga followers di Twitter. Jadi sekarang ini dah macam tak boleh nak percaya kalau sesuatu yang bodoh tu boleh viral dengan cepat dan mudah hanya menggunakan khidmat ini.


Harga yang mereka tawarkan juga begitu murah dan serendah beberapa puluh ringgit Malaysia sahaja semua itu boleh dibuat dalam beberapa jam. Siap memberi jaminan lagi kepada pelanggan mereka akan mendapat pandangan berkualiti tinggi untuk video dan mewujudkan tahap kepercayaan yang lebih tinggi kepada pelanggan dan potensi ROI (Pulangan Pelaburan) yang lebih tinggi.


Perhhh ini memang dah tak jadi mustahil segalanya hanya dengan duit sahaja boleh capat matlamat untuk mendapatkan follower dan like yang banyak dalam sekelip mata. Tapi sejauh mana kita nak mempercayai perkhidmatan ini. Adakah ia hanya sekadar scam atau juga memang mereka memberikan ramai follower tetapi semua yang tidak berkualiti. 

Tepuk dada tanya selera biarlah kita naik secara jujur dan ikhlas kerana penonton luar sana betul-betul minat apa yang kita lakukan. Tidak salah kalau nak cuba cara ini cuma kekal berapa lama sangat. Anda sendiri yang mampu menilainya. 





June 13, 2018

Harga Smartphone RM1 Sempena Hari Raya Dan Piala Dunia 2018 Sangat Gila

 
Berita baik untuk mereka yang mungkin nak bergaya di Hari Raya dengan smartphone baru. Digi pada 8 Jun hari tu telah memulakan kempen Digi Rah Rah Internet bersempena Hari Raya dan Piala Dunia 2018 yang akan berlangsung tidak lama lagi.



Ia menawarkan smartphone dari serendah RM1 bersama pelan internet dengan data di 10 buah negara. Cukup mengujakan buat mereka yang memang dah bercadang nak dapatkan sebuah smartphone terkini dengan harga sangat-sangat menarik. Hanya RM1 !!

Kempen Digi Rah Rah Internet telah dirasmi dan dimulakan dengan tawaran terhad 100 unit Huawei P20 Pro pada harga RM1 sahaja yang diadakan di Stor Digi Bukit Bintang pada 8 Jun hari tu. Ramai juga yang menyerbu untuk cuba jadi yang bertuah mendapatkan Huawei P20 Pro dengan harga seringgit .. uh.

Memang sangat untung la siapa yang telah dapatkan Huawei P20 Pro dengan harga RM1, sebab harga asal memang berpeluh la nak bayar iaitu RM3,112. Kalau diri saya, harga smartphone sebegitu mahal memang setakat mampu tengok la. Jadi ini peluang sangat menarik untuk anda yang sedang memikirkan mendapatkan sebuah smartphone baru untuk Hari Raya ini.


Menerusi kempen Digi Rah Rah Internet ini, pelan Digi Postpaid yang ditawarkan memberi data sehingga 100GB dan ia datang bersama perayauan data dan panggilan di 10 negara iaitu Australia, Brunei, China, Filipina, Hong Kong, Indonesia, Myanmar, Singapura, Taiwan dan Thailand.

Digi menyatakan, hanya pelan Digi Postpaid menyediakan data dan panggilan termasuk di dalam pelan. Kempen Digi Rah Rah Internet selepas ini akan diteruskan di stor rasmi Digi seluruh Malaysia. Ia kemudian akan mula boleh didapati secara online di laman web Digi, mulai 15 Jun sehingga 31 Julai 2018. 

Sempena kempen ini, Digi akan menawarkan pelbagai telefon pintar pada harga serendah RM1 seperti Huawei P20, Samsung A8+ dan Vivo X21, eksklusif bersama pelan Digi Postpaid. Jadi, pastikan anda tidak ketinggalan dengan tawaran hebat daripada Digi untuk peroleh sebuah smartphone baru dengan harga serendah RM1 sahaja. 






Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter