Total Pageviews

June 19, 2018

Ramai Artis Guna Cara Nak Naikkan Views Youtube Hanya Serendah RM20

 
Patut sekarang ni begitu cepat dan ramainya video artis-artis baru nak up yang boleh dapat viewers berjuta-juta dalam masa yang singkat. Ini rupanya rahsia mereka kerana teknologi sekarang tidak membatasi segala hanya dengan duit sahaja. Tak sangka bayar hanya serendah RM20 sahaja dah boleh dalah beribu viewer di Youtube


Terdapat satu laman dari luar negara menyediakan khidmat ini kepada pengguna dan juga influancer untuk meningkatkan bukan sahaja viewers di Youtube malah juga boleh naikkan like di Facebook, follower di Instagram dan juga followers di Twitter. Jadi sekarang ini dah macam tak boleh nak percaya kalau sesuatu yang bodoh tu boleh viral dengan cepat dan mudah hanya menggunakan khidmat ini.


Harga yang mereka tawarkan juga begitu murah dan serendah beberapa puluh ringgit Malaysia sahaja semua itu boleh dibuat dalam beberapa jam. Siap memberi jaminan lagi kepada pelanggan mereka akan mendapat pandangan berkualiti tinggi untuk video dan mewujudkan tahap kepercayaan yang lebih tinggi kepada pelanggan dan potensi ROI (Pulangan Pelaburan) yang lebih tinggi.


Perhhh ini memang dah tak jadi mustahil segalanya hanya dengan duit sahaja boleh capat matlamat untuk mendapatkan follower dan like yang banyak dalam sekelip mata. Tapi sejauh mana kita nak mempercayai perkhidmatan ini. Adakah ia hanya sekadar scam atau juga memang mereka memberikan ramai follower tetapi semua yang tidak berkualiti. 

Tepuk dada tanya selera biarlah kita naik secara jujur dan ikhlas kerana penonton luar sana betul-betul minat apa yang kita lakukan. Tidak salah kalau nak cuba cara ini cuma kekal berapa lama sangat. Anda sendiri yang mampu menilainya. 





June 13, 2018

Harga Smartphone RM1 Sempena Hari Raya Dan Piala Dunia 2018 Sangat Gila

 
Berita baik untuk mereka yang mungkin nak bergaya di Hari Raya dengan smartphone baru. Digi pada 8 Jun hari tu telah memulakan kempen Digi Rah Rah Internet bersempena Hari Raya dan Piala Dunia 2018 yang akan berlangsung tidak lama lagi.



Ia menawarkan smartphone dari serendah RM1 bersama pelan internet dengan data di 10 buah negara. Cukup mengujakan buat mereka yang memang dah bercadang nak dapatkan sebuah smartphone terkini dengan harga sangat-sangat menarik. Hanya RM1 !!

Kempen Digi Rah Rah Internet telah dirasmi dan dimulakan dengan tawaran terhad 100 unit Huawei P20 Pro pada harga RM1 sahaja yang diadakan di Stor Digi Bukit Bintang pada 8 Jun hari tu. Ramai juga yang menyerbu untuk cuba jadi yang bertuah mendapatkan Huawei P20 Pro dengan harga seringgit .. uh.

Memang sangat untung la siapa yang telah dapatkan Huawei P20 Pro dengan harga RM1, sebab harga asal memang berpeluh la nak bayar iaitu RM3,112. Kalau diri saya, harga smartphone sebegitu mahal memang setakat mampu tengok la. Jadi ini peluang sangat menarik untuk anda yang sedang memikirkan mendapatkan sebuah smartphone baru untuk Hari Raya ini.


Menerusi kempen Digi Rah Rah Internet ini, pelan Digi Postpaid yang ditawarkan memberi data sehingga 100GB dan ia datang bersama perayauan data dan panggilan di 10 negara iaitu Australia, Brunei, China, Filipina, Hong Kong, Indonesia, Myanmar, Singapura, Taiwan dan Thailand.

Digi menyatakan, hanya pelan Digi Postpaid menyediakan data dan panggilan termasuk di dalam pelan. Kempen Digi Rah Rah Internet selepas ini akan diteruskan di stor rasmi Digi seluruh Malaysia. Ia kemudian akan mula boleh didapati secara online di laman web Digi, mulai 15 Jun sehingga 31 Julai 2018. 

Sempena kempen ini, Digi akan menawarkan pelbagai telefon pintar pada harga serendah RM1 seperti Huawei P20, Samsung A8+ dan Vivo X21, eksklusif bersama pelan Digi Postpaid. Jadi, pastikan anda tidak ketinggalan dengan tawaran hebat daripada Digi untuk peroleh sebuah smartphone baru dengan harga serendah RM1 sahaja. 






June 11, 2018

Logitech G Unleashes Mouse Permainan Wireless Baru

 
Logitech G, jenama Logitech, hari ini mengumumkan Logitech® G304 LIGHTSPEED Wireless Mouse, tetikus permainan generasi akan datang yang membawa teknologi tanpa wayar LIGHTSPEED ™ dan sensor HERO ™ (Kecekapan Berkualiti Tinggi) kepada semua pemain, dalam percubaan dan kebenaran faktor bentuk. Logitech G304 menggunakan teknologi wayarles LIGHTSPEED eksklusif Logitech G untuk pengalaman permainan yang lebih pantas daripada kebanyakan tikar berwayar, serta sensor revolusioner HERO Logitech G, mampu mencapai prestasi generasi akan datang pada 10 kali kecekapan kuasa generasi terdahulu tikus. Dengan Logitech G304, tidak ada sebab untuk permainan dengan tali.

"Selama bertahun-tahun, kami komited untuk menyampaikan prestasi tanpa wayar yang lebih pantas daripada tawaran berhadapan pesaing kami," kata Encik KP Sim, Country Lead for Singapore, Malaysia dan Filipina. "Melalui kerja kami Wireless telah maju ke tahap di mana Esports pro mempercayai teknologi inovatif kami dan memenangi dengan tikus tanpa wayar kami. Dengan G304 kami ingin membawa teknologi yang paling tepat untuk semua orang. G304 mempunyai sensor HERO dan wireless LIGHTSPEED - semuanya bernilai RM199.00. Tidak pernah ada masa yang lebih baik untuk pergi tanpa wayar. "

Dengan Logitech G304, anda boleh bermain pada prestasi puncak dengan sensor HERO terkemuka industri. Sensor ini sangat cekap, dan memberikan ketepatan dan ketepatan yang luar biasa, 400 ketepatan IPS dan kepekaan sehingga 12,000 DPI, tanpa mempercepat atau melicinkan. Selain itu, dengan teknologi tanpa wayar LIGHTSPEED tanpa wayar yang cepat termasuk dalam Logitech G304, anda mendapat pengalaman permainan yang lebih cepat daripada kabel berwayar dengan kadar laporan 1ms, sambungan tanpa wayar yang dioptimumkan secara akhir-ke-akhir, dan responsif dan kebolehpercayaan yang luar biasa untuk tahap persaingan prestasi.

Terima kasih kepada kecekapan kuasa ekstrem HERO, hayat bateri adalah luar biasa. Anda boleh mendapatkan 250 jam permainan berterusan pada kadar laporan 1ms dalam mod Kinerja pada hanya satu bateri AA. Beralih kepada mod Endurance dengan kadar laporan 8ms menggunakan Perisian Permainan Logitech (LGS) untuk memanjangkan hayat bateri sehingga sembilan bulan pada satu bateri AA.

Walaupun dengan begitu banyak teknologi di dalam, Logitech G304 tidak berat atau besar. Ia tahan lama, tetapi padat dan ringan pada hanya 99 gram untuk pergerakan tinggi, berkat reka bentuk mekanikal ringan dan penggunaan bateri yang cekap. Sama ada anda bermain di rig desktop anda atau di mana sahaja dengan komputer riba, Logitech G304 adalah sesuai. Ia boleh didapati dalam Black.

Harga


Logam G304 Mouse Wireless Wireless Game dijangka boleh didapati di penjual semula Logitech di Malaysia pada bulan Julai 2018 untuk harga runcit yang dicadangkan sebanyak RM199.00. Untuk maklumat tambahan sila lawati laman web kami, blog kami atau berhubung dengan kami di Facebook.





June 2, 2018

Twitter Dan Astro Bekerjasama Sempena Piala Dunia FIFA Rusia 2018

 
Tinggal beberapa minggu sehingga kick-off, Twitter dan Astro hari ini mengumumkan kerjasama utama untuk Piala Dunia FIFA 2018 Rusia ™. Astro adalah rumah Piala Dunia FIFA 2018 Rusia di Malaysia. Sukan adalah hidup dan sosial di Twitter sebagai peminat menonton, perbahasan dan meraikan sukan kegemaran mereka bersama-sama. Untuk menguatkan perbualan sukan di kalangan peminat di Malaysia, Astro bekerjasama dengan Twitter untuk menyediakan klip perlawanan bola sepak 'dekat-hidup' dan kandungan pertandingan di @stadiumastro.

Peminat kejohanan bola sepak global boleh menantikan makluman sasaran dari perlawanan hari ini, memainkan semula matlamat terbaik hari ini dari setiap sudut, mengulangi tindakan hari yang menangkap detik-detik penting dan koleksi klip video pemain bintang perlawanan.

"Kami sangat teruja untuk bekerjasama dengan Astro untuk membawa kandungan Piala Dunia eksklusif seperti analisis pakar dan video yang menyoroti Twitter bersama perbualan dan tweet tepat waktu terbaik," kata Maurizio Barbieri, Ketua Sukan SEA Twitter. "Rakyat Malaysia berminat dengan bola sepak, dan peminat mesti terus ke Astro dan Twitter untuk melihat dan membincangkan segala yang berlaku semasa kejohanan bola sepak."


CK Lee, Ketua Sukan Astro berkata, "Sukan live adalah yang paling berpengalaman bersama. Astro berharap dapat mencetuskan perbualan yang meriah dan menarik di kalangan rakyat Malaysia pada momen Piala Dunia kegemaran mereka dengan klip 'hampir hidup' di @stadiumastro. Jadi, ikuti @stadiumastro di Twitter untuk pengalaman Piala Dunia yang paling sosial dan digital lagi".

Kerjasama baru dengan Astro ini adalah yang terbaru dalam rangkaian perkongsian yang berjaya antara penyiar dan Twitter yang sudah termasuk EPL, F1, MotoGP, PGA dan Asia Tour, Grand Slam Tenis, dan AFC CL and Cup.







May 21, 2018

Jualan Dalam Talian Di Shopback Sempena Perayaan Pada Awal Jun Dengan 0% GST

 
ShopBack, platform Cashback dalam talian yang menggabungkan lebih daripada 500 kedai dalam talian di Malaysia, menjangkakan jualan Raya akan mencapai kemuncaknya pada minggu pertama Jun, memandangkan pelaksanaan GST 0% mulai 1 Jun dan seterusnya.

 
Alvin Gill, Pengurus Besar ShopBack Malaysia

"Rakan kami telah mula mempersiapkan promosi awal Jun kerana kemungkinan akan menjadi minggu apabila pengguna bergegas ke persiapan Raya. Sebagai contoh, Lazada merancang untuk Jualan Mega dari 1 Jun hingga 4 Jun dengan permainan di tempat, jualan kilat, dan sehingga 11% rebat tunai untuk pengguna ShopBack. Sekitar 40 rakan kongsi menyertai kempen Raya Raya dan kami berharap untuk mempunyai sekurang-kurangnya 100% pertumbuhan tahun ini, "kata Alvin Gill, Pengurus Besar ShopBack Malaysia.

Rakan kongsi dalam talian lain yang menyertai kempen ini ialah Traveloka, 11street, foodpanda, FashionValet, Booking.com, Senheng, Hermo, Expedia, Sephora, ASOS, JD sukan, PappaDelivery dll dan tawaran Cashback tertinggi ialah 30%.

"Terdapat kejatuhan jualan sebanyak 25% semasa minggu ke-7 Pilihan Raya dan dijangkakan. Apabila orang ramai mula bekerja dan Ramadan bermula, bilangan jualan dalam talian telah mula pulih ke tahap sebelumnya. Menurut data ShopBack, bilangan jualan yang dikuasakan oleh ShopBack semasa Ramadan 2017 VS 2016 meningkat sebanyak 100%. Kami yakin untuk mencapai melebihi angka ini kerana sentimen pasaran kelihatan positif selepas GE14.

"GST 0% boleh membenarkan rakyat Malaysia mendapat kuasa beli lebih baik apabila membelanjakan untuk keperluan Raya mereka. Berdasarkan data sejarah kami, jualan biasanya melonjak pada minggu kedua Ramadan tetapi untuk tahun ini, ia mungkin bermula selepas 0% GST berkuat kuasa dan akan memanjangkan hingga ke minggu keempat, "kata Alvin.

Rakyat Malaysia Lebih Berbelanja Berbanding Indonesia


Data serantau ShopBack * juga menunjukkan bahawa dalam perbandingan dengan orang Indonesia, perbelanjaan purata rakyat Malaysia pada bulan Ramadan 2017 ialah USD 54.54. Orang Indonesia pula membelanjakan USD 49.04 secara purata. Secara keseluruhan, Fashion muncul sebagai salah satu kategori jualan utama di kedua-dua negara. Rakyat Malaysia menghabiskan lebih banyak barangan Kesihatan & Kecantikan dan Elektronik manakala Groceries, Toys & Games mempunyai permintaan yang besar di kalangan rakyat Indonesia.

"Barang elektronik yang lebih besar, sebagai contoh, perkakas rumah boleh menjadi sebab perbelanjaan yang lebih tinggi ditemui di kalangan rakyat Malaysia," jelas Alvin.

Kategori pembelian utama di Malaysia dan Indonesia pada bulan Ramadan 2017

 
Waktu membeli-belah aktif dan tidak aktif di Malaysia dan Indonesia pada bulan Ramadan 2017

Kedua-dua negara Malaysia dan Indonesia mengalami kemerosotan lalu lintas semasa jam Iftar. Trafik laman web dan aplikasi semasa waktu puncak (2 petang - 4 malam) kekal tidak berubah kecuali peningkatan sebanyak 15% semasa bulan Ramadan.

"Tahun ini, ShopBack telah mengintegrasikan aplikasinya dengan rakan kongsi serantau seperti Lazada, terutama pengguna aplikasi Lazada boleh mendapatkan cashback lebih baik apabila mereka membeli-belah melalui aplikasi kami semasa Ramadan. Kami berhasrat untuk mengintegrasikan dengan lebih banyak aplikasi rakan kongsi pada masa hadapan untuk meningkatkan pengalaman pengguna kami. Ia akan terus mendorong pertumbuhan kami pada separuh tahun 2018 bersama dengan pelaksanaan GST 0%, "kata Alvin.

Pada masa ini, lebih daripada 1 juta rakyat Malaysia menggunakan ShopBack untuk pembelian harian mereka. ShopBack telah memberikan lebih banyak rebat tunai sebanyak RM25 juta sejak tahun 2015. Penjimatan tunai boleh dipindahkan ke akaun bank pengguna apabila pengesahan. Selain Malaysia, ShopBack juga beroperasi di Singapura, Thailand, Indonesia, Filipina, Taiwan dan Australia.

Untuk maklumat lanjut, sila lawat https://www.shopback.my/hari-raya-promotions atau ikuti Facebook https://www.facebook.com/ShopBackMalaysia/.





#AirAsiaFreeSeats Kembali 5 Juta Promosi Tempat Duduk Percuma

 
Bersempena dengan musim perayaan, AirAsia berharap anda dapat berkongsi kempen ini dengan keluarga, rakan dan pengikut anda di platform media sosial anda. Bukan itu sahaja, anda akan berjalan untuk menjamin satu (1) tempat jaminan dalam salah satu perjalanan pengenalan kami yang akan datang! (Tertakluk kepada terma dan syarat).


  • #AirAsiaFreeSeats kembali!
  • 5 juta tempat duduk promosi ditawarkan
  • Tempoh tempahan dari 21 hingga 27 Mei 2018 di laman web AirAsia
  • Tempoh perjalanan dari 1 November 2018 hingga 13 Ogos 2019
Peluang untuk rebut tengah promosi ini kerana ia sangat terhad buat masa yang dinyatakan. So kembalikan percutian impian anda dengan insan tersayang bersama AirAsia. Terbang merata tempat sekarang.






May 18, 2018

HISENSE Membawa Yang Menakjubkan Untuk Rakyat Malaysia Dengan ITS U9A, U7A Dan LASER TV

 
Penaja rasmi Piala Dunia FIFA 2018, Hisense hari ini melancarkan inovasi terbarunya dalam televisyen definisi tinggi bertaraf dunia di Malaysia. Tahun ini, Hisense mempamerkan keupayaannya dalam menyampaikan pengalaman bertaraf dunia melalui pengenalan U9A Piala Dunia Edisi Terbatas dan Laser TV untuk rakyat Malaysia.


"Kami menyaksikan sambutan yang menggalakkan kepada pelbagai rangkaian canggih yang dilancarkan tahun lepas dan kami terus membawa pengalaman melihat tontonan terbaik Malaysia pada tahun ini. Memandangkan Piala Dunia FIFA yang akan datang 2018 bermula pada bulan Jun, kami gembira untuk meningkatkan pengalaman menonton peminat bola sepak dengan U9A, U7A dan Laser TV. Untuk mendapatkan peminat lebih banyak tenggelam dalam permainan yang indah serta semua pengalaman menonton, TV ULED kami menawarkan kualiti gambar yang luar biasa dan bunyi yang sangat baik. U9A yang dilancarkan hari ini akan membawa anda ke peringkat seterusnya dengan sistem backlight LED canggih yang menawarkan kualiti gambar yang belum pernah berlaku sebelumnya dengan julat dinamik tinggi muktamad untuk kesenangan anda. Selain itu, Laser TV dan U7A kami juga menawarkan pengalaman tontonan unik kepada penonton, "kata Andy Huang Yuan Xin, Pengarah Urusan Hisense Malaysia.

Hisense U9A mengamalkan Primer Primer Backlight, sebuah sistem backlight maju yang terdiri daripada struktur LED ultra-padat, kawalan gambar dan kecerahan yang tepat serta pengimbasan cahaya latar. Ia akan memaparkan warna benar-ke-hidup, seperti melihat melalui tingkap atau menonton perlawanan bola sepak di stadium. Ia juga mengamalkan teknologi Ultra Motion Plus yang meningkatkan kejelasan dalam imej bergerak pantas, sesuai untuk pencinta sukan kerana setiap pergerakan pantas kelihatan lebih fasih, licin dan jelas.


Di samping itu, Hisense juga mengumumkan adanya Laser TV di Malaysia yang sesuai untuk penonton yang ingin menonton Piala Dunia FIFA di skrin gergasi. The 4K UHD Smart Laser TV 100-inci menawarkan visual dan warna resolusi yang meledak. Laser TV tipis, ringan, berjalan secara wayarles dan mempunyai teknologi laser yang luar biasa yang akan membuat anda melihat dinding anda dengan cara yang berbeza.

Bagi Hisense U7A, ia datang dalam reka bentuk super tipis dalam logam tulen untuk meningkatkan kualiti set televisyen. Ia mempunyai sistem Elit Backlight yang dipadankan dengan reka bentuk langsing yang trend yang membawa kontras yang cemerlang dengan teknologi proses kecerahan dan kecekapan tempatan setempat. U7A dilengkapi dengan sistem Dynamic High Range yang menyampaikan gambar yang luar biasa dengan kontras yang tinggi dan butiran tepat sambil memperluaskan nisbah kontras TV.

Hisense U9A 75-inci boleh didapati di Malaysia dengan harga runcit RM19,999.00, manakala Hisense 100-inci 4K UHD Smart Laser TV boleh dibeli dengan harga runcit RM39,999.00. Untuk maklumat lanjut mengenai Hisense Malaysia, sila layari laman web rasmi kami di www.hisense.com.my.






May 16, 2018

Rayakan Bulan Suci Umat Islam #Ramadan Di Twitter Dengan Emoji Baru

 
Twitter adalah #WhatsHappening dan selama #Ramadan, umat Islam seluruh dunia datang bersama untuk meraikan dan berhubung antara satu sama lain di platform. Penyelidikan terbaru dari kaji selidik yang ditugaskan oleh Twitter menunjukkan dua pertiga (67%) pengguna Twitter yang ditinjau di Malaysia akan Tweet semasa bulan suci. Untuk menambahkan warna pada pengalaman #Ramadan mereka di platform tahun ini, Twitter memperkenalkan beberapa emojis tersuai untuk musim ini.

Semasa bulan suci, bermula dari 16 Mei hingga 14 Jun, hashtags berikut akan membuka kunci tiga emojis baru - yang pertama adalah emoji bulan sabit yang direka khas:


Emoji kedua adalah ilustrasi tarikh dengan segelas yogurt, hidangan yang biasa digunakan untuk pecah dengan cepat:

 
Emoji ketiga ialah lampu suluh #Ramadan:


Dari iman dan kesejahteraan kepada makanan dan hiburan, perbualan hidup terungkai di Twitter yang memastikan semua orang dikemas kini mengenai saat-saat # Ramadan yang terbaik. Selain Tweeting tentang kemaskini terbaru mereka, 66% pengguna merancang untuk menonton video di platform - sebenarnya, 65% pengguna berminat menonton rancangan eksklusif langsung di Twitter semasa Ramadan.

Menggambarkan apa yang berlaku di dunia nyata, satu lagi kemuncak penyelidikan utama bagi rakyat Malaysia semasa Ramadan adalah membeli-belah. Ramai berkongsi keinginan mereka untuk membeli barang dari pakaian dan perhiasan ke peralatan rumah dan perabot di Twitter.

Walaupun agama mengambil tempat teratas, negara ini jelas mempunyai rasa humor sebagai pangkat komedi di kalangan kandungan Ramadan Malaysia yang paling dinikmati di Twitter berdasarkan penyelidikan. Kandungan lima teratas di Twitter untuk Malaysia adalah:

1. Agama
2. Makanan / masakan
3. Destinasi pelancongan
4. Kesihatan / kesejahteraan
5. Komedi







Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter