Total Pageviews

September 13, 2017

Harga iPhone X Sangat Tidak Munasabah Dan Melampaui Norma Manusia

 
Semalam telah berlangsung pelancaran telefon pintar baru daripada Apple yang bakal menjadikan ramai rakyat Malaysia dan dunia gila. iPhone X telah dilancarkan dan bakal ada di Malaysia menjelang bulan Desember nanti. Namun kegilaan apa harga mencecah RM4,299. 


Posibel lah kalau kita tengok beberapa ciri baru yang ada dalam telefon ini. Ia adalah iPhone yang sepenuhnya skrin tiada butang home atau ekses. iPhone X, peranti paparan skrin Super Retina 5.8-inci yang baru mengisi cukup datu tangan dan mempesonakan mata. Paparan menggunakan teknik dan teknologi baru untuk mengikuti lengkung reka bentuk, sehingga ke sudut yang elegan. 


Skrin OLED pertama yang naik ke standard iPhone, dengan warna-warna yang tepat, menakjubkan, hitam benar, kecerahan tinggi dan nisbah kontras 1,000,000 hingga. Ruang kecil menempatkan beberapa teknologi yang paling canggih yang pernah kita usahakan, termasuk kamera dan sensor yang membolehkan Face ID. 


Gelas yang paling tahan lama di telefon pintar, depan dan belakang. Keluli tahan karat gred pembedahan. Pengecasan tanpa wayar. Rintangan air dan habuk. Gerak isyarat biasa membuat navigasi semulajadi dan intuitif. Daripada menekan butang, sapu tunggal akan membawa anda dari mana-mana sahaja. 


Wajah anda kini kata laluan anda. Face ID adalah cara baru yang selamat untuk membuka kunci dan mengesahkan. ID Wajah diaktifkan oleh kamera TrueDepth dan mudah didirikan. Ia memproses dan menganalisis lebih daripada 30,000 titik tidak dapat dilihat untuk membuat peta kedalaman muka yang tepat. 


Buat selfie yang indah dengan latar depan yang tajam dan latar belakang yang kabur. Ciri baru dalam mod Potret, Portrait Lighting menghasilkan kesan pencahayaan berkualiti studio yang mengagumkan. Kamera TrueDepth menganalisis lebih daripada 50 pergerakan otot yang berbeza untuk mencerminkan ungkapan anda dalam 12 Animoji. Mendedahkan panda dalaman anda, monyet atau robot.






September 6, 2017

Murah Dengan Shopee 9.9 Tak Lama Jer Lagi Tak Sabar

 
Shopee, platform e-dagang terkemuka di Asia Tenggara menyasarkan pertumbuhan sehingga lima kali ganda pada Hari Membeli-belah Dalam Talian 9.9, yang dianjurkan selama satu hari iaitu 9 September tak lama jer lagi.


Pengarah Urusan Serantaunya, Ian Ho berkata, Shopee optimis mencapai sasaran itu ekoran sambutan memberangsangkan diterima pada hari membeli-belah yang diperkenalkan tahun lalu, dengan mencatatkan jumlah jualan sehingga lima kali ganda dan tiga kali ganda jumlah trafik.


Katanya, pada tahun ini, Hari Membeli-belah dalam Talian 9.9 menjanjikan tawaran lebih besar dengan sokongan ribuan usahawan di bawah platform itu yang membariskan ribuan produk dipromosikan menerusi kempen Jualan Harga Terendah Shopee.


Juga Shopee memberi jaminan harga paling rendang dimana jika anda mendapati ada jualan lebih murah pada platform lain mereka akan mengembalikan semula 120% daripada perbezaan harga tersebut. Komitmen pihak Shopee dalam memastikan pembeli online puas hati dengan harga mereka tawarkan.


Menurutnya, Shopee turut menawarkan insentif berterusan termasuklah program penghantaran percuma seluruh negara dan bayar waktu terima (COD). Sehingga kini, Shopee merekodkan lebih 50 juta muat turun di rantau ini merentasi tujuh negara melibatkan Malaysia, Singapura, Indonesia, Thailand, Vietnam, Filipina dan Taiwan, dengan anggaran nilai dagangan kasar tahunan lebih RM12.87 bilion (AS$3 bilion).









September 3, 2017

Jana Pendapatan Ribuan Ringgit Dengan Social Media Ini Cara Yang Mudah

 
Ramai sangat pengguna sosial media luar sana tidak tahu tentang perkara ini. Ia adalah satu platform mudah untuk korang yang aktif dalam dunia sosial media dengan pelbagai cara. Tak kisahlah korang pengguna tegar Instagram, Facebook, Twitter, Telegram, Youtube dan macam-macam lagi.


Tapi sebenarnya cara ini telah digunakan oleh kebanyakan orang yang aktif dalam sosial media menjana pendapatan sampingan walaupun follower tidak ramai. Bagaimana mereka lakukan dan apa caranya mari saya tunjukkan. 3 platform ini memberi peluang kepada pengguna sosial media tegar ini menjana pendapatan tanpa perlu pengikut yang ramai tapi yang penting share sahaja. 

1) KOMACI Network 


Ini adalah satu platform yang membantu banyak sangat pengguna sosial media dari Malaysia untuk jana pendapatan ribuan ringgit dalam sebulan. Task sangat mudah korang hanya perlu share sahaja sponsorship yang mereka telah sediakan di laman sosial korang. Tapi buat masa ini ia hanya terhad untuk pengguna Facebook, Instagram dan Youtube sahaja dan follower melebihi daripada 1000.

https://goo.gl/hT5xXN

Banyaran telah ditetapkan dengan setiap sponsorship yang diiklankan. Paling best ia dibayar dalam USD tapi boleh ditransfer terus kedalam local bank yang korang ada. Kalau nak join boleh daftar di KOMACI Network sekarang kerana ia masih baru.

2) SushiVid


Ini pun mampu memberi pulangan ribuan ringgit kalau korang rajin nak ikut kempen yang mereka sediakan. Konsep SushiVid beza sedikit dimana anda perlu lengkapkan proposal yang disediakan dengan yakin dan kukuh pastu apabila pihak pengiklan setuju untuk mengambil anda sebagai influence mereka baru korang dapat teruskan kempen tersebut.

https://go.sushivid.com/referrals/new?utm_source=sv_mahamahu_backlink&utm_medium=post&utm_campaign=second_referral_program&utm_term=backlink&ref_code=2JLC3L9

Proposal yang disediakan tidak susah ikut sahaja arahan yang diberikan tapi hanya terhad untuk pengguna sosial media seperti Youtube, Intagram dan Blog sahaja buat masa ini. Tapi kalau korang aktif dalam Youtube ini sangat membantu dan sangat banyak kempen perlu dilakukan dalam bentuk video. Nak dapat duit cepat kena daftar kat SushiVid sekarang juga. 

3) HYPR My


Ia adalah laman milik temapatan yang baru sahaja dilancarkan yang juga menyediakan platform kepada pengguna sosial media aktif di Malaysia. Mereka masih pringkat Beta tapi ia sangat cepat untuk dapat jana pendapatan kerana masih tidak ramai yang mengetahuinya. 

http://hypr.my/tracking/i4RAnxbOAga7yq86SV0u3FF3koYUQW

Cara hanya share sahaja kat Facebook, Twitter atau mana-mana sosial media yang dibenarkan sahaja dengan link yang diberikan dan pengiraan wang akan dibuat melalui link unik tersebut. Korang akan dibayar dalam bentuk RM jadi kalau sapa rajin share pasti cepat naik. Sekarang mereka tengah aktif untuk cari pengguna sosial media tegar yang baru tunggu apa lagi cepat daftar sekarang di HYPR My






August 17, 2017

Semarakan Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 Dengan Belian Murah Merchandise Di Lazada

 
Sudah tiba masa untuk kita sokong wira negara di Sukan SEA bukan sahaja dalam gelanggang tapi juga dengan pembelian produk-produk sukan sea. Sekarang ni dah boleh dapat secara dalam talian semua produk untuk semarak Kuala Lumpur 2017 dengan diskaun 80% hanya di Lazada.com.my.


Beli lah sekarang di Lazada promosi hanya untuk waktu terhad iaitu 19 hingga 23 August 2017 sahaja. Terdapat barangan seperti T-shirt, KL2017 Replica Torch dan banyak merchandise yang boleh jadi kenang-kenangan. So ini masa nak kumpul kerana ia bukan setiap masa ada hanya setelah bertahun-tahun Malaysia tidak menjadi tuan rumah.



Juga ada peraduan Snap & Win anjuran Lazada bagi menyemarakkan semangat kesukanan dikalangan rakyat Malaysia. Hanya snap gambar anda sedang bersuka dan sertakan hashtag yang dinyatakan. Anda boleh menang baucer RM500 daripada Sport Direct jom sertai sekarang juga.






HK Express Melaksanakan Perisian Coruson dari Syarikat Ideagen

 
Syarikat tambang rendah Hong Kong, HK Express, berinteraksi dengan Ideagen untuk meningkatkan keselamatan, keselamatan dan pengurusan kualiti, menjadi syarikat penerbangan pertama di Asia Utara untuk mengadopsi Ideagen Coruson - penyelesaian perisian cloud terkemuka industri.


Sejak penukarannya menjadi syarikat penerbangan tambang rendah pada tahun 2013, HK Express telah berkembang pesat menggandakan armada, rangkaian dan kakitangannya kepada 19 pesawat, 27 destinasi dan lebih 800 pekerja.

Roger Lee, Pengarah, Kualiti, Keselamatan dan Keselamatan HK Express, berkata: "Keutamaan kami adalah untuk menyampaikan semua tetamu kami ke destinasi mereka dengan selamat, kerana kami meneruskan perjalanan pertumbuhan kami yang menarik. Kami komited terhadap peningkatan sistem pengurusan Keselamatan, Kualiti dan Sekuriti yang berterusan di semua peringkat organisasi. Kami teruja untuk mengumumkan bahawa Coruson akan diterima pakai untuk pengurusan proaktif keselamatan, kualiti dan prestasi keselamatan bagi kedua-dua operasi harian dan perancangan pertumbuhan. "

Spencer Mallett, Pengurus, Sistem Pengurusan Keselamatan, menambah: "Sama seperti syarikat tambang rendah lain di dunia, kecekapan operasi adalah penting kepada HK Express. Coruson akan memberikan kami kecekapan dalam operasi keselamatan dan kualiti kami, menghapuskan keperluan proses dan prosedur kertas fizikal dan pengurusan manual yang seterusnya.

"Coruson akan menjadi sistem interaktif kami yang akan membantu mendorong pemilikan dan tanggungjawab proses dari jabatan Kualiti, Keselamatan & Keselamatan. Kami percaya perisian ini akan mencetuskan perubahan budaya merentasi perniagaan apabila ia berkaitan dengan keselamatan dan pengurusan kualiti. "

Steven Cespedes, Ketua Penerbangan Penerbangan, berkata: "Kami sangat gembira untuk memperoleh kontrak ini dengan HK Express, sebuah syarikat penerbangan yang berkembang pesat, bercita-cita tinggi, menarik dan inovatif di arena penerbangan Asia.

"Bekerjasama dengan HK Express adalah contoh lagi mengenai kualiti dan kekuatan perisian Coruson kami dalam sektor penerbangan global. Kami telah melihat momentum yang hebat dalam pengambilan perisian Coruson dalam sektor ini dan ia adalah kredit yang besar kepada bakat dan Visi pasukan pembangunan kami yang kami terus memberikan kelebihan utama ini, terbaik baka, penyelesaian SMS moden dan sosial.

"Ia tidak mengatakan bahawa kami sangat teruja untuk bekerja dengan HK Express dan berharap hubungan kerja yang panjang dan bermanfaat dengan mereka."

HK Express adalah syarikat penerbangan berdaftar Audit Keselamatan Operasi IATA (IOSA) dan dengan itu mematuhi piawaian IOSA. HK Express komited untuk memberikan keselamatan operasi kepada tetamu dan krewnya.

Ideagen adalah peneraju pasaran dan inovator dalam keselamatan penerbangan, kualiti, risiko dan pengurusan prestasi. Syarikat ini kini mempunyai lebih daripada 300 pelanggan penerbangan di seluruh dunia, termasuk Emirates, International Airlines Group, Ryanair, Thomas Cook, Flybe dan KLM.







August 16, 2017

ShopBack Memanjangkan Hari Cashback 9.9 Tawaran Komprehensif E-Dagang di Malaysia

 
ShopBack Malaysia, peneraju platform pulangan tunai (Cashback) e-dagang hari ini mengumumkan sambutan kali ketiga Hari Cashback 9.9 akan diadakan dari 21 Ogos hingga 9 September, dipanjangkan dari satu minggu kepada tiga minggu melihatkan kepada perkembangan terbaru trend servis dalam talian dan kepelbagaian produk yang ditawarkan di dalam negara.

“Dalam pertengahan suku ketiga 2017, ShopBack Malaysia telah menyambut sekitar 20 rakan niaga termasuk Uniqlo Online dan Digi Postpaid, peningkatan sebanyak tiga kali ganda jumlah rakan baru berbanding suku sebelum ini. Tambahan lagi, kami juga melancarkan dua kategori baru iaitu Insuran serta Pelan Internet dan Mudah alih di platform kami. Di samping pilihan produk dan servis yang pelbagai, kami gembira untuk melanjutkan Hari Cashback 9.9 selama tiga minggu dan percaya ia akan dirangsang oleh Sukan SEA dan semangat Hari Kemerdekaan bulan ini,” kata Alvin Gill, Pengurus Besar ShopBack Malaysia.


Beliau mengaitkan letusan perniagaan e-dagang ini kepada sokongan dan usaha berterusan oleh kerajaan. “Di Malaysia, pembeli dapat menilai dan melanggan pelan internet berbeza dalam talian, malah dapat membeli insuran di masa lapang mereka melalui HLATouch (Hong Leong Assurance). Ini tidak dapat direalisasikan tanpa sokongan dari agensi seperti Malaysia Digital Economy Corporation (MDEC), pencetus e-dagang di dalam negara yang berjaya mengumpulkan syarikat e-dagang dan memudahkan inisiatif B2B untuk mengukuhkan pertumbuhan pasaran."

Bagaimanapun, beliau juga menyatakan masih terdapat jurang antara pengetahuan pengguna dan servis yang disediakan, kerana masih ramai yang tidak tahu mereka boleh menempah meja makan di restoran dalam talian dan mendapat diskaun segara dalam bil makanan, atau menyewa lori menerusi thelorry.com.

“Tahap kesedaran ini boleh ditingkatkan menerusi usaha promosi dan kempen seperti Hari Cashback 9.9 serta #MYCYBERSALE yang akan datang. Hari Cashback 9.9 adalah acara tahunan yang kami adakan untuk meraikan kehadiran ShopBack di rantau ini bersama 20 rakan niaga teratas kami dari Elektronik, Fesyen, Makanan, Pelancongan, dan pelbagai kategori lain yang menawarkan sehingga 99% Cashback kepada pengguna di Malaysia. Kami tidak sabar untuk membentuk semula idea membeli-belah dalam talian dan Menjuarai Cara Lebih Pintar dengan menonjolkan pelbagai cara lebih baik untuk menjalani kehidupan seharian, melancong, berbelanja, dan makan tahun ini.”

Kempen bertema untuk menarik minat pembeli dengan minat khusus


Di samping 99% Cashback, pembeli juga boleh menjangkakan tawaran luar biasa dari RM0.99 ke atas, tawaran kilat eksklusif dan kupon dari stor online seperti Lazada dan Qoo10, Super Cashback RM999 di dalam telefon pintar pada masa sambutan terakhir, ditambah lagi dengan PhotoBook mini 6 x 6 berkulit lembut percuma untuk setiap pembeli.


Mengulas tentang tip untuk menggunakan faedah Cashback, Muhammad Syafiq, salah seorang yang kerap membeli-belah menyatakan, “Jika anda pernah mendengar pepatah Melayu ‘Sikit-SIkit, Lama-Lama Jadi Bukit’ – itulah cara bagaimana saya dapat menampung belanja perjalanan keluarga saya beberapa kali menggunakan jumlah yang dikumpulkan menerusi Cashback yang saya perolehi. Saya gembira Cashback dapat diadakan di Malaysia oleh ShopBack dan dalam keadaan ekonomi yang mencabar hari ini, penjimatan tunai seperti ini dapat membantu suatu hari nanti.”

Menurut data ShopBack Malaysia, pengguna dalam talian tempatan mereka telah memperolehi penjimatan sebanyak RM13.5 juta menerusi web dan aplikasi ShopBack hingga kini, dengan pengguna tertinggi menerima RM19,375 Cashback sejak 2015.

Sambutan Hari Cashback 9.9 akan dimulakan oleh rakan niaga pelancongan dan pengangkutan ShopBack Malaysia - AirAsiaGo, Booking.com, Expedia, Malaysia Airlines – dari 21 hingga 23 Ogos kerana ia adalah kategori paling popular bagi pengguna tempatan. 

“Pendekatan bertema ini membolehkan kami untuk fokuskan capaian kami kepada pembeli dengan minat tertentu. Sebagai contoh, keluarga dengan kanak-kanak akan lebih berminat untuk membeli barangan dalam kategori rumah dan kanak-kanak. Kami berharap dapat menggunakan kempen bertema ini untuk mendidik pengguna menggunakan servis lain yang terdapat di platform kami. Ini dapat membantu mereka untuk menjalani kehidupan seharian, melancong, berbelanja, dan makan dengan lebih pintar kerana mengoptimumkan masa mereka sambil menerima diskaun dan Cashback dari kami,” tambah Alvin. 

Negara-negara lain yang turut mengadakan sambutan Hari Cashback 9.9 adalah Indonesia, Filipina, Singapura, Taiwan dan Thailand. Di Malaysia, ShopBack bekerjasama dengan lebih 500 rakan niaga antarabangsa dan tempatan termasuk Fave, Hermo, honestbee, Grab, Senheng, Uber, dan Zalora untuk memberi ganjaran kepada pembeli dengan memberi semula sebahagian pembelian mereka dalam bentuk tunai setiap kali membeli-belah. Sejak Mei 2017, mereka juga telah memperkukuhkan sistem pembayaran dengan melaksanakan OTP (satu kali kata laluan) untuk proses pembayaran yang lebih selamat.

Untuk perkembangan terkini, sila lawati laman web ShopBack Malaysia https://www.shopback.my atau ikuti Facebook Page rasmi.







August 7, 2017

Carousell Adalah Platform Mencari Pemilik

 
Apabila Karnival Beli-Belah Mega 1Malaysia yang sedang berlangsung, pasti terdapat beberapa kerosakan yang dilakukan ke akaun bank anda. Berita baiknya ialah, anda boleh melepaskan keraguan anda dan berbelanja tanpa rasa bersalah. Carousell ada di sini untuk membantu anda mencari pemilik baru untuk membeli dorongan anda dan membatalkan pembelian anda yang tidak dirancang.


Nasib baik, banyak perkara yang dibeli dalam talian boleh dikembalikan. Tetapi bagaimana dengan barang yang dibeli pada jualan kelulusan dan tawaran super yang tidak boleh dikembalikan? Jadi, bagaimanakah anda boleh membatalkan pembelian anda dan mendekati rumah anda?

Di sinilah Carousell datang untuk menyelamatkan hari itu. Carousell adalah platform untuk mencari pemilik baru untuk pakaian, aksesori dan apa sahaja yang anda tidak merancang untuk menggunakannya lagi.

Dengan yakin - akan ada permintaan bagi barang-barang tersebut, terutamanya selepas jualan. Contohnya, selepas jualan kilat baru-baru ini, pasaran Carousell menyaksikan kenaikan 10% dalam bilangan carian, dan peningkatan sebanyak 15% dalam bilangan penyenaraian.

Dengan pilihan ini untuk menjual pembelian impuls anda, anda boleh mengucapkan selamat tinggal kepada penyesalan pembeli untuk kebaikan.


"Saya sering tunduk kepada godaan dan mendapati diri saya membeli pakaian yang saya tidak akan pernah memakai. Carousell sangat mudah untuk saya ketika mencari rumah baru untuk harta benda saya, '' kata Grace Myu @gracemyu, yang merupakan penjual aktif di Carousell.

Dengan Carousell, anda boleh menjual pembelian itu, atau lebih baik lagi - mencari barang jualan pada harga yang lebih rendah.

Buat penyenaraian dalam masa 30 saat untuk menjual atau berbelanja dari pasaran dalam talian besar-besaran di mana sahaja, bila tidak ada yuran penyenaraian, komisen, atau caj tambahan. Sediakan kedai mudah alih dan web e-dagang anda dengan cepat dan mulus dan mulailah melepaskan anda yang terdedah dan membuat wang, sambil menemui tawaran hebat.


Untuk membantu anda menjual pembelian dorong anda, berikut adalah beberapa petua dari Carousell untuk menjual secara dalam talian:

1. Ambil gambar yang indah dari item anda - Buat kesan pertama dengan gambar yang bersih dan kemas. Latar belakang putih berfungsi dengan baik untuk membuat item anda benar-benar menonjol.

2. Tetapkan harga yang realistik - Perkara boleh berdaya saing di Carousell jadi tidak menetapkan harga yang tidak realistik. Lakukan pemeriksaan cepat mengenai barang-barang yang sama di Carousell dan tanda aras harga anda terhadap mereka. Juga, jangan teragak-agak untuk berkongsi harga yang anda beli di - ini hanya boleh meyakinkan pembeli berpotensi bahawa mereka mendapat banyak.

3. Lumpuhkan butiran - Menyediakan jenama, perihalan item anda, syarat item tersebut. Sebagai contoh, jika pembelian impuls baru anda masih dalam keadaan pudina, pastikan anda menyatakan bahawa ia tidak pernah dipakai, atau dengan tag yang dilampirkan.

Jadi jika anda mengalami rasa sakit dari belanja impuls anda, jangan risau. Apa yang anda perlukan ialah 30 saat untuk merakam, menyenaraikan dan menjual! Jadi apa yang anda tunggu? Muat turun Carousell pada telefon bimbit anda sekarang. Kami memberi jaminan kepada anda - jualan adalah semudah mengambil foto dan membeli semudah itu!





August 3, 2017

Jom Kita Mengundi Rekaan Happiness Trak Simen Lafarge Kegemaran Anda Sekarang

 
Rakyat Malaysia kini boleh turut serta dalam memilih pemenang Pertandingan Rekaan Trak #happinessinthecity Lafarge Malaysia dengan mengundi rekaan pilihan mereka dari kalangan 14 rekaan yang disenarai pendek. Terbuka kepada pelajar daripada semua kolej dan universiti tempatan, pertandingan rekaan pertama kali diadakan bagi lori tangki simen dan trak konkrit di Malaysia ini adalah sebahagian daripada kempen “Happiness in the City” Lafarge Malaysia . Dalam tempoh penyerahan rekaan daripada 5 Jun sehingga 1 Julai 2017, pelajar daripada 16 universiti dan kolej telah menghantar sejumlah 42 rekaan.


“Kami menganjurkan Pertandingan Rekaan Trak #happinessinthecity sejajar dengan matlamat kami untuk menjadikan bandaraya lebih gembira dan tampak lebih cantik. Kami percaya apabila trak Happiness kelihatan, ia akan mengukir senyuman dan menyemarak mood positif, kerana kebanyakan daripada kita tidak menjangka akan dapat melihat lori tangki simen dan trak konkrit yang berwarna-warni dan cantik. Oleh kerana bakat muda amat penting dalam usaha merealisasikan bandaraya lebih gembira, kami memutuskan untuk bekerjasama dengan para pelajar dalam pertandingan ini, bagi menyokong bakat muda ini dengan menawarkan permukaan trak kami sebagai platform untuk hasil kerja mereka yang hebat,” kata Thierry Legrand, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Lafarge Malaysia.


Pelajar yang menyertai pertandingan perlu mengambil inspirasi daripada bandaraya dan pengalaman hidup urban di Malaysia sebagai asas rekaan mereka. Panel lapan juri menyenarai pendek 14 rekaan daripada 42 penyertaan berdasarkan kreativiti, cara rekaan memaparkan tema “Happiness in the City” dan penggunaan warna yang paling menarik. Kesemua 14 pasukan melukis rekaan mereka pada lori tangki simen dan trak konkrit dalam tempoh dua minggu daripada 24 Julai sehingga 4 Ogos 2017, menggunakan cat berasaskan air daripada Dulux.


Orang awam boleh melihat foto lori tangki dan trak yang telah dicat di laman Facebook Lafarge Malaysia, selain melihat trak itu di atas jalan raya melakukan tugasan harian di sekitar Lembah Klang, Johor Bahru dan Pulau Pinang. Tiga rekaan paling popular berdasarkan undian awam berpeluang memenangi hadiah wang tunai berjumlah RM6,000. Dulux, rakan cat rasmi bagi kempen ini, juga akan menyampaikan anugerah khas “Penggunaan Warna Paling Kreatif.”


Undian orang ramai bagi rekaan trak bermula 1 Ogos dan berakhir 15 Ogos 2017, dan pemenangnya akan diumumkan seminggu kemudian. Untuk mengundi, layari https://www.opinionstage.com/polls/2453443. Setiap orang hanya boleh mengundi sekali sahaja untuk rekaan kegemaran mereka. Selamat mengundi.








Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter